Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

... τα ίδια και τα ίδια !


«Πρώτα βγαίνει η ψυχή του ανθρώπου και μετά το χούι του».
Αυτή η διεθνής παροιμία ταιριάζει γάντι στην περίπτωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

Ζητώ συγνώμη, αλλά -όσο και εάν φαίνομαι σκληρός -δεν μπορώ να τον χαρακτηρίσω διαφορετικά, όταν με μια δίχως προηγούμενο απόφασή του άφησε βουλευτές επαρχίας χωρίς αστυνομική φρουρά !!!

Συγκεκριμένα τις τελευταίες ημέρες πολλοί εν ενεργεία βουλευτές της επαρχίας έμειναν χωρίς προσωπική φρουρά ,παρά το γεγονός ότι από τον ισχύοντα νόμο δικαιούνται δύο αστυνομικούς!

Όταν η θέληση για πολιτικό πογκρόμ – ακόμα και σε αυτές τις ευαίσθητες υπηρεσίες- υπερισχύει της απλής λογικής, τότε τα πράγματα γίνονται …επικίνδυνα !

Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, το πογκρόμ άρχισε τρεις μόλις ημέρες μετά τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου.
Πολλοί αστυνομικοί που υπηρετούν σε εν ενεργεία βουλευτές λάμβαναν τηλεφωνικά ακόμα και τα ξημερώματα εντολές μετάθεσης σύμφωνα με τις οποίες καλούνταν να παρουσιαστούν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και να παραδώσουν τον οπλισμό τους.

Στην συνέχεια μετατίθενται προσωρινά σε κάποιο αστυνομικό τμήμα της Αττικής μέχρι ....να συγκληθεί το Συμβούλιο Μεταθέσεων ! Στην ουσία δηλαδή με αυτή την παράλογη απόφασή του ο κ. Χρυσοχοϊδης αφήνει τον κάθε βουλευτή της επαρχίας στις ορέξεις ... «οποιονδήποτε».

Δεν αντιλαμβάνεται ότι εάν συμβεί κάτι η ευθύνη του θα είναι τεράστια και θα σηματοδοτήσει εκτός των άλλων και τον τερματισμό της πολιτικής του σταδιοδρομίας ;

Την υπευθυνότητα που δεν δείχνει ο υπουργός την δείχνουν πολλοί από τους αστυνομικούς, οι οποίοι όταν παρουσιάστηκαν στις νέες τους υπηρεσίες έκαναν χρήση της κανονικής τους αδείας προκειμένου -έστω και χωρίς οπλισμό, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει- να βρεθούν στο πλευρό των βουλευτών που πλέον είναι δίχως προσωπική φρουρά.

Μπορεί σύμφωνα με τη ρήση του παλαιού Ρώσου αναρχικού Μιχαήλ Μπακούνιν «Το πάθος για καταστροφή να είναι ένα δημιουργικό πάθος»,...υπουργέ μου, , αλλά εδώ μιλάμε για ζωές !


ΥΓ. Ο τίτλος του άρθρου ήταν Semper idem είναι ρήση του Ρωμαίου ρήτορα και πολιτικού Κικέρωνα και σημαίνει "πάντα το ίδιο". Κοινώς ... τα ίδια και τα ίδια !



1 σχόλιο:

aris53m είπε...

δεν έχετε δίκαιο, τα χημικά έχουν αλλάξει χρώμα, τώρα είναι πράσινα!