Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Ο Πάνος, οι Ντομ Περινιόν του NAMMOS και η κ. Βαλαβάνη

Εδώ ο κόσμος χάνεται, έχουμε και τα show off της κυβέρνησης με επικοινωνιακού χαρακτήρα ξεσπάσματα προς τέρψιν της εκλογικής της πελατείας. Όπως οι " κραυγές" του κυρίου Πάνου Καμμένου την περασμένη Παρασκευή στη Βουλή κατά της... πλουτοκρατίας της Μυκόνου! 

"Αβάντι πόπολο" ανέκραξε ο "κόκκινος Πάνος" κουνώντας την... παντιέρα ρόσα...

Σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα ο Πάνος σε σχέση με την επιβολή υψηλού ΦΠΑ στα νησιά, καθώς ίσως και λόγω σωματοδομής η κυβίστηση δεν είναι και τόσο απλή υπόθεση...
ξιφούλκησε κατά των πλουσίων που παραγγέλνουν τις Ντομ Περινιόν στο NAMMOS. Οι οποίοι κατά τον στρατάρχη Πάνο δεν μπορεί να πληρώνουν μόνο 13% για τις ξαπλώστρες στην παραλία και τις σαμπάνιες που καταναλώνουν.

Μόνο που ο καταχειροκροτούμενος από τους κυβερνητικούς βουλευτές Πάνος, λησμόνησε να μας πει, ότι το πρόβλημα με τη φοροδιαφυγή στα νησιά δεν είναι αν το ΦΠΑ θα είναι 13% ή 23%, αλλά το αν κόβουν ούτως ή άλλως αποδείξεις. Εκεί είναι το θέμα. Και φυσικά δεν μας είπε ότι οι... ανίκανοι που προηγήθηκαν, πριν έρθουν Αλέξης και Πάνος να σώσουν την Ελλάδα, είχαν επιβάλλει στο NAMMOS, συνολικά πρόστιμα περίπου 7,5 εκατομμυρίων ευρώ για φορολογικές παραβάσεις συν τις προσαυξήσεις, που πρωτοδιαπιστώθηκαν τον Ιούλιο του 2009.

Και ήρθε η δική τους κυβέρνηση και με την ρύθμιση αμνήστευσης των μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου της κυρίας Βαλαβάνη, πλήρωσε συνολικά η πλευρά του μεγαλοοφειλέτη ιδιοκτήτη, μόνο 2,8 εκατ. και γλύτωσε ένα ταληράκι... Και όχι μόνο αυτός, αλλά και πολλοί άλλοι μεγαλοοφειλέτες που γλίτωσαν τα χειρότερα χάρη στην "πρώτη φορά αριστερά" κυβέρνηση.

Και φυσικά ο κ. Καμμένος δεν μας είπε τίποτε για το πώς σκέπτονται να καταπολεμήσουν τη φοροδιαφυγή στα νησιά. Με τους "ρουφιάνους" φοιτητές και τουρίστες του κ. Βαρουφάκη που γέλασε όλη η υφήλιος όταν το πρότεινε; Ή με τη διάλυση που έχει επέλθει στον ελεγκτικό μηχανισμό; Γι' αυτό το μπάχαλο, για αυτές τις χαριστικές ρυθμίσεις και για την αδυναμία ελέγχου, είναι που απαιτούν πρόσθετα μέτρα οι δανειστές. Και την πληρώνουμε όλοι.

Και για να μην παρεξηγηθώ, δεν αναφέρομαι στις ρυθμίσεις εκείνων που έχουν πληγεί από την κρίση και προσπαθούν μέσα από τις 100 δόσεις να σηκώσουν κεφάλι, αλλά για τους κατά συνείδηση φοροφυγάδες, που έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν και δεν ανταποκρίνονται, περιμένοντας την... αμνήστευση με ασήμαντα μπροστά στην οφειλή τους ποσά. Τους κατά συνείδηση μπαταχτσήδες του Δημοσίου που αποδίδονται αμόλυντοι στην κοινωνία.

Βέβαια, ο κ. Καμμένος, ξέχασε επίσης να πει ότι νησί που πλήττεται από τα νέα μέτρα δεν είναι μόνο η Μύκονος. Την οποία χρησιμοποίησε για να εντυπωσιάσει... Δεν μας είπε πόσο πλήττεται η ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουρισμού, δεν μας είπε τίποτα για τις συνθήκες που βιώνουν στην καθημερινότητά τους οι κάτοικοι των περισσότερων νησιών, στους εκτός τουριστικής σεζόν μήνες.

Αλλά έτσι είναι... Ο Πάνος, των 1.000 ευρώ για φιλέτα και των σουιτών στο Four Seasons (πληρωμένα από τον ίδιο, δεν αντιλέγω), εκ των πλέον ευκατάστατων Ελλήνων βουλευτών, έχει πρόβλημα με την πλουτοκρατία και την πολεμά όπου την εντοπίζει. Και τρελαίνεται που ξοδεύουν... Ήμαρτον...
Του Δημήτρη Παπακωνσταντίνου
dimitris.papakonstantinou@capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: