Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ: Ο υπαρκτός κίνδυνος για την Τουρκία


Την πιθανότητα ενός εμφυλίου πολέμου δεν αποκλείουν οι Αμερικανοί όπως προκύπτει από ειδική ραδιοφωνική εκπομπή – έρευνα του κρατικού ραδιοφωνικού σταθμού της Minneapolis των ΗΠΑ.

Σε ένα πραγματικά εντυπωσιακό άρθρο της η τουρκική εφημερίδα Cumhurriyet, επικαλούμενη μια εδική...
ραδιοφωνική εκπομπή-έρευνα του κρατικού ραδιοσταθμού της Minneapolis των ΗΠΑ, αναλύει το σενάριο και τις επιπτώσεις από την προοπτική να ξεσπάσει στην Τουρκία ένας εμφύλιος τύπου Συρίας σε μια διαδικασία αποσταθεροποίησης και διαμελισμού που για πολλούς έχει ήδη αρχίσει.
Σύμφωνα λοιπόν με το αποκαλυπτικό αυτό άρθρο, η Τουρκία με πληθυσμό 72 εκατομμύρια στο ξέσπασμα ενός εμφυλίου πολέμου που θα την οδηγήσει σε διάσπαση σε άμεση φάση περίπου ένα εκατομμύριο θα χάσουν την ζωή τους στις ένοπλες συγκρούσεις που θα διακρίνονται από την μεγάλη αγριότητα τους. Αλλά το πιο εντυπωσιακό είναι πως όπως αναφέρεται, περίπου… 36 εκατομμύρια Τούρκοι θα προσπαθήσουν να φύγουν κυνηγημένοι από την χώρα με κατεύθυνση την Ευρώπη και με πρώτο σταθμό φυσικά την Ελλάδα, που φαντάζει σαν ένα «όμορφο» ξέφραγο αμπέλι.

Αυτό αναφέρει σε δημοσίευμα του ο δημοσιογράφος και Τουρκολόγος Νίκος Χειλαδάκης, ο οποίος δικαίως αναρωτιέται τι επιπτώσεις θα έχει αυτό για την Ελλάδα και αν τελικά η Ελληνική κυβέρνηση και το Ελληνικό κράτος έχουν έστω και ως σενάριο εξετάσει αυτή την περίπτωση και ποια θα είναι η αντίδραση της χώρας μας.

Σενάριο το οποίο δεν μπορεί να αποκλειστεί με δεδομένο τις μάχες που γίνονται καθημερινά στο εσωτερικό της Τουρκίας ασχέτως αν τα δυτικά μέσα και Ελληνικά δεν τα παρακολουθούν


Δεν υπάρχουν σχόλια: