Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

ΝΔ: «Πολιτική σκευωρία» το πόρισμα για το Βατοπέδιο

Σκοπιμότητα διαβλέπει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πίσω από την έκδοση πορίσματος της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση Βατοπεδίου, κάνοντας λόγο για πρόθεση να πληγεί η ΝΔ ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών.
Σύμφωνα με τη ΝΔ, το πόρισμα εκδίδεται χωρίς στοιχεία που να αποδεικνύουν ζημία του Δημοσίου και χωρίς εκπλήρωση των στόχων που τέθηκαν για την Επιτροπή (έλεγχο της ροής μαύρου πολιτικού χρήματος και υπολογισμό του ύψους της ζημίας για το Δημόσιο).
(Εμείς σας το γράψαμε νωρίς το πρωϊ σήμερα για το τι θα γίνει στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής)
Πιο συγκεκριμένα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η ΝΔ πριν την έκδοση του πορίσματος, ο γραμματέας Προγράμματος Ευρ. Στυλιανίδης, υποστήριξε πως στην περίπτωση της Μονής Βατοπεδίου και της ...
λίμνης Βισθωνίδας, «δεν βρισκόμασταν απέναντι σε ένα μεγάλο σκάνδαλο, αλλά σε μια πολιτική σκευωρία για να φέρει το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση - και που συνεχίζεται σήμερα για να πληγεί ο Αντώνης Σαμαράς».
Ν. Δένδιας: Πάει να συντελεστεί πολιτική αθλιότητα
Από την πλευρά του ο τομεάρχης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του κόμματος Νίκος Δένδιας υποστήριξε πως με το πόρισμα, «πάει να συντελεστεί πολιτική αθλιότητα, για να εξασφαλιστεί το αποτέλεσμα των εκλογών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση».
Με τη σειρά του ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Κώστας Τασούλας, ανέφερε πως οι πολιτικές ευθύνες της ΝΔ για την υπόθεση, «απεδόθησαν στις εκλογές» - ενώ η ποινική ευθύνη που ανιχνεύει το πόρισμα της Προανακριτικής Επιτροπής, δεν υφίσταται: «Ποινική ευθύνη σημαίνει δόλος, βαθειά πρόθεση, γνώση - και όλα αυτά, δεν υπάρχουν».
Εν τω μεταξύ, την έντονη αντίδραση του πρώην υφυπουργού Πέτρου Δούκα προκάλεσαν οι πληροφορίες ότι θα παραπέμπεται για την υπόθεση του Βατοπεδίου, από το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και το ΣΥΡΙΖΑ.
Μιλώντας στο ραδιοσταθμό της ΝΕΤ, μεταξύ άλλων, δήλωσε ότι πρόκειται για «άθλια πολιτική δίωξη», πως δεν υπάρχει προηγούμενο σε ευρωπαϊκό δημοκρατικό κράτος και συμπλήρωσε: «Είναι τύπου Ουγκάντας και Ιντι Αμιν».
Ακόμη κι να υπάρχουν ποινικές ευθύνες, αυτές έχουν παραγραφεί, υποστήριξε, από την πλευρά του, ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρώην υφυπουργός επί ΝΔ Κ. Κιλτίδης.
«Εδώ υπάρχει η απαξίωση της πολιτικής και των πολιτικών. Είναι ουτοπία, αυτός ο νόμος περί ευθύνης υπουργών. Εφόσον υπάρχει, θα πρέπει οι πολιτικοί στη ζωή αυτή να είναι ειλικρινείς, αν θέλουν να επαναφέρουν την πολιτική στην πολιτική», ανέφερε μιλώντας στο ραδιοσταθμό 9,84.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ/ Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια: