Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Θα ενσωματώσουμε... θα ενσωματώσουμε...

Νέο πιάτο κρέας θα παρουσιάσει για ψάρι η πρώτη φορά αριστερή κυβέρνηση Τσίπρα. 

Ψευδώνυμο αυτού... η "ενσωμάτωση. Πραγματικό όνομα αυτού οι αμετακίνητες κόκκινες γραμμές και τα ισοδύναμα του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της Κομισιόν.

Χρόνος εφαρμογής ο Ιούλιος - Σεπτέμβριος με νέο μνημόνιο ή παράταση του σημερινού μνημονίου. Και το όνομα αυτής "συμφωνία"...

Υπάρχει βέβαια πάντα και ο άλλος δρόμος. Η ρήξη που όμως (όπως φάνηκε και στο σώου της Βουλής) μόνο με τον ίδιο του τον εαυτό μπορεί να κάνει ρήξη ο κ. Τσίπρας αν αποφασίσει να αποφύγει το αυτογκόλ...

Το χαρτί της ρήξης το έκαψε και ο ίδιος και η κυβέρνησή του και το κόμμα του και το δεκανίκι των ΑΝΕΛ που κατάντησαν θέαμα μόνο για να γεμίζουν τα διαλείμματα του θεάτρου σκιών...

Οι δανειστές έχουν ήδη βάλει τον ίδιο τον κ. Τσίπρα με την πλάτη στον τοίχο (με Βαρουφάκη και λοιπούς συγγενείς... δεν ασχολούνται). Άρα το παραμύθι για ατύχημα από τους δανειστές είναι μόνο για κόκκινα βρέφη...

Η "αντιπολίτευσή" του, στην κυβέρνηση, τρέμει να μην χάσει την εξουσία και την πελατεία τώρα που κάνει τοποθετήσεις, χτίζει το δικό της κράτος - πελάτη, εφαρμόζοντας και τις πιο προκλητικές υποσχέσεις σε διορισμούς και αναθέσεις.

Άρα φτάνει μόνο η απειλή για ανασχηματισμό και αναθεώρηση των σχέσεων με τους ΑΝΕΛ για να αποφύγει ο κ. Τσίπρας, την ρήξη με την κυβέρνηση και με τα δεκανίκια.

Οι (βολεμένες) αριστερές πτέρυγες και οι συνιστώσες δεν αφήνουν τις καρέκλες που εξασφαλίζουν στο κράτος και (κυρίως) το κουμάντο που αναλαμβάνουν στην οικονομία (μέσα από τις καρέκλες αυτές) για το χατίρι ιδεοληψιών που (ακόμη) είναι έξω από τα υπουργεία, από τις ΔΕΚΟ από τους 2000 Οργανισμούς και από τις καρέκλες γενικά.

Άντε να πουν, το πολύ-πολύ, ότι οι ιδεοληψίες είναι μόνο για ψυχασθενείς και όποιος τις επικαλείται είναι υπονομευτής της κυβέρνησης... αλλά η καρέκλα-καρέκλα.

Κανείς τους δεν πρόκειται να χάσει μια τετραετία εξουσίας μέσα στο σύστημα (περιμένοντας να βολευτούν και οι ακόμη εκτός εξουσίας) για να υποστηρίζουν ιδέες με τις οποίες γελάνε και οι ίδιοι αφού αναρριχήθηκαν με την σιγουριά της "πολιτικής τεχνογνωσίας" της μεταπολίτευσης.

Ρίξτε μια ματιά στις εκδηλώσεις των επιχειρήσεων, στις Γενικές Συνελεύσεις στα διάφορα φόρουμ και σε άλλους χώρους συγκέντρωσης του, κατά τα άλλα, λεγομένου συστήματος και θα ακούσετε την σημερινή εξουσία να μιλάει (ψιθυριστά βεβαίως) για ανάγκες συνεργασίας του κράτους με τις επιχειρήσεις, για παραπέρα διάλογο... και ό,τι ήθελε προκύψει.

Αυτό το δομημένο ήδη (μέσα στο πεντάμηνο) νέο σύστημα εξουσίας, από αριστερούς, που ελέγχει προγράμματα, συμφωνίες με παραγγελίες και με σχέσεις εντός και εκτός Ελλάδος δεν πρόκειται να καταρρεύσει για να αποφύγει ο κ. Τσίπρας το αυτογκόλ.

Παρακολουθείστε προσεκτικά τα εντός Ελλάδος αλλά και ανά τον κόσμο ταξίδια των "βαρβάτων" της κυβέρνησης και τις συζητήσεις τους "στο περιθώριο των ταξιδιών".

"Μεταφράστε" δηλώσεις και ταξίματα υπουργών, αναπληρωτών, Γενικών Γραμματέων και παρατρεχάμενων καθώς και τα "αντριλίκια" της κυβέρνησης και θα καταλάβετε ότι αυτά δεν γίνονται από εξουσίες που ρισκάρουν τις καρέκλες τους.

Οι ρήξεις λοιπόν, τα ατυχήματα, οι αλαλαγμοί για την "προδοσία" της Ευρώπης, οι δραχμές, τα Μεσολόγγια, και όλες οι άλλες επαναστάσεις είναι για τους "θεατές" της εξέδρας που θα δουν αυτογκόλ με την μορφή της ενσωμάτωσης της συμφωνίας των 47 σελίδων της κυβέρνησης στην συμφωνία-μνημόνιο των δανειστών.

Ενσωμάτωση που δεν θα είναι τίποτε άλλο από την εφαρμογή του μνημονίου που ήταν στο τραπέζι από τις 20 Φεβρουαρίου και έκανε ότι δεν την έβλεπε ο Βαρουφάκης μέχρι που οι δανειστές, αντί να του αλλάξουν γυαλιά, προτίμησαν να αλλάξουν τον ίδιο για να ξέρουν τι συζητάνε και με ποιον.

Αυτή θα είναι και η προτελευταία πράξη του έργου ή του παιχνιδιού αν θέλετε. Η ενσωμάτωση του μνημονίου των δανειστών στο μνημόνιο Τσίπρα χωρίς αποκλίσεις ουσίας από αυτές του μνημονίου Χαρδούβελη.

"Κέρδη" θα είναι αυτά (που ουδέποτε μπήκαν -επί της ουσίας- στο τραπέζι) και τα οποία θα παρουσιασθούν ως ανυποχώρητες ελληνικές κόκκινες γραμμές. Ζητούμενο μόνο το αν θα έχουμε νέο μνημόνιο ή παράρτημα μνημονίου - παράτασης του προηγούμενου μέχρι τον Σεπτέμβριο. Τελευταία πράξη το τρίτο μνημόνιο που θα διαπραγματευθούμε από τον Αύγουστο μέχρι την λήξη του τρέχοντος.
Του Γιώργου Κράλογλου 
george.kraloglou@capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: