Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Τελεσίγραφο από το Euroworking Group στην Ελλάδα


Τελεσίγραφο έξι εργάσιμων ημερών

για να παρουσιάσει προτάσεις οι οποίες να είναι αποδεκτές από τους πιστωτές στους τομείς των δημοσιονομικών, του ασφαλιστικού, των εργασιακών και των ιδιωτικοποιήσεων έδωσε το Euroworking Group στην Ελλάδα. 

Μάλιστα τα περιθώρια ολοένα και στενεύουν για την ελληνική πλευρά, καθώς σύμφωνα με τις δηλώσεις του Ελληνα εκπροσώπου κ. Θεοχαράκη το ελληνικό δημόσιο καλύπτει οριακά τις ανάγκες του μέχρι τις 24 Απριλίου...

Παρόλα αυτά δεν ήταν σε θέση να παρουσιάσει κάποιες νέες προτάσεις που θα μπορούσαν να γίνουν αποδεκτές έτσι ώστε να επιτευχθεί συμφωνία και κατ'επέκταση εξασφάλιση χρηματοδότησης στο επόμενο Eurogroup που θα διεξαχθεί στην Ρίγα στις 24 Απριλίου.
Από την επόμενη εβδομάδα αναμένονται να ξεκινήσουν και οι συζητήσεις σε επίπεδο Βrussels Group δηλαδή μεταξύ των επικεφαλής της Τρόικας και των Ελλήνων εκπροσώπων του υπουργείου Οικονομικών που θα δουλεύουν παράλληλα με τις τεχνικά κλιμάκια στην Αθήνα. 
Ευρωπαίος αξιωματούχος τόνιζε στην "Κ" ότι η τελευταία λίστα 26 σελίδων που έστειλε το υπουργείο την προηγούμενη εβδομάδα στους θεσμούς ήταν «ό,τι καλύτερο έχουμε λάβει από την νέα κυβέρνηση μέχρι στιγμής αλλά είμαστε πολύ μακριά από συμφωνία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: