Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

Ντ. Μπακογιάννη: Nα συγκρίνετε τη διαδρομή του καθενός μας




«Ζήτω να συγκρίνετε τη διαδρομή του καθενός μας και να αξιολογήσετε την προσφορά μας στην παράταξη», επεσήμανε, μεταξύ άλλων, από τα Γιάννενα η υποψήφια για την προεδρία της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη

Στη διάρκεια της ομιλίας της έκανε δε ειδική αναφορά στον Ευάγγελο Αβέρωφ, σημειώνοντας πως ήταν «ένας μαχητικός αγωνιστής, ένας αγνός πατριώτης, ένας δυναμικός πρόεδρος, που κράτησε όρθιο το κόμμα στα πέτρινα χρόνια της δεκαετίας του 80». Απευθυνόμενη στους συγκεντρωμένους η κ. Μπακογιάννη, ζήτησε επίσης την ενεργό υποστήριξή τους επειδή συμφωνούν με την πολιτική της πρόταση.

«Επειδή συμφωνείτε κι εσείς πώς η Νέα Δημοκρατία πρέπει να αλλάξει. Να ανανεωθεί. Να γίνει πιο σύγχρονη. Να εμπνεύσουμε ξανά όραμα, εμπιστοσύνη και περηφάνια στη βάση μας. Και να διευρύνουμε πολύπλευρα την επιρροή μας τόσο προς τα Δεξιά, όσο και προς το Κέντρο διότι εκεί κρίθηκαν οι εκλογές και εκεί θα κριθούν και οι επόμενες», ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Αυτό που χρειαζόμαστε είναι να ξαναβρούμε το συγχρονισμό μας με την κοινωνία. Να απορρίψουμε επιλογές που θα οδηγούσαν την παράταξή μας στο περιθώριο της πολιτικής ζωής. Δεν αξίζει αυτό στη Νέα Δημοκρατία», σημείωσε.

Τόνισε ακόμη ότι το κόμμα χρειάζεται «νέα γλώσσα, νέους κώδικες» για να αποκαταστήσει την επικοινωνία με εκείνους που γύρισαν την πλάτη και ιδιαίτερα τους νέους. «Χάσαμε μια εκλογή, δεν μπορούμε να χάσουμε και μια ολόκληρη γενιά», επεσήμανε η κ. Μπακογιάννη.
Δήλωσε δε ότι στόχος της είναι να γίνει ξανά και σύντομα η ΝΔ η κυρίαρχη πολιτική δύναμη στον τόπο.
Αναφέρθηκε ακόμη στην ανάγκη να δημιουργηθεί ένα ανοιχτό, πιο σύγχρονο και ελκυστικό κόμμα. Σημείωσε μάλιστα πως «οι σύγχρονες καθαρές θέσεις και η πολυσυλλεκτικότητα, δεν είναι έννοιες που αποκλείουν η μία την άλλη. Αντίθετα, σε ολόκληρη την Ευρώπη το βλέπουμε ότι πηγαίνουν χέρι - χέρι».
Παράλληλα, υποστήριξε ότι «η παρατεταμένη εσωστρέφεια και η ομφαλοσκόπηση, είναι μια πολυτέλεια την οποία δεν έχουμε. Μπροστά μας έχουμε δουλειά».
Κατηγόρησε δε το ΠΑΣΟΚ πως «καθημερινά αποδεικνύει ότι είναι ανέτοιμο να ανταποκριθεί στις προσδοκίες και τις ανάγκες των πολιτών. Ανέτοιμο να διαχειριστεί τις τύχες της χώρας».
Σημείωσε μάλιστα πως «ήδη αρχίζει να πληρώνει το τίμημα του προεκλογικού λαϊκισμού του. Το βλέπουμε στο λιμάνι του Πειραιά, όπου για να ικανοποιήσουν ελάχιστους προνομιούχους συνδικαλιστές, εξέθεσαν διεθνώς τη χώρα ως επενδυτικό προορισμό. Το βλέπουμε στα παιχνίδια που παίζουν με το έλλειμμα και την αξιοπιστία της ελληνικής οικονομίας. Το βλέπουμε και στην αδιαφορία τους για τις επιπτώσεις των αποφάσεών τους στη λειτουργία του Κράτους και στις ζωές χιλιάδων ανθρώπων, όπως έγινε με τα STAGE».
«Εμείς όμως, οφείλουμε να κάνουμε και κάτι παραπάνω, από το να τα παρακολουθούμε. Οφείλουμε να κάνουμε ουσιαστική, αξιόπιστη, δυναμική αντιπολίτευση. Ενωμένοι, συντεταγμένοι, μαχητικοί», υπογράμμισε.
«Δεν μπορούμε πια να τους αφήνουμε ελεύθερο το γήπεδο να παίζουν. Το μέλλον των Ελλήνων, η προοπτική της χώρας, το κύρος και η αξιοπιστία της δεν είναι παιχνίδι. Η Νέα Δημοκρατία θα βγει δυνατά, συστρατευμένα και συντονισμένα, για να υπηρετήσει το συμφέρον της χώρας και των πολιτών. Όσο έπαιξαν, έπαιξαν. Τελείωσαν τα ψέματα. Αυτό είναι το ισχυρό μήνυμά μας προς την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου», πρόσθεσε η κ. Μπακογιάννη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: