Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

Aπαλλοτριώνουν καθημερινά 2,2 εκατ. ευρώ! - Zουν σαν Πρίγκιπες

Ότι πιο χυδαία φορομπηχτικό έχει γνωρίσει ο τόπος με την υπογραφή της πρώτης φοράς Αριστερά.

Ξεπέρασαν ακόμη και τους Τούρκους κατακτητές. 
Και όλο αυτό το φορομπηχτικό μακελειό είχε εκτός των άλλων την ανοχή της Εκκλησίας και της εγχώριας ελιτ.
Ο ανεκδιήγητος Ιερώνυμος αναλάμβανε μέσα από τα συσσίτια της Εκκλησίας να περιθάλψει τα θύματα της λεηλασίας του καλού του φίλου Αλέξη.
Για το 2018 τα πράγματα θα είναι πιο άγρια εάν δεν ξεσηκωθεί ο ραγιάς λαός. Οι εξουσιαστές με μίσος και μανία απαλλοτριώνουν λογαριασμούς, καταθέσεις, χρυσαφικά, κινητά και ακίνητα. Πρόκειται για την μεγαλύτερη φορομπηχτική-ληστρική καθεστωτική συμμορία που γνώρισε ο τόπος. Εχουμε να κάνουμε με αδίστακτους κατσιαπλιάδες Πρίγκιπες...
της Ζαμούντα που λεηλατούν τους φορολογούμενους για να παραμείνουν στην εξουσία.
Θα μπορούσαν να αποτελούν το πολιτικό σκέλος του Κουφοντίνα!
Κι όλη αυτή η κτηνωδία με την ανοχή της Μέρκελ,του Γιουνκέρ, του Μοσκοβισί, της Λαγκάρντ, του Ντράγκι. Το εγχώριο καθεστώς της Κολομβίας της Ευρώπης βρήκε κατανόηση στους εξίσου διεφθαρμένους δανειστές αποστολή των οποίων ήταν μεταξύ άλλων λεηλατώντας τους Ελληνες να διασώσουν τις γελλικές, ιταλικές και γερμανικές τράπεζες. Για να πετύχουν στο σχέδιό τους βρήκαν πρόθυμους αχυράνθρωπους εκτελεστές εντός της χώρας.
Ολα αυτά τα χρόνια των μνημονίων. Από το κυνικό “θα κάνουμε ένα ντου στα ακίνητα” του Βενιζέλου ως το αδίστακτο ασκέρι των πλουσιόπαιδων κατσιαπλιάδων του Σύριζα. Είπαμε εάν ο ραγιάς λαός δεν ξεσηκωθεί είναι ξοφλημένος και θα αποδειχθεί και ο πλέον λιπόψυψος λαός της ιστορίας.
Υ.Γ>Παρακαολουθούσα με θλίψη και τον παλιό μου φίλο Νίκο Ξυδάκη στην ΕΡΤ να αποκαλεί το φορομπηχτικό μακελειό “πίεση”. Ακου “πίεση” το σφάξιμο…Ντροπή φίλε…
Κουρδιστό Πορτοκάλι
Το συγκλονιστικό ρεπορτάζ των Σ. Δημητρέλη – Δ.  Κατσαγάνη από το Capital.gr εξηγεί το σχέδιο της δολοφονίας σου αναλυτικά: Σφίγγει ημέρα με την ημέρα η θηλιά για όσους χρωστούν στην Εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς οι κατασχέσεις λογαριασμών κλιμακώνονται. Καθημερινά κατάσχονται 2,2 εκατ. ευρώ από τους τραπεζικούς λογαριασμούς φορολογουμένων, εργοδοτών και επαγγελματιών που δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στα υπέρογκα βάρη που έχουν επωμιστεί με τα διαδοχικά “χαράτσια” που τροφοδότησαν και φέτος τα υπερπλεονάσματα για τα οποία πανηγυρίζει η κυβέρνηση.
Υπολογίζεται ότι κάθε ημέρα ο εφιάλτης γίνεται πραγματικότητα για τουλάχιστον 1.900 οφειλέτες, που αντιλαμβάνονται ότι άδειασε ο λογαριασμός τους λόγω κατασχέσεων. Και η συνέχεια είναι ακόμα χειρότερη: έχουν δρομολογηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, 945.000 ειδοποιητήρια.
Για όσους δεν έχουν πλέον ούτε ευρώ στην τράπεζα, το επόμενο βήμα είναι ακόμα πιο επώδυνο. Μετά τα ηλεκτρονικά κατασχετήρια στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους, θα πρέπει να αντιμετωπίσουν ακόμα και την κατάσχεση των ακινήτων τους, συμπεριλαμβανομένης της πρώτης κατοικίας.​
Μια καθημερινή οικονομική τραγωδία βιώνουν εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι, που λύγισαν υπό το βάρος της υπερφορολόγησης. Σήκωσαν ψηλά τα χέρια και έγιναν αιχμάλωτοι της Εφορίας, η οποία καθημερινά πραγματοποιεί χίλιες κατασχέσεις και αφαιρεί μέσω κατασχέσεων από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς το ποσό των 1,7 εκατομμυρίων ευρώ.
Πρόκειται για φορολογουμένους οι οποίοι μαθαίνουν να ζουν με την Εφορία από πάνω τους, αφού έστω και ένα ευρώ να κατατεθεί στον τραπεζικό τους λογαριασμό, πάνω από τα ακατάσχετα όρια, δεσμεύεται αμέσως και καταλήγει στο δημόσιο ταμείο.
Πίσω από τους αριθμούς της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) για τα “μέτρα αναγκαστικής είσπραξης”, όπως λέγονται υπηρεσιακά οι κατασχέσεις, κρύβονται τραγωδίες και αδιέξοδα ανθρώπων και επιχειρήσεων που πασχίζουν να μείνουν όρθιοι και να αποφύγουν το λουκέτο.
Η Εφορία έχει δείξει το πιο σκληρό της πρόσωπο και ετοιμάζεται να γίνει ακόμα πιο σκληρή, με ένταση και αύξηση των κατασχέσεων τραπεζικών υπολοίπων και των υπόλοιπων μέτρων αναγκαστικής είσπραξης. Τα στοιχεία της ΑΑΔΕ για το τι αντιμετωπίζουν οι –πάρα πολλοί– φορολογούμενοι που δεν μπορούν πλέον να πληρώσουν είναι ενδεικτικά της οικονομικής ασφυξίας:
Από την αρχή του χρόνου η Επιχειρησιακή Μονάδα Είσπραξης της ΑΑΔΕ, δηλαδή η υπηρεσία που ασχολείται με κατασχέσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών, προχώρησε στο εννεάμηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου στην είσπραξη του ποσού των 452 εκατομμυρίων ευρώ. Οι εισπράξεις προέρχονται κατά κύριο λόγο από κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών και άλλων εισοδημάτων στα χέρια τρίτων (π.χ., ενοικίων). Με άλλα λόγια, σε κάθε ημερολογιακή ημέρα του 2017 εισέρρεε από κατασχέσεις στο δημόσιο ταμείο το ποσό του 1,7 εκατ. ευρώ.
Η έκδοση κατασχετηρίων τρέχει με ρυθμό 1.000 ανά εργάσιμη ημέρα, που σημαίνει ότι τα κατασχετήρια πέφτουν σαν καταιγίδα πάνω στους φορολογουμένους και στην αγορά, η οποία πασχίζει ακόμα και για το τελευταίο ευρώ ρευστότητας. Η έκδοση των κατασχετηρίων έχει πλέον απλοποιηθεί και επιταχυνθεί, καθώς υπογράφεται από τον προϊστάμενο της αρμόδιας υπηρεσίας, “φορτώνεται” σε ειδικό ηλεκτρονικό δίκτυο και αποστέλλεται σε χρόνο μηδέν σε όλες τις τράπεζες. Στο κατασχετήριο αναγράφονται τα στοιχεία του οφειλέτη και ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου του. Η τράπεζα εντός το πολύ δύο εβδομάδων έχει βάλει απόχη πάνω από τους τραπεζικούς λογαριασμούς του οφειλέτη, δεσμεύοντας τα ποσά που ήδη βρίσκονται σε αυτούς, αλλά και όποιο νέο ποσό κατατεθεί.
Ο αριθμός των φορολογουμένων στους οποίους έχουν επιβληθεί μέτρα αναγκαστικής είσπραξης είναι τουλάχιστον σοκαριστικός. Υπό το βάρος των κατασχέσεων ζουν ήδη 991.392 φορολογούμενοι, φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις. Μάλιστα, ο αριθμός αυτός αυξήθηκε τον Σεπτέμβριο κατά περίπου 20.000, που σημαίνει ότι η Εφορία ανεβάζει στροφές στο εισπρακτικό της έργο.
Ο συνολικός αριθμός των φορολογουμένων, φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων, που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη φορολογική διοίκηση ανέρχονται στους 4.267.408. Πρόκειται για απίστευτο αριθμό, αν αναλογιστεί κανείς ότι το σύνολο των ενεργών Αριθμών Φορολογικού Μητρώου δεν ξεπερνά τα 10 εκατομμύρια. Με άλλα λόγια, ένας στους δύο φορολογουμένους έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την Εφορία.
Από τους 4.267.408 φορολογουμένους που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη φορολογική διοίκηση, η ΑΑΔΕ έχει το δικαίωμα (πληρούν τα κριτήρια ύψους οφειλής κ.λπ.) να λάβει μέτρα αναγκαστικής είσπραξης στους 1.724.708. Όπως αναφέρθηκε. έχει ήδη λάβει μέτρα εναντίον των 991.392. που σημαίνει ότι στην ουρά για την επιβολή κατασχέσεων βρίσκονται ακόμα 733.316 οφειλέτες. Οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι θα λάβουν κατασχετήριο μέσα στους επόμενους μήνες.
Σημειώνεται ότι η νομοθεσία προβλέπει ακατάσχετα όρια για τους οφειλέτες. Πιο συγκεκριμένα, δεν επιτρέπεται κατάσχεση μισθών, συντάξεων και ασφαλιστικών βοηθημάτων που καταβάλλονται περιοδικά, εφόσον το συνολικό ποσό τους, μηνιαίως, αφαιρουμένων των υποχρεωτικών εισφορών, είναι μικρότερο των χιλίων (1.000) ευρώ. Εφόσον είναι μεγαλύτερος ο μισθός ή η σύνταξη από τα 1.000 ευρώ, τότε κατάσχεται το 50% του υπερβάλλοντος ποσού των χιλίων (1.000) ευρώ και μέχρι του ποσού των χιλίων πεντακοσίων (1.500) ευρώ, καθώς και το 100% για το ποσό μισθού ή σύνταξης που υπερβαίνει τα 1.500 ευρώ. Επίσης, προβλέπεται ακατάσχετο όριο από έναν και μοναδικό λογαριασμό μέχρι του ποσού των 1.250 ευρώ. Ο λογαριασμός αυτός πρέπει να δηλωθεί από τον φορολογούμενο στο Τaxisnet.
Mισό εκατομμύριο ευρώ κατάσχει κάθε μέρα το Κέντρο Είσπραξης Ανεξόφλητων Οφειλών (ΚΕΑΟ) προς τα ασφαλιστικά ταμεία από τραπεζικούς λογαριασμούς επαγγελματιών και εργοδοτών οι οποίοι δεν μπορούν να εξοφλήσουν τα χρέη τους υπό το βάρος της οικονομικής αδυναμίας τους.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από αρμόδια στελέχη του υπ. Εργασίας, το 10% των μηνιαίων εσόδων του ΚΕΑΟ από εν γένει ρυθμίσεις οφειλών (είτε εθελοντικές, δηλαδή με τη βούληση του ίδιου του οφειλέτη, είτε αναγκαστικές, δηλαδή μέσω κατασχέσεων) προέρχεται από τα έσοδα τα οποία φέρνουν από ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα Ταμεία τα ηλεκτρονικά κατασχετήρια στους τραπεζικούς λογαριασμούς των οφειλετών.
Συγκεκριμένα, από τα 5 εκατ. ευρώ τα οποία εισπράττονται από το ΚΕΑΟ κάθε μέρα από ρυθμίσεις, τα 500.000 ευρώ προέρχονται από τις κατασχέσεις σε λογαριασμούς.
Έτσι, από τα 115-120 εκατ. ευρώ τα οποία αναμένεται να εισπράξει το ΚΕΑΟ τον Νοέμβριο, τα 11 εκατ. ευρώ θα προέλθουν από κατασχέσεις ποσών σε λογαριασμούς των οφειλετών προς τα Ταμεία.
Αν συνεχιστεί η τάση αυτή και το επόμενο 12μηνο  –όπως εκτιμούν βάσιμα αρμόδια στελέχη του υπ. Εργασίας–, τα έσοδα από κατασχέσεις θα ξεπεράσουν τα 130 εκατ. ευρώ. Ήδη τα συνολικά έσοδα από ρυθμίσεις στο α’ δεκαήμερο του Νοεμβρίου είναι κατά 40% περισσότερα σε σχέση με αντίστοιχο διάστημα του 2016.
Η εξαιρετική αυτή βελτίωση των εσόδων φέτος, σε σχέση με πέρσι, έχει οδηγήσει σε προς τα πάνω αναθεώρηση των προβλέψεων σε ετήσια βάση.
Αρχικά είχαν προβλεφθεί έσοδα από ρυθμίσεις ύψους 878 εκατ. ευρώ. Αντ’ αυτού, πλέον προβλέπονται συνολικά έσοδα μέχρι τέλος του τρέχοντος έτους ύψους 1,5 δισ. ευρώ, ενώ ανεπίσημες –προς το παρόν– προβλέψεις μιλούν ακόμα και έσοδα 1,6 δισ. ευρώ το 2018.
Μόνη προστασία από τις κατασχέσεις προσφέρει το όριο των 1.250 ευρώ για έναν και μόνο ακατάσχετο προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό τον οποίο έχει δηλώσει ένας επαγγελματίας.
Όλοι οι άλλοι τραπεζικοί λογαριασμοί ενός οφειλέτη (πλην του ακατάσχετου), προσωπικοί ή επαγγελματικοί, ανεξαρτήτως του ποσού το οποίο είναι αποταμιευμένο, κινδυνεύουν με κατάσχεση, εφόσον αυτός έχει αρνηθεί οποιαδήποτε “συνεργασία” με το ΚΕΑΟ για την εφάπαξ ή τμηματική καταβολή των χρέων του (π.χ., με την “πάγια ρύθμιση” των 12 δόσεων ή έστω με έναντι καταβολή).
Το κατασχετήριο του ΚΕΑΟ σε βάρος των τραπεζικών λογαριασμών ενός οφειλέτη μπορεί να ανασταλεί εφόσον αυτός προβεί σε εφάπαξ ή τμηματική καταβολή των οφειλών του προς τα Ταμεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: