Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Γιατί κάνει χατίρια στους Αμερικάνους ο ΣΥΡΙΖΑ;

Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να αντέγραψε το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου αλλά δεν το ξεπέρασε. 

Το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα έβγαλε... την Ελλάδα από την ΕΟΚ των καπιταλίστων... 

Κατήγγειλε... την ΕΟΚ και το ΝΑΤΟ ως ίδιο συνδικάτο. Προκάλεσε σύσσωμο τον πλανήτη όταν έδιωξε... από την Ελλάδα τις αμερικάνικές βάσεις του θανάτου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ διαλύει ΝΑΤΟ και Μέρκελ... 

Αλλά για τις αμερικάνικες βάσεις κάνει το παγώνι...

Γιατί η «εκστρατεία» του ΣΥΡΙΖΑ να περιορίζεται μόνο στη διάλυση του ΝΑΤΟ και αφήνει, απ΄ έξω τις βάσεις του θανάτου των φονιάδων των λαών; Τι σημαίνει αυτό; Χατίρια στους Αμερικανούς;
Μόνο μεταφυσικά μπορεί να εξηγηθεί ό,τι συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα.
Πολιτικοί που διεκδικούν την εξουσία παραμερίζουν ογκώδη προβλήματα στην οικονομία, στην απασχόληση, στην παιδεία, στην επιβίωση και πετάνε κοτσάνες, όπως θα διαλύσουμε το ΝΑΤΟ, που ακούγονται μόνο σε ακροατήριο αποχαυνωμένων.
Ποιος να φανταζόταν τέτοια κατάντια της πολιτικής ζωής σε χρόνια κρίσης με 1.500.000 άνεργους χωρίς προοπτική δουλειάς, με 50-70.000 μετανάστες το χρόνο μετά το 2010, με περισσότερες από 240.000 μικρομεσαίες κλειστές. Και 60.000 να ετοιμάζονται (σύμφωνα με την ΓΣΕΒΕ) για κλείσιμο.
Ποιος να φαντάζονταν ότι ακόμη και σήμερα που επιβάλλεται, χωρίς καθυστέρηση, μια πραγματική ευρεία κοινωνική συμφωνία με στόχο τον ξεσηκωμό ώστε να σωθεί ο τόπος που γεννηθήκαμε οι πολιτικοί να μένουν στην μιζέρια και την ανυπαρξία τους.
Τι άλλο να πεις βλέποντας πόσο υπολογίζει τους οπαδούς της η αξιωματική αντιπολίτευση ενώ την προετοιμάζουν ως επόμενη κυβέρνηση. Κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας όπως την λένε οι περισσότεροι.


Στις τελευταίες δημοσκοπήσεις 30 ψηφοφόροι στους 100 πιστεύουν ότι η λύση στα προβλήματα της Ελλάδας είναι μόνο μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτοί οι 30 ψηφοφόροι ξεπέρασαν και τις πιθανές αναστολές τους ότι στεγάσθηκαν σε ένα κόμμα, τον ΣΥΡΙΖΑ, που συγκέντρωνε την προτίμηση μόνο 3 ψηφοφόρων στους 100 και δεν κώλωσαν.
Αντίθετα έσπρωξαν, με το ζόρι τον κ. Αλέξη Τσίπρα κοντά στην κυβέρνηση.
Είναι δε τόσο μεγάλη η πίστη τους που ξεπερνούν και τα φλερτ του ΣΥΡΙΖΑ τόσο με τους ΑΝΕΛ όσο και με ανεξάρτητους βουλευτές που σε άλλη περίπτωση θα τους είχαν πάρει με τα αυγά και τα λεμόνια...
Οι ψηφοφόροι αυτοί (όπως έδειξαν οι δημοσκοπήσεις αλλά και οι πρόσφατες ευρωεκλογές) παραμένουν και συσπειρωμένοι και φανατικοί.
Πως όμως ανταποκρίνεται ο ΣΥΡΙΖΑ στην προσμονή τους;
Καίγονται για δουλειές και μισθούς και ο ΣΥΡΙΖΑ τους λέει ότι θα σκίσει τα μνημόνια και θα κάνει την δραχμή σκληρό νόμισμα για να μπει η Ελλάδα στο μάτι της Ευρώπης.
Οι ψηφοφόροι ζητούν συγκεκριμένα προγράμματα προόδου της χώρας ώστε να ζήσουν αυτοί καλά και τα παιδιά τους καλύτερα και ο ΣΥΡΙΖΑ τους απαντά ότι θα συγκρουστεί με τους δανειστές και θα τους βάλει στην θέση τους όπως ο κ. Α. Τσίπρας έβαλε στην θέση του, στο Κόμο, τον απερχόμενο Επίτροπο κ. Μπαρόζο.

Το ότι ο Μπαρόζο
(που έχει καλύτερη πληροφόρηση και από τον ΣΥΡΙΖΑ) προβλέπει ότι το μέλλον της Ελλάδας στην ευρωζώνη κάθε άλλο παρά ενθαρρυντικό είναι αν δεν μεσολαβήσει κάποιο "μεταρρυθμιστικό θαύμα" είναι ψιλά γράμματα για την αξιωματική αντιπολίτευση.

Ψιλά γράμματα... είναι επίσης ακόμη ότι ο απερχόμενος Επίτροπος (παρά το στρίμωγμα... Τσίπρα) επιμένει πως «...το πρόβλημα με την Ελλάδα δεν είναι τόσο το χρέος της όσο το μεγαλομανές πελατειακό κράτος της, που αποτελεί εμπόδιο για κάθε προσαρμογή της χώρας στην σημερινή πολύπλοκη και ανταγωνιστική πραγματικότητα...».
Ο ΣΥΡΙΖΑ βέβαια δεν βρίσκει τον λόγο να ασχολείται με τις προβλέψεις αυτές γιατί έχει στο «χέρι» όσους χρειάζεται για να κάνει κυβέρνηση με κορμό την αριστερά.
Και αφού όλος αυτός ο ντουνιάς είναι δεδομένος γιατί να αναλωθούν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με προγράμματα, με κίνητρα επενδύσεων που θα φέρουν θέσεις εργασίας ή με συγκεκριμένα μέτρα εφικτά και άμεσα.
Καλύτερα να επικρατεί σύγχυση ώστε οι ψηφοφόροι να πιστεύουν ότι όλα μπορεί να συμβούν.
Τα ίδια περίπου που πίστευαν και οι 48 ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ το 1981.
Ότι ο λαός θα ανέβαινε στην εξουσία. Ότι θα μας έτρεμε η ΕΟΚ. Και ότι ο τριτοκοσμικός σοσιαλισμός θα μας έλυνε τα προβλήματα.
Συνθήματα και μόνο συνθήματα που όμως άφησαν το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση για μια 25ετία.

Γιατί λοιπόν και ο ΣΥΡΙΖΑ να μην σώσει τον τόπο μέχρι το 2040. 

Το υπόσχεται η πίστη του στο σκληρό νόμισμα δραχμή. 
Η αναμενόμενη επιτυχία του από την διάλυση του ΝΑΤΟ... 
Το υπόσχονται… τέλος και οι επενδυτές όλου του πλανήτη που ήδη συνωστίζονται... στα ελληνικά σύνορα περιμένοντας την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.

Του Γιώργου Κράλογλου
George.kraloglou@capital.gr
Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: