Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

Οι ... "φτωχοί" εργατοπατέρες του λιμανιού θα "πνίξουν" τον Παπανδρέου

Συνεχίζουν να χαϊδεύουν τ' αυτιά των εργατοπατέρων στον Πειραιά.

Αν την κοπανήσουν οι κινέζοι της COSCO, δεν πρόκειται να ξαναπατήσει ξένος επενδυτής στη χώρα μας.

Το στοίχημα του Γιώργου αφορούσε εξ' υπαρχής την "σχέση" του ως πρωθυπουργού με τους κρατικοδίαιτους ...Δερβεναγάδες του ...ιστορικού ΠΑΣΟΚ, ενόψει διαρθρωτικών αλλαγών κι όχι βεβαίως τα... "αντισυμβατικά" παπούτσια της κας Μπιρμπίλη, ή άλλους νεωτερισμούς των ...νεοαστών της κυβέρνησής του.!

Το πρώτο κρίσιμο τεστ εν προκειμένω, της διαχείρισης δηλαδή της κρίσεως στο Λιμάνι του Πειραιά με τις κινητοποιήσεις των εργατοπατέρων που πολεμούν με ...νύχια και με δόντια να διατηρήσουν τα προνόμια που είχαν εξασφαλίσει εις βάρος της οικονομίας της χώρας, δείχνει να αποβαίνει εις βάρος του κ. Παπανδρέου, ο οποίος αντί να επιδείξει την επιβαλλόμενη πυγμή μιας Θάτσερ ή ενός Ρήγκαν, χαϊδεύει τους κακομαθημένους της "υμετέρας" συνδικαλιστικής ελίτ...
Έτσι όμως δεν πλήττεται μόνον η οικονομία, αλλά και το κύρος της χώρας, αφού εάν αποφασίσουν κάποια στιγμή οι κινέζοι της COSCO να τα... βροντήξουν και να πάνε αλλού να επενδύσουν τα... ωραία τους δισεκατομμύρια, δεν πρόκειται να ξαναπατήσει ξένος επενδυτής σ' αυτήν την χώρα!

Είναι χαρακτηριστικό επ' αυτού, το γεγονός της αναβάθμισης 28 Λιμανιών σε Μεσόγειο και Μαύρη θάλασσα κυρίως με την μορφή εκχώρησης υπηρεσιών σε διεθνείς διαχειριστές Λιμένων, την ίδια στιγμή που απ' το 2004 μέχρι το 2008, περίοδο των μεγάλων απεργιών η διακίνηση των εμπορευματοκιβωτίων απ' το Λιμάνι του Πειραιά μειώθηκε κατά 68,42%.

Η 15νθήμερος επιτευχθείσα ηττοπαθής ..."ανακωχή" περί της οποίας θριαμβολογεί η συμπαθής κατά τα άλλα κα Κατσέλη, δεν φαίνεται επί του παρόντος να βάζει οριστικό τέλος στα σκοπίμως δημιουργούμενα εκ των εργατοπατέρων προβλήματα.

Πρόκειται βεβαίως περί των ιδίων εργατοπατέρων, που ο Γιώργος Παπανδρέου εκμεταλλεύθηκε εις το έπακρον προεκλογικά, μόνο και μόνο για να δείξει το ..."φιλολαϊκό" του προφίλ και τις δήθεν ...ανθρώπινες ευαισθησίες απέναντι στα ..."λογικά" αιτήματα των χρυσοπληρωμένων ..."κηφήνων", που κατάφεραν - έτσι πίστεψαν - να πείσουν τον κοσμάκη ότι απεργούνε επειδή ..."πεινάνε" (!), αλλά και για το ...καλό μας.!

Και τώρα;

Τώρα τα ...κάστανα είναι στη ...φωτιά και κάποιος πρέπει να τα βγάλει.
Πάντως όχι ο Καραμανλής. Αυτός, παρ' ότι είχε την διαιτησία με το μέρος του, "έπαιξε" στην έδρα του με τους κάθε λογής ...νταβατζήδες, και κατάφερε να ...χάσει.!
Ήρθε η ώρα πλέον του πολλά υποσχόμενου - ως αντιπολίτευση - Πρωθυπουργού, να αποδείξει το ..."ασυμβίβαστο" και το ..."ακέραιο" του χαρακτήρος του.!
ΠΝ


.

Δεν υπάρχουν σχόλια: