Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016

ΘΑ ΕΚΠΛΑΓΕΙΤΕ! Αυτά είναι τα φρούτα, που η φλούδα τους κάνει θαύματα!

Γιατροί και διατροφολόγοι μας λένε να τρώμε φρούτα και λαχανικά σε καθημερινή βάση, μερικά μάλιστα με τη φλούδα τους γιατί είναι καλό για την υγεία μας, χωρίς να μπαίνουν σε παραπάνω λεπτομέρειες για το πώς μας βοηθάνε. 
Το ήξερες ότι αν φας τη φλούδα καταναλώνεις μέχρι και τρεις έως τέσσερεις φορές περισσότερες φυτικές ίνες από ότι εάν έτρωγες ένα φρούτο ξεφλουδισμένο; 
Για να μη μείνεις λοιπόν στο «ένα μήλο την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα», ήρθε η ώρα να δεις ποια φρούτα μπορείς να καταναλώσεις άφοβα με αυτό τον τρόπο και για ποιο λόγο...
Μήλα
Ας αρχίσουμε με το προφανές: Ένα μήλο μαζί με τη φλούδα του, διατηρεί χαμηλή χοληστερόλη και χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα καθώς παρέχει μια γερή δόση πηκτίνης. Επιπλέον, τα αντιοξειδωτικά που διαθέτει, όπως και η κερκετίνη, φαίνεται να έχουν μεγαλύτερη επίδραση επί των καρκινικών κυττάρων και της μνήμης. Τέλος, όταν παραλείπεις τη φλούδα χάνεις περίπου τις μισές σε ποσότητα φυτικές ίνες που περιέχει το μήλαράκι σου, δηλαδή από 4,4 γραμμάρια έως 2,1 γραμμάρια.
Μπανάνες
Αυτή η πλούσια πηγή καλίου έχει υψηλά επίπεδα σεροτονίνης, η οποία αποτελεί έναν σημαντικό νευροδιαβιβαστή που σχετίζεται με την όρεξη και τη διάθεση. Η φλούδα της μπανάνας θα σε κάνει να νιώθεις χορτάτος, ενώ ταυτόχρονα ανακουφίζει τα γαστρεντερικά προβλήματα. Το κόλπο είναι να περιμένεις μέχρι να ωριμάσει. Επειδή είναι λίγο δύσκολο να καταναλώσεις ολόκληρη την μπανάνα μαζί με τη φλούδα, δοκίμασε να την φας ξεχωριστά, προκειμένου να πάρεις όλα τα θρεπτικά συστατικά της, τα αντιοξειδωτικά και τις φυτικές ίνες που περιέχει, αλλιώς μαγείρεψέ την!
Ακτινίδια
Μη σε ξεγελάει η σκληρή και τραχιά του επιφάνεια. Το ακτινίδιο μπορεί άνετα να φαγωθεί μαζί με τη φλούδα του, η οποία είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά τριπλασιάζει την πρόσληψη φυτικών ινών, συγκριτικά με την κατανάλωσή του χωρίς αυτή. Επιπλέον, η φλούδα του περιέχει περισσότερη βιταμίνη C, όμως αυτό που πραγματικά αξίζει είναι το ότι αν φας το ακτινίδιο με τη φλούδα, δε θα σου γλιστράει από τα χέρια! 
ΠΗΓΗ: thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: