Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

Όταν ο Λαζόπουλος ανακάλυψε το παρακράτος του ΣΥΡΙΖΑ

tsipras-lazopoulos.jpg«Δεν υπάρχει Έλληνας ικανοποιημένος, η χώρα προχωρά με δεξιό βηματισμό» – Τι είπε για Πολάκη, Φίλη, τηλεοπτικές άδειες και την εις βάρος του κριτική

Ούτε έναν, ούτε δύο, αλλά δέκα… ξύλινους τίτλους (σ.σ. πρωτοσέλιδου εφημερίδας), έβγαλε ο δημιουργός των Δέκα Μικρών Μήτσων και του Αλ Τσαντίρι. 
Ο Λάκης Λαζόπουλος άνοιξε την ψυχή του και αποκάλυψε τις σκέψεις του στον Θέμο Αναστασιάδη και κάθε μία από τις ατάκες που έδωσε στην πρεμιέρα του «Όλα Ξεκόλλα» θα μπορούσε να...
λειτουργήσει και να σταθεί από μόνη της ως πρώτος τίτλος εφημερίδας. Η απογοήτευσή του από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν εμφανής, όπως και η συγκίνησή του όταν μίλησε για τη σχέση του με τον Δημήτρη Κοντομηνά.
Ο Λάκης στο ΟΛΑ-ξεκόλλα:1. Η χώρα προχωρά με δεξιό βηματισμό.
2. Σε δύο δεξιά παπούτσια περπατά μια αριστερή κυβέρνηση.
3. Δεν υπάρχει ούτε ένας Έλληνας που να είναι ικανοποιημένος.
4. Δεν υπάρχει κανένας αριστερός (δημοσιογράφος). Η λέξη αυτή τελείωσε, πέθανε.
5. Το πρωί με τους 3 (την τρόικα), το βράδυ με τους 53 (για τον Τσακαλώτο)
6. Είναι συνεχώς θυμωμένος σαν να έχει πιάσει τη γυναίκα του με κάποιον άλλον (για Πολλάκη)
7. Ή τα βάζεις με την Εκκλησία ή όχι, αλλά μη μου κάνει την Παναγίτσα μετά (για Φίλη)
8. Ζούμε σε περίοδο ηλεκτρονικού μπούλινγκ με στρατιές δολοφόνων των 1000 ευρώ στο διαδίκτυο
9. Είμαι ευγνώμων στον Κοντομηνά. Δεν παρενέβη ποτέ στη δουλειά μου. Είμαι εκεί που ήμουν.
10. Ζούμε σε ένα ατύχημα. Βγαίνουν άνθρωποι παραμορφωμένοι και δεν μπορούμε να κάνουμε ταυτοποίηση στα πτώματα. Απαιτείται ψυχραιμία.
Και ένας… μπόνους:
11. Όταν σε κυνηγά φωτιά και… μαλακία, τρέχεις!
Για τις σχέσεις του με τον Alpha:«Συνεχίζω, είμαι εκεί που ήμουν» δήλωσε αρχικά για τις σχέσεις του με τον Alpha. «Θα δούμε αν θα συνεχίσω και τι θα κάνω» προσέθεσε, επισημαίνοντας ότι ούτως ή άλλως είχε κανονίσει να συζητήσει τ μέλλον του στην τηλεόραση από τον Φεβρουάριο. «Είμαι ευγνώμων στον Κοντομηνά, προς τιμήν του δεν παρενέβη ποτέ στη δουλειά μου, παρότι ξέρω ότι του ασκήθηκαν πιέσεις» σημείωσε για τον πρόεδρο του Alpha. Όμως, αναγνώρισε εμμέσως στιγμές έντασης. «Όταν υπάρχουν νεύρα αποσυνδέεται η γλώσσα από το μυαλό, τα λόγια στα νεύρα εγώ δεν τα μετράω» τόνισε. «Όταν ακούς πολλά, πιάσε κατάρτι σαν τον Οδυσσέα» ήταν η συμβουλή του- αντίδοτο στις φήμες. «Καλό ν’ ακούς, κακό να κατεβαίνεις κάθε φορά που ακούς κάτι» σημείωσε με νόημα.
Για τις εναντίον του επιθέσεις:Μίλησε για οργανωμένο παρακράτος και ζήτησε… ψυχραιμία. Προπαγάνδα με πέντε εκπομπές τον χρόνο δεν γίνεται, υπογράμμισε και αναφέρθηκε με μελανά χρώματα στην κατάσταση στο διαδίκτυο. «Ζούμε σε περίοδο ηλεκτρονικού μπούλινγκ, δεν έχουμε δημοκρατικό διαδίκτυο, έχουμε δεξιό- ακροδεξιό» είπε χαρακτηριστικά, «η καινούργια δουλειά είναι υβριστής διαδικτύου». Υπάρχει ένας στρατός πληρωμένος από κόμματα και επιχειρηματίες, συνέχισε και έκανε λόγο για «στρατιές δολοφόνων που λειτουργούν επί πληρωμή», επαναλαμβάνοντας αρκετές φορές τη λέξη «πληρωμή». Ως παράδειγμα ανέφερε ότι μόνο την ημέρα της απόφασης του ΣτΕ ανέβηκαν 90 νέοι ψεύτικοι λογαριασμοί για να απαντήσουν στο άρθρο του.
Αμφισβήτησε και τις φραστικές επιθέσεις που δέχτηκε ο πρόεδρος του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου στο Κολωνάκι μιλώντας για οργανωμένο σχέδιο. Μάλιστα άφησε να εννοηθεί ότι ανέκαθεν η σάτιρα ήταν στο στόχαστρο της εξουσίας: «Η Μαλβίνα εξοντώθηκε από τον Σημίτη» υποστήριξε. Ως προς την πολιτική του γραμμή είπε ότι είναι ίδια από το 90′, αν ήμουν στις ΗΠΑ θα ανήκα στο Δημοκρατικό Κόμμα σημείωσε. Προπαγάνδα με πέντε εκπομπές τον χρόνο δεν γίνεται, κατέληξε στο σκεπτικό του.
Υπογράμμισε πως ο κόσμος τον στηρίζει, αναγνώρισε βέβαια ότι αυτό δεν αποκλείει και τη σύγκρουση την οποία και απέδωσε στην αλήθεια που έχει επιλέξει να λέει. Το ψέμα είναι αδιάκριτο, μπαίνει πάντα μπροστά, προσέθεσε.
Για τις τηλεοπτικές άδειες:
Όταν βλέπεις να καταρρέει το ΜΕΓΚΑ πρέπει να πάρεις μέτρα. Είμαι κατά του μαύρου- υπέρ της νομιμότητας.
Για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ: 
«Καθάρισε» όλα τα κακά της Μεταπολίτευσης. Βρήκαμε έναν γάιδαρο, επισήμανε προβληματισμένος. Δεν υπάρχει Έλληνας ικανοποιημένος, η χώρα προχωρά με δεξιό βηματισμό, τόνισε ο Λάκης Λαζόπουλος. Όταν έχεις υποσχεθεί να αλλάξεις όλο το κτίριο και δεν έχει αλλάξει ούτε μία λάμπα θα σε πάρει η μπάλα, ανέφερε χαρακτηριστικά. Στηλίτευσε τη στάση των δημοσιογράφων θέτοντας το ερώτημα αν θα πρέπει η χώρα μας να μένει ως υποτακτική στην Ευρώπη. Στην επισήμανση του Θέμου Αναστασιάδη ότι υπάρχουν και αριστεροί δημοσιογράφοι απάντησε: «Δεν υπάρχει κανένας. Η λέξη αυτή τελείωσε, πέθανε»!
Για τις αντιφάσεις των υπουργών:Το… ένστικτο της σάτιρας ενεργοποιήθηκε όταν η κουβέντα πήγε σε συγκεκριμένους υπουργούς. «Το πρωί με τους 3 (σ.σ. την τρόικα), το βράδυ με τους 53» υπογράμμισε για τον Ευκλείδη Τσακαλώτο ενώ για τον Παύλο Πολάκη έκανε λόγο για… κληρονομικό θυμό. «Είναι συνεχώς θυμωμένος σαν να έχει πιάσει τη γυναίκα του με κάποιον άλλον» είπε χαρακτηριστικά. Επικριτικός ήταν και απέναντι στον Νίκο Φίλη: «Ή τα βάζεις με την Εκκλησία ή όχι, αλλά μη μου κάνει την Παναγίτσα μετά».
Σε δύο δεξιά παπούτσια περπατά μια αριστερή κυβέρνηση, σημείωσε ο δημιουργός των Δέκα Μικρών Μήτσων και του Αλ Τσαντίρι. Ζούμε σε ατύχημα, συνέχισε, άνθρωποι βγαίνουν παραμορφωμένοι και δεν μπορούμε να ταυτοποιήσουμε τα πτώματα. Τον πρώτο άνθρωπο που σχολίασα αρνητικά (σ.σ. από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ) ήταν ο Βαρουφάκης, υπενθύμισε λέγοντας πως δουλειά της σάτιρας είναι να μεταφέρει την απογοήτευση του κόσμου και όχι να λειτουργεί ως παρακράτος.
Για τη ΝΔ και τον Άδωνι Γεωργιάδη:«Θα χωριστεί η ΝΔ, ο Άδωνις θα κάνει το δικό του κόμμα» προέβλεψε. Δεν έχω καμία κοινή πολιτική σκέψη μαζί του, συνέχισε και υποστήριξε πως και η επίσκεψή του στο θέατρο ήταν μέρος της επιχείρησης στοχοποίησης των απόψεών του. «Όταν σε κυνηγά φωτιά και… μαλακία, τρέχεις» ήταν η τελευταία του συμβουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: