Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

Αντάρτικο από τους «53» – Δεν μπορεί να αποφασίζει μόνος του ο Τσίπρας


Χαστούκι από τους «53» στην ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και αναφορές στις λανθασμένες επιλογές του Αλέξη Τσίπρα, όπως αυτή του Βύρων Πολύδωρα 

είχαμε μέσα από άρθρο που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα Commonallity, που απηχεί των απόψεων της συγκεκριμένης ομάδας.
Ειδικότερα, στο άρθρο αυτό γίνεται αναφορά στο πρόσφατο συνέδριο του κόμματος και τονίζεται ότι...

στα όργανα του κόμματος αναφέρονται όλοι.
Το μήνυμα στον Αλέξη Τσίπρα ότι δεν πρέπει να αποφασίζει ερήμην των οργάνων του κόμματος, είναι προφανές.
Αναλυτικά το άρθρο
Το κακόγουστο έργο της διαπλοκής, της ανομίας και της αυθαιρεσίας δυστυχώς συνεχίζεται με ευθύνη της ΝΔ. Είναι σαφές, πλέον, ότι η αξιωματική αντιπολίτευση κάνει τα πάντα για να μπλοκάρει τη διαδικασία συγκρότησης του ΕΣΡ.
Οι διαδοχικές κυβερνητικές προτάσεις για τη σύνθεσή του, ασφαλώς, εντάσσονται στην προσπάθεια της κυβέρνησης να βρεθεί συναινετική λύση στην άρση του αδιεξόδου, να γίνει το αναγκαίο βήμα ώστε να μπει φραγμός στην 27χρονη ασυδοσία των καναλαρχών και στη διαπλοκή με το πολιτικό σύστημα.
Ωστόσο, η πρόταση για τον κ. Πολύδωρα αιφνιδίασε τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ και συνάντησε την εκτεταμένη διαφωνία. Η ιστορία και η πολιτική διαδρομή όλων μας είναι γνωστή. Προφανώς και του κ. Πολύδωρα. Σε αυτό τον τόπο υπάρχουν πολλοί άνθρωποι με κύρος, επιστημονική επάρκεια, δημοκρατική κουλτούρα και ευαισθησία.
Το πρόσφατο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε απαντήσεις και έστειλε σαφές μήνυμα ότι οι συλλογικές διαδικασίες δεν πρέπει να παρακάμπτονται, όπως συνέβη στην προκειμένη περίπτωση. Η τήρησή τους είναι και η μόνη ασφαλής δικλείδα αποφυγής επιλογών που δημιουργούν προβλήματα, εύλογα ερωτηματικά, απογοήτευση και ενστάσεις. Άλλωστε, δεν έχουν περάσει παρά λίγες μόνο ημέρες από τη συγκρότηση των νέων οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ, στη λειτουργία των οποίων αναφέρονται όλες και όλοι. Η ενεργός και έγκαιρη λειτουργία τους οφείλει να είναι φροντίδα όλων μας.

thepaper.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: