Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016

ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: Αυξάνεται η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ Ολοκληρωτική απογοήτευση (90%) για την Κυβέρνηση – Ποιοι μένουν εκτός Βουλής!

Dimoskopisi_ALCO

Προβάδισμα 6,4% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, καταγράφει δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό της εφημερίδας «Παραπολιτικά».

Στην πρόθεση ψήφου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει 22,2% και το βασικό κόμμα της συγκυβέρνησης 15,8%. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 6,6%, το ΚΚΕ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 5%, η... Πλεύση Ελευθερίας με 3%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Λαϊκή Ενότητα με 2,3%, η Ένωση Κεντρώων με 2,1% και το Ποτάμι με 1,8%. Άλλο κόμμα δήλωσε ότι προτιμά το 4,7% του δείγματος, λευκό το 3,3%, αποχή το 11,2% και αναποφάσιστο το 14,%.

Στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, η διαφορά των δύο κομμάτων είναι 7,5%, καθώς η ΝΔ συγκεντρώνει 26% και ο ΣΥΡΙΖΑ 18,5%. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 7,8%, το ΚΚΕ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 5,8%, η Πλεύση Ελευθερίας με 3,6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Λαϊκή Ενότητα με 2,7%, η Ένωση Κεντρώων με 2,5% και το Ποτάμι με 2,1%.
alco_parapolitika

Στην παράσταση νίκης, το 60% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι πιστεύει ότι η ΝΔ θα κέρδιζε αν είχαμε εκλογές την Κυριακή αντίστοιχη εκτίμηση για τον ΣΥΡΙΖΑ έχει το 9%.

Αρνητικό στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών εμφανίζεται το 56%, θετικό το 32% και χωρίς γνώμη το 12%.

Η δημοσκόπηση καταγράφει μεγάλη δυσαρέσκεια τόσο για την απόδοση της κυβέρνησης (90%) όσο και για την παρουσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης (72%). Την κυβερνητική πολιτική για την έξοδο από την κρίση κρίνει αρνητικά το 82% των πολιτών, ενώ στην ερώτηση πως θα ήταν τα πράγματα αν κυβερνούσε η ΝΔ, το 40% απάντησε «ίδια», το 29% «καλύτερα» και το 24% «χειρότερα».
Το 63% θεωρεί σωστή την απόφαση της κυβέρνησης να ρυθμίσει το τηλεοπτικό τοπίο (λάθος το 30%), αλλά το 77% χαρακτηρίζει λανθασμένους τους χειρισμούς της στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών (σωστούς το 10%). Λανθασμένη Τη θέση της ΝΔ που δεν συναινεί στη συγκρότηση του ΕΣΡ, αν δεν καταργηθεί ο νόμος Παππά, χαρακτηρίζει λανθασμένη το 41% του δείγματος και σωστή το 37%.
Στη σύγκριση μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο πρωθυπουργός έχει προβάδισμα σε δύο ποιοτικά χαρακτηριστικά και συγκεκριμένα στο ότι νοιάζεται για τους αδύναμους (20% έναντι 18% του προέδρου της ΝΔ) και στο ότι πολεμάει τη διαπλοκή (21% έναντι 17%). Αντίθετα ο πρόεδρος της ΝΔ προηγείται έναντι του πρωθυπουργού στο ότι μπορεί να διαπραγματευτεί καλύτερα (31% έναντι 14%) και στο ότι μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη (30% έναντι 10%). Πάντως και για τα τέσσερα ποιοτικά χαρακτηριστικά, η ένδειξη «κανένας» συγκεντρώνει από 50% έως 57% των απαντήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: