Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Ποιος έχει δίκιο, ο Παπανδρέου ή ο Βενιζέλος;


Ακούσαμε, είδαμε και διαβάσαμε τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού κ. Γ.Α. Παπανδρέου και του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Ευ. Βενιζέλου, με διαφορά μόλις λίγων λεπτών της ώρας.
Αν αυτό δεν είναι "θέατρο" τότε ποιο είναι;
Περιμένουν από τους πολίτες να τους σεβαστούν; 
Η αξιοπιστία τους έχει χαθεί προ πολλού.
Διαβάστε και συγκρίνετε:
Γ. Παπανδρέου: «Κάναμε κι εγώ προσωπικά, μία προσπάθεια με τη Νέα Δημοκρατία μήπως υπάρχει πράγματι μια διάθεση εθνικής συναίνεσης
Η αίσθηση την οποία εγώ εισέπραξα απ΄ όλη αυτή την προσπάθεια είναι ότι είναι εξαιρετικά κοντόφθαλμη η πολιτική τους, πολύ περιστασιακή και συγκυριακή»...
Κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «έχει επιλέξει μια πολύ καθαρή - όπως την βλέπουμε εμείς - τακτική, όχι καλή, αλλά θα έλεγα καθαρή από πλευράς σκοπιμοτήτων. Θέλει την αποτυχία μας, ποντάρει στην αποτυχία μας, ή τουλάχιστον στη φθορά μας».
Δήλωσε ο Πρωθυπουργός κατά την εισήγησή του στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ (30-8-2011)

Ευ. Βενιζέλος: "Υπάρχουν πάντα πολλά και γόνιμα πεδία όπου υπάρχει σύγκλιση απόψεων" δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Εθ. Βενιζέλος μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά και πρόσθεσε ότι "τα πάντα εξαρτώνται από την ειλικρινή, έντιμη και ανοικτή συνεργασία, μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης". 
Ο κ. Βενιζέλος συνέχισε λέγοντας ότι "είμαστε ανοικτοί και θέλω να ελπίζω ότι αυτή είναι και η θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε μία εθνικά υπεύθυνη στάση που είναι η βάση της συναίνεσης. Γιατί δεν διαχειριζόμαστε μία κομματική υπόθεση αλλά μία πολύ μεγάλη εθνική κρίση η οποία απαιτεί συστράτευση, με ειλικρινή συνεργασία όλων των δυνάμεων". 
Ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι είχαν εκτενή και ουσιαστική συζήτηση σε πάρα πολύ καλό κλίμα για όλα τα ζητήματα.
"Ζήτησα να ενημερώσω για τις συζητήσεις με την τρόικα για τα μακροοικονομικά δεδομένα και τους δημοσιονομικούς στόχους, για τις άμεσες προτεραιότητες και την εκτέλεση του προϋπολογισμού για τις ιδιωτικοποιήσεις για το νέο φορολογικό σύστημα το νέο μισθολόγιο την εργασιακή εφεδρεία". 
Ειδικότερα για το φορολογικό, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι "ανοίγει πεδίο συναίνεσης για να υπάρξει ενιαίο εθνικό φορολογικό σύστημα", διευκρίνισε, όμως, ότι η συζήτηση θα γίνει στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.
Δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Εθ. Βενιζέλος μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά (30-8-2011)
Ποιος απ' τους δυο έχει δίκιο;

Σχόλιο:
Και χθες, στην διάρκεια του Πολιτικού Συμβουλίου, φάνηκε περίτρανα ο διαφορετικός δρόμος του Γιώργου Παπανδρέου με τον Ευάγγελο Βενιζέλο σε ότι αφορά την «συμπεριφορά» που πρέπει να έχει το κυβερνών κόμμα με τη Νέα Δημοκρατία.
Λίγες μόνο ημέρες μετά την συναίνεση στη Παιδεία, ο πρωθυπουργός έδειξε με την ομιλία του πως θέλει αν πολώσει το κλίμα περισσότερο με την Συγγρού, εξαπολύοντας νέες επιθέσεις προς τον Αντώνη Σαμαρά.
Ωστόσο, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, κρατάει επιφυλάξεις και επιμένει να υπάρξει συναινετική στάση με τη Νέα Δημοκρατία, παρά το γεγονός πως η γαλάζια παράταξη συνεχώς εξαπολύει επίθεση προς το πρόσωπό του.
Διαφορετικές γραμμές, διαφορετικοί στόχοι...

Δεν υπάρχουν σχόλια: