Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020

Κίνηση - ΜΑΤ του Κυριάκου Μητσοτάκη με την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου

Ως κίνηση - ματ του Κυριάκου Μητσοτάκη, σε πολιτικό επίπεδο, χαρακτηρίζεται η απόφαση για την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

Η επιλογή Σακελλαροπούλου, δεν αναμένεται να προκαλέσει σοβαρές εσωκομματικές τριβές στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος αφού, σε αντίθεση με άλλα πρόσωπα είναι μια υποψηφιότητα έξω από τον "γαλάζιο" πολιτικό μικρόκοσμο.
Άρα θα υπάρξουν οι μικρότεροι δυνατοί κραδασμοί...

Το Κίνημα Αλλαγής το πιο πιθανό είναι να συναινέσει στην επιλογή αυτή, αφού η κ. Σακελλαροπούλου ΔΕΝ προέρχεται από τον χώρο της Κεντροδεξιάς, όπως είχε θέσει ως "απαράβατο όρο" το ΚΙΝΑΛ προς την Κυβέρνηση. Αλλά αυτό θα το αποφασίσουν αύριο τα επίσημα όργανα του κόμματος της κ. Γεννηματά.

Σε ότι έχει να κάνει τέλος με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Τσίπρας θα πρέπει να εξηγήσει με πειστικό τρόπο - εφόσον τελικά αποφασίσει να ΜΗΝ την στηρίξει - γιατί η κ. Σακελλαροπούλου ήταν "άξια" πριν από μερικούς μήνες για την θέση του Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας (τοποθετήθηκε εκεί επί ΣΥΡΙΖΑ με ομόφωνη απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου) αλλά δεν "αξίζει" να υποστηριχθεί ως η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Είναι τέλος βέβαιο πως η επιλογή Σακελλαροπούλου σηματοδοτεί και το Τέλος Εποχής για μια σειρά πολιτικών προσωπικοτήτων που κυριάρχησαν την περίοδο της Κρίσης και των Μνημονίων.

Είναι εμφανές πως ο Κύκλος όλων αυτών, κλείνει απόψε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: