Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

Κρατήστε τις μνήμες ζωντανές, θα χρειαστούν... Μας δόθηκε ένα από τα πιο μεγάλα μαθήματα της ιστορίας


Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ξεχάσουμε...

Κρατήστε τις μνήμες ζωντανές, θα χρειαστούν...

Μας δόθηκε ένα από τα πιο μεγάλα μαθήματα της ιστορίας!

Κώστας Καραμανλής:
"Επιλέξαμε να λέμε την αλήθεια στους πολίτες"
"Ζούμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση που θέλει διαρκή παρακολούθηση και επικαιροποίηση των μέτρων. Δεν υπάρχει ασφάλεια προβλέψεων"...

«Βεβαίως μας επιβαρύνει η διεθνής οικονομική κρίση βεβαίως έχουμε και σοβαρές διαχρονικές αδυναμίες. Η κρίση κάνει πιο επείγουσα την ανάγκη αντιμετώπισης των διαχρονικών αδυναμιών. Η μεγαλύτερη όλων είναι το δημόσιο χρέος που μειώθηκε τα τελευταία χρόνια.

Έπρεπε να εφαρμόσω θεραπεία σοκ; Δεν είναι αυτό στις δικές μου αντιλήψεις, προτιμώ πολιτική προσαρμογής. Παίρνω αποφασεις αδιαφορώντας για το πολιτικό κόστος. Αδύναμος φοροεισπρακτικός μηχανισμός.

Πρέπει να πεις την αλήθεια στους πολίτες και να είσαι έτοιμος να πάρεις σοβαρές και όχι ευχάριστες αποφάσεις. Με ευχολόγια δεν αντιμετωπίζονται οι επιπτώσεις μια τέτοιας μεγάλης θύελλας».
20 Μαρτίου 2009 

Γιώργος Παπανδρέου:
Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΔΕΘ (14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009)

«Λεφτά υπάρχουν.
Υπάρχουν τεράστιες σπατάλες, πελατειακής φύσης. Σας δίνω παραδείγματα: υπάρχουν σπατάλες όταν έχουμε 31 δις ανείσπρακτους φόρους. Σας λέω ένα μικρό παράδειγμα: εάν εισπράξουμε ένα ποσοστό από αυτούς τους ανείσπρακτους φόρους, θα έχουμε τεράστια έσοδα, τεράστια οικονομία, νοικοκύρεμα».

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ (5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009):

«Πολλοί είχαν προεξοφλήσει πως θα αθετήσουμε τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις. Θέλουμε να τους απογοητεύσουμε. Κάνουμε κάθε προσπάθεια να είμαστε συνεπείς σε όλα».

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΟΜΙΛΙΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ (14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010)

«Θα αποδείξουμε στην πράξη πως λεφτά υπάρχουν. Υπάρχουν σε πολλές μεριές. Και αυτά τα λεφτά θα πηγαίνουν σε βασικές προτεραιότητες για τον Έλληνα πολίτη».

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 2010 (23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2009)

«Είμαστε υποχρεωμένοι, όχι μόνο να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας, για λόγους πολιτικής συνέπειας, αλλά είμαστε και υπερήφανοι που τιμούμε τις δεσμεύσεις μας».

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ (29 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2009)

«Δεν θα αλλάξει η στρατηγική για την οικονομία και θα προχωρήσουμε με βάση όσα έχουμε ανακοινώσει»

newdemocracy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: