Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2014

Ο σοφός λαός και τα τελευταία νέα…

Τα μάθατε τα νέα;
Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε κεφάλι στις δημοσκοπήσεις και μάλιστα η τελευταία εξ αυτών, της
Public Issue για την προσκείμενη στην Κουμουνδούρου «Εφημερίδα των Συντακτών», τον φέρνει να προηγείται με διαφορά 3,5%.
Είναι σαφές ότι ο… σοφός λαός επιχειρεί να πάρει τις τύχες του στα χέρια του και να κλείσει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας τους μερκελιστές, τους δοσίλογους και τους υποταγμένους.
Η επανάσταση είναι προ των πυλών.
Οι στόχοι που είχε θέσει ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκουν ευήκοα ώτα στην σοφή κοινωνία, που φαίνεται ότι έχει αρχίσει να συμπορεύεται για τα καλά μαζί του...

Τι κι αν είναι ανεπάγγελτος;
Τι κι αν παρουσιάζει μια απίστευτη διγλωσσία εντός κι εκτός Ελλάδος;
Τι κι αν δεν έχει απαντήσει στο ερώτημα «πού θα βρεθούν τα λεφτά για να γίνουν όσα επαγγέλλεται»;
Τι κι αν όσα επαγγέλλεται είναι σαφές ότι θα προκαλέσουν μεγαλύτερα δεινά στον τόπο;
Ο σοφός λαός πάντα ξέρει τι κάνει.


Αν θυμάμαι καλά, μεταξύ άλλων επαγγέλλεται την διαγραφή του χρέους – ακόμη και με προσωπικό του διάταγμα- λέγοντας στους δανειστές της χώρας ότι….ας πρόσεχαν που δάνειζαν τα χρήματά τους….
Αν θυμάμαι καλά, μεταξύ άλλων που επαγγέλλεται, είναι η επαναφορά των μισθών και των συντάξεων σε επίπεδα προ κρίσης, χωρίς να λέει όμως από πού θα βρει τα ισοδύναμα.
Πολύ περισσότερο αφού μεταξύ όσων επαγγέλλεται είναι και η …μείωση της φορολογίας….Θα πληρώνουν οι πλούσιοι, λέει, αλλά ουδείς αναφέρει ποιος θα θεωρείται πλούσιος!
Αν θυμάμαι καλά, επαγγέλλεται ότι θα επαναφέρει επιδόματα που καταργήθηκαν, θα στηρίξει την τιμημένη αγροτιά, τους ιδροκοπούντες συναδέλφους του κ. Πελεγρίνη, θα επαναφέρει την δύναμη των συνδικάτων, θα ισχυροποιήσει το Δημόσιο, θα, θα, θα…
Όλα αυτά και πολλά άλλα, φαίνεται ότι εμπνέουν και οραματίζουν τον σοφό λαό!
Κι ας τα έλεγε κι ο άλλος δημαγωγός του πρόσφατου παρελθόντος και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε…
Ο λαός είναι σοφός και η κρίση του δεν επιδέχεται αμφισβήτηση!


Όπως δεν επιδέχεται αμφισβήτηση ότι αυτόν τον σοφό λαό, εμπνέει και το άλλο όραμα του ΣΥΡΙΖΑ
Εκείνο που λέει ότι ο Αλέξης Τσίπρας ως πρωθυπουργός, αφού τακτοποιήσει τα πάντα στο εσωτερικό του τόπου και καταστήσει την Ελλάδα παράδεισο, όπως η Βενεζουέλα ή η Αργεντινή, θα προσχωρήσει στο σχέδιο μεταρρύθμισης της Ευρώπης!
Αναμφισβήτητα ο σοφός λαός, δείχνει να τον εμπιστεύεται και σ’ αυτό.
Θα βάλει τα δυο πόδια της Μέρκελ, του Ολάν, των Βόρειων λαών, σε ένα παπούτσι και θα επανασχεδιάσει την Ευρώπη από την αρχή!
Με συμμάχους, αρχικά κάποια περιθωριακά αριστεροαυτόνομα κομματίδια της Νότιας Ευρώπης….κι ύστερα όλοι θα ακολουθήσουν!


Κι ύστερα;
Ποιος ξέρει;
Μόλις το καταφέρει κι αυτό, θα μπει μπροστά στο plan B.
Με το οποίο θα εκδημοκρατιστεί η υφήλιος κι ο ΣΥΡΙΖΑ με τον σοφό ελληνικό λαό συμπαραστάτη και συνοδοιπόρο, θα δείξουν παντού τι εστί δημοκρατία και συμμετοχή!
Θα μεταλαμπαδεύσουν σε όλο το σύμπαν την αναγκαιότητα του επιδόματος πλυσίματος χεριών, του επιδόματος επανατοποθέτησης κεραίας, του επιδόματος προπέλας, του επιδόματος αποστολής φαξ, αλλά και του αναγκαιότατου επιδόματος έγκαιρης προσέλευσης στην εργασία!
Κι αν υπάρξουν αντιρρήσεις από τους γραφειοκράτες και τους μερκελιστές, θα τους τραβήξει και μια κατάληψη για να βάλουν μυαλό…


Είπαμε: Ο σοφός λαός να είναι καλά….


Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μητσοτακακι
Γεννηματακι
Βαρβιτσιωτακι
Αλευρακι
Κεφαλλογιαννακη
Ολα τα εργαζομενα υπουργακια γιοι και κορες υπουργων
Τρεμει το χερι μου μην τυχον και ψηφισω τον ανεπαγγελτο Τσιπρα