Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

Ποιοι θέλανε να φάνε τον υπουργό σταυραετό;

Η ύπουλη ενέδρα

Δυστυχώς, όλες οι απαισιόδοξες προβλέψεις των φύσει μίζερων επαληθεύτηκαν. 

Το 2017 ξεκίνησε στραβά, και όπως όλα δείχνουν θα είναι χειρότερο από το 2016. Και δεν συντελεί σε αυτό η τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη, ή οι νέες βαρβάτες αυξήσεις σε πολλά είδη βασικής ανάγκης που άρχισαν από χθες… ούτε το ρεζιλίκι που...
επιφύλαξαν για τα δημόσια νοσοκομεία μας τα ξένα ΜΜΕ… Όχι. Ο βασικός λόγος που το 2017 ξεκίνησε άσχημα είναι το περίεργο περιστατικό που συνέβη χθες στις χιονισμένες Άλπεις, στο οποίο η χώρα έχασε (ευτυχώς προσωρινά) έναν από τους μπροστάρηδές της.
Αναφέρομαι στην αλλόκοτη αυτή ιστορία, την οποία μέχρι να επιβεβαιώσουμε, χρειάστηκε να κινητοποιήσουμε όλον τον μηχανισμό του δημοσιογραφικού μας ομίλου, για τις φήμες δηλαδή που θέλανε πρωτοκλασάτο υπουργό της κυβέρνησης να χάνεται στα χιόνια! Τελικά, μετά από πολλές προσπάθειες, η αλήθεια βγήκε στο φως, και ήταν πολύ πιο «επικίνδυνη» απ’ ότι αρχικά πιστεύαμε...
Να τα πάρουμε όμως από την αρχή, μπας και καταφέρουμε να ξετυλίξουμε το μπερδεμένο αυτό κουβάρι, που θυμίζει σενάριο Ζεράρ Ντεβιλιέ, και που έχει να κάνει με χλιδάτες διακοπές, με πολιτικά πρόσωπα, με όμορφες και μοιραίες γυναίκες, με αλκοόλ, με χάπια, με πύργους, με ύπουλες στρατιωτικές ενέδρες, και όλα αυτά με σαφείς γεωπολιτικές προεκτάσεις!
Εδώ και μέρες λοιπόν, σύσσωμος ο δημοσιογραφικός κόσμος ανησυχούσε, επειδή είχε χαθεί και δεν ακούγονταν πουθενά ο Πάνος (Μπάνος για τους φίλους ψηφοφόρους του). Άλλοι μιλούσανε για ίωση που τον έστειλε στο κρεβάτι, άλλοι για διακοπές του στο εξωτικό Μπαλί, άλλοι για μυστικό γάμο που έκανε στην Μολδαβία με την Ραχήλ, και άλλοι για εκούσια εξαφάνισή του προκειμένου να ολοκληρώσει μυστικά την κρυφή μεταγραφή του στην Νέα Δημοκρατία!
Τελικά τίποτα από τα παραπάνω δεν ίσχυε, αφού χθες βράδυ έσκασε σαν βόμβα η είδηση ότι ο Μπάνος όχι μόνο δεν κρύβεται, αλλά βρίσκεται στις ελβετικές (ή αυστριακές, δεν ξέρω) Άλπεις, όπου πέρασε σεμνά και ταπεινά τις  άγιες γιορτές, ντυμένος Αη Βασίλης, σε οικογενειακό περιβάλλον, σε σαλέ - κάστρο κάποιου φίλου του Βαρόνου, πίνοντας λικέρια και ακούγοντας παραδοσιακά βουκολικά κάλαντα της περιοχής.
Κι όλα αυτά θα ήταν μια χαρά, αν δεν έσκαγε και η πληροφορία ότι ο υπουργός βρίσκεται κλινήρης, βαριά τραυματισμένος σε ορεινό νοσοκομείο, μετά από μυστηριώδες χιονοδρομικό ατύχημα που είχε. Και εδώ είναι που το κουβάρι περιπλέκεται, διότι αρχικά οι πληροφορίες έκαναν λόγο για τραυματισμό του από τάρανδο, για πτώση του από το μπαλκόνι του σαλέ, για χιονοστιβάδα που τον πήρε φαλάγγι, και διάφορα άλλα τέτοια κουλά. Τελικά όμως, αργά το βράδυ μάθαμε (από το CNN) ότι ο υπουργός της καρδιάς μας τραυματίστηκε την ώρα που κάνοντας σκι, και επιχειρώντας να ολοκληρώσει μια κωλοτούμπα τύπου somersault skiff, έχασε την ισορροπία του και συγκρούστηκε με παρακείμενο βράχο, με αποτέλεσμα να σπάσει τα πλευρά του (ή τον ώμο του) και να στραμπουλίξει το δεξί του κωλομέρι.


Αμέσως στην Αθήνα σήμανε συναγερμός, με τον Τσίπρα να καλεί εκτάκτως το υπουργικό συμβούλιο, και τον υπουργό Υγείας κ. Πολάκη να σπεύδει με ειδική πτήση του κυβερνητικού ΕΜΠΡΑΕΡ προκειμένου να συντονίσει τις ιατρικές προσπάθειες ανάνηψης του Υπ.Ε.ΘΑ. 

Και εκεί ακριβώς είναι που άρχισαν τα παλαβά… μια ακατάσχετη σπερμολογία φημών, εκπορευόμενη κυρίως από κύκλους ταξιτζήδων (που πάντα τα ξέρουν όλα) και που είχε να κάνει με το πώς τραυματίστηκε στην πραγματικότητα ο συγκαμένος υπουργός. Δεν ήταν ατύχημα σκι, λένε στον ρεπόρτερ μας, που γύρισε όλες της πιάτσες ταξί της μείζονος Αττικής, προκειμένου να μάθει την αλήθεια. Ήταν στημένη καταδρομική ενέδρα, από Τούρκους αλπινιστές κομάντος, οι οποίοι μεταμφιεσμένοι σε Ελβετίδες νύφες, με εντολή Ερντογάν περίμεναν στα χιόνια τον Μπάνο για να τον γεμίσουν με μολύβι.
Τελικά όμως ο δικός μας, που αν κρίνουμε από τις πουλάδες που φοράει έχει ειδική στρατιωτική εκπαίδευση (υπηρέτησε, λένε, ως τσολιάς-καντηλανάφτης στον Λυκαβηττό), τους πήρε χαμπάρι, και με μια δυο κινήσεις αποφυγής (σλάλομ) γλίτωσε τις σφαίρες, πλην όμως συγκρούστηκε κατά μέτωπο με «διερχόμενο» δένδρο και έχασε τις αισθήσεις του. Οι Τούρκοι καταδρομείς πανικόβλητοι εξαφανίστηκαν μέσα στο πυκνό χιόνι, και τον λαβωμένο σταυραετό μας τον βρήκε μετά από ώρες ένας μεθυσμένος Αλβανός τουρίστας που εκείνη την ώρα έψαχνε να βρει το ξενοδοχείο του. Αμέσως ειδοποιήθηκαν οι τοπικές αρχές, και στήθηκε επείγουσα αερογέφυρα, με τον Μπάνο μας  να μεταφέρεται αναίσθητος σε κοντινό νοσοκομείο καλογραιών, όπου από χθες τα χαράματα υποβάλλεται σε εξετάσεις, αλκοτέστ, κλπ και τον παρακολουθούν ειδικοί γιατροί, αλλά και ο κ. Πολάκης προσωπικά (ο οποίος επί τη ευκαιρία προχώρησε, λένε, και σε λεύκανση πρωκτού του υπουργού). Πάντως, ως μελανή σκιά στο όλο περιστατικό, είναι και η απεγνωσμένη αντίδραση του υπουργού, ο οποίος όταν τέθηκε το θέμα μεταφοράς του σε ελληνικό νοσοκομείο για τα περαιτέρω, απείλησε να πέσει από το παράθυρο με τους ορούς στο χέρι.



Έτσι τον βρήκε ο Αλβανός τουρίστας


Τέλος καλό λοιπόν, κι όλα καλά για τον αθλητικό υπουργό της Ελπίδας, ο οποίος χάρη στις αστραπιαίες κινήσεις του κατάφερε να αποφύγει το μοιραίο, και σύντομα θα είναι κοντά μας προσφέροντας και πάλι τις πολύτιμες υπΕρεσίες του στην πατρίδα.
Όσο για το ποιος ακριβώς ευθύνεται για το συμβάν, και για το αν είναι αλήθεια αυτά που διακινούν οι ταξιτζήδες στο Αιγάλεω, αναμένεται να διευκρινιστεί σύντομα, αφού μαζί με τον Πολάκη έσπευσε στις Άλπεις και κλιμάκιο της ΕΥΠ από το Παρανέστι Δράμας, με ειδικούς χιονοδρόμους (ταβλαδόρους) πράκτορες, προκειμένου να συμβάλλει στις έρευνες και να ξεκαθαρίσει το θολό τοπίο…
Όσο για τους ΑνΕλ, που κόντεψαν να μείνουν ορφανοί, μόλις μαθεύτηκε το κακό, αμέσως, μου λένε,  έστησαν πρόχειρο παγκάρι στην πλατεία Κοτζιά, με τον κ. Τέρενς Σπένσερ  Κουίκ να προσεύχεται ευλαβικά στην Παναγία, ώστε να φέρει πίσω σώο και αβλαβή τον ανεψιό της γερακίνας, όπως αποκαλούν τον αρχηγό τους. Ανάλογες τελετές έγιναν στα Γρεβενά αλλά και στο Ζαγκλιβέρι.
Αυτά, και άλλο κακό να μη μας βρει…



ΥΓ-Σύμφωνα με το τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν, ο υπουργός είναι μια χαρά, ξύπνησε στις 09:47 (τοπική) και ζήτησε να φάει πάστες, ενώ στις 10:12 επήλθε διούρηση. Στη συνέχεια κοιμήθηκε χωρίς μηχανική υποστήριξη. Το μόνο που ζήτησε μέσα στην παραζάλη του είναι αν γίνει χειρουργείο, ας χάσει το πόδι του αν είναι ανάγκη, αρκεί να μη του αφαιρέσουν την καρέκλα… Κλασικός Μπάνος δηλαδή.


Σημ. Ο- Τα παραπάνω αποτελούν πρωτογενές ρεπορτάζ των ρεπόρτερ μας από τις πιάτσες ταξί, και σε καμιά περίπτωση δεν ορκιζόμαστε ότι ισχύουν, όπως αναφέρονται. Η πραγματική αλήθεια θα μαθευτεί μόλις επιστρέψει από τις Άλπεις ο ανταποκριτής του ΟΡΘΟΓΡΑΦΟΥ, ο οποίος αναχώρησε χθες βράδυ με ειδική τσάρτερ πτήση της ΑΣΤΡΑ, που οργανώσαμε αγωνιώντες για την υγεία του πατριώτη υπουργού της καρδιάς μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: