Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016

ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ «ΑΥΓΗ»: Πληροφορίες για παραιτήση της Διοίκησης μετά από καυγά με τον Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ – Τι υποστηρίζει η εφημερίδα

Κρίση ξέσπασε στην εφημερίδα «Αυγή» με αποτέλεσμα να δηλώσουν παραίτηση σήμερα τα μέλη της διοίκησης, κίνηση που ωστόσο δεν έχει επισήμως επιβεβαιωθεί.

Η γκρίνια στην εφημερίδα έχει ξεσπάσει εδώ και καιρό και στρέφεται κυρίως κατά της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ που θεωρείται πως έχει εγκαταλείψει στην τύχη τους τα κομματικά Μέσα, με την κυκλοφορία της εφημερίδας να είναι εξαιρετικά χαμηλή και τα οικονομικά της να αποτελούν σημείο τριβής...

Στο ΔΣ που έγινε το βράδυ της Τρίτης πληροφορίες αναφέρουν πως υπήρξε καυγάς ανάμεσα στον διευθύνοντα σύμβουλο Δημήτρη Στούμπο και στον γενικό γραμματέα του κόμματος Παναγιώτη Ρήγα.

Μετά από αυτό, ο Δημήτρης Στούμπος υπέβαλε την παραίτησή του με τον πρόεδρο Βασίλη Μουλόπουλο και τον διευθυντή Κώστα Νικολακάκο να λένε πως αν παραιτηθεί ο Στούμπος, θα παραιτηθούν και αυτοί.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αποστάσεις κράτησε η Ράνια Σβίγκου η οποία και διαχώρισε τη θέση της.
Αργά το βράδυ στην ιστοσελίδα της εφημερίδας υπήρξε η εξής ανακοίνωση:
«Την τελευταία ώρα κυκλοφορούν στα social media διάφορες ανευθυνότητες περί παραίτησης της διοίκησης της Αυγής σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην εφημερίδα και άλλα παρόμοια ηχηρά.
Δεν ισχύουν.
«Α»
avgi

Πάντως πληροφορίες επιμένουν ότι οι κ.κ. Μουλόπουλος Στούμπος και Νικολακάκος όντως υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους και το ανακοίνωσαν και στην αίθουσα σύνταξης των δημοσιογράφων, σημειώνοντας ότι η παραίτησή τους «δεν είναι προσχηματική». Είχε προηγηθεί συνάντηση των τριών με τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Παν. Ρήγα στον οποίο τέθηκε εμφατικά το ζήτημα της χρηματοδότησης της εφημερίδας προϋπολογισμό 2016. Ωστόσο η συνάντηση απέβη άκαρπη.
Με το φόβο σοβαρού πολιτικού ζητήματος, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως πιέζουν τη διοίκηση της Αυγής να ανακαλέσουν τις παραιτήσεις τους μέχρι να υπάρξει λύση. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως και το Μέγαρο Μαξίμου έχει αιφνιδιαστεί από τη συγκεκριμένη εξέλιξη και αναζητά λύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: