Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Handelsblatt: Σώστε την Ευρώπη από τους ακραίους και τον Τσίπρα

Handelsblatt: Σώστε την Ευρώπη από τους ακραίους και τον ΤσίπραΜε ένα ακόμη σκληρό άρθρο η εφημερίδα Handelsblatt καταφέρεται κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα, 

τοποθετώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο ίδιο πλαίσιο με άλλα ακραία και ευρωσκεπτιστικά κόμματα.
Στο πρωτοσέλιδό της με τίτλο «Σώστε την Ευρώπη» η γερμανική εφημερίδα τονίζει ότι 
«Η ακριβή διάσωση του ευρώ και ο φόβος της μετανάστευσης ενισχύουν τα ριζοσπαστικά κόμματα. Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκένσερ βλέπει την Ευρώπη σε σταυροδρόμι και προειδοποιεί για τις συνέπειες μία νεοεθνικιστικής αποπλάνησης».
Το ρεπορτάζ χαρακτηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα...
 «δημοκόπο» κατά της ΕΕ και αναφέρει ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι «η σημερινή Ευρώπη της λιτότητας διανέμει πλούτο στους λίγους και φόβο στους πολλούς».
Και όπως διευκρινίζει η Handelsblatt, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ο μόνος: «Σε σχεδόν όλα τα κράτη της ΕΕ αγωνίζονται κόμματα που επικρίνουν την Ευρώπη να πάρουν περισσότερες ψήφους».
Η εφημερίδα επικαλείται μελέτη της Deutsche Bank, σύμφωνα με την οποία, τα ριζοσπαστικά κόμματα θα μπορούσαν να αποσπάσουν το 27% των ψήφων στις ευρωεκλογές, στα τέλη Μαΐου και έτσι να διασφαλίσουν 203 από τις 751 έδρες του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Στη συνέχεια του κειμένου παρατίθενται απόψεις τόσο του πρώην υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας, όσο και του Ζαν – Κλοντ Γιουνκέρ, όπου αμφότεροι παρατηρούν τον κίνδυνο της ανόδου των νεοεθνικιστικών κομμάτων και εντός της Ευρωβουλής και τοποθετούν στο ίδιο επίπδεο τον ΣΥΡΙΖΑ.
«Σύμφωνα με τις προγνώσεις το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο της Γαλλίας θα διασφαλίσει έως και 39 έδρες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ο Τσίπρας θα μπορούσε με τον ΣΥΡΙΖΑ του να αποσπάσει 6 έδρες»
Οπως σχολιάζει η εφημερίδα, το δημοψήφισμα της Ελβετίας για τον περιορισμό της μετανάστευσης θα ενισχύσει περαιτέρω τα ακραία κόμματα, επειδή ακριβώς τα κόμματα αυτά εκμεταλλεύονται τον αυξανόμενο φόβο των ανθρώπων έναντι της μετανάστευσης και της ανεργίας.

Φωτογραφία Eurokinissi


Πηγή:iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: