Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021

Μητσοτάκης ΔΕΘ : «Oυδείς αλάθητος» - Τα δυο μεγαλύτερα λάθη μας

Στα δύο μεγαλύτερα λάθη κατά την διετή διακυβέρνηση αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου, τονίζοντας κανείς δεν είναι αλάθητος ωστόσο το ζήτημα είναι να αναγνωρίζει τα λάθη και να μαθαίνει από αυτά.
Συγκεκριμένα σε ερώτηση, που έγινε στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου στην 85η ΔΕΘ, ποιο θεωρεί το μεγαλύτερο του λάθος ως πρωθυπουργός και τι έκανε για αυτό, ο Πρωθυπουργός απάντησε:...
«Νομίζω ότι δεν έχω διστάσει όταν θεωρώ ότι τα πράγματα δεν έχουν γίνει καλά, να τα αναγνωρίσω. 
Είχα πει για την πανδημία ότι κάναμε λάθος που δεν κλείσαμε τη Θεσσαλονίκη πριν. Το ίδιο με τις πυρκαγιές. Ουδείς αλάθητος. 
Το θέμα είναι να μαθαίνουμε από τα λάθη μας. Αυτό που ζητώ από τους συνεργάτες μου είναι αυτό που ζητώ από τον εαυτό μου. Να βάζουμε τον πήχη ψηλά και να γινόμαστε καλύτεροι. Είναι στάση ζωής. 
Και άλλα λάθη θα γίνουν. Το ζητούμενο είναι να τα αναγνωρίσουμε, να μην παγιδευτούμε στην αλαζονεία της εξουσίας και αν κάποιες πολιτικές δεν είναι εναρμονισμένες με αυτό που θέλουμε να πετύχουμε, να τις εντοπίζουμε.
Υπάρχει κόστος και όταν κάνεις το σωστό στο οποίο πρέπει να επιμείνεις. Υπάρχει κόστος και όταν κάνεις λάθος και αυτό πρέπει να το διορθώσεις».


Δεν υπάρχουν σχόλια: