Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Μια φράση που αλλάζει το σκηνικό


Μια πολιτική «ατάκα» που ενδεχομένως να αποδειχθεί καθοριστικός παράγοντας ακόμη και για την έκβαση των επόμενων εθνικών εκλογών, περιείχε η χθεσινή ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στην Κρήτη. Δηλαδή, σε ένα μέρος κάθε άλλο παρά… φιλικό για την Κεντροδεξιά.


Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, με υψηλό αισθητήριο της «κατάλληλης ευκαιρίας» για να εκμεταλλευτεί κάποιος την προφανή αδυναμία του αντιπάλου του, «πάτησε» πάνω στις νεφελώδεις κινήσεις και δημόσιες τοποθετήσεις του... 
Γιώργου Καρατζαφέρη, που άνοιγαν ακόμη και παράθυρο για πρόωρες εκλογές, και επιχείρησε να «στιγματίσει» πολιτικά τον πρόεδρο του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού. Κοιτάζοντας με νόημα προς την πλατιά ιδεολογική μάζα της Κεντροδεξιάς, από όπου αντλεί δυνάμεις το κόμμα του κ. Καρατζαφέρη, καθώς και προς εκείνους που ενδεχομένως σκέφτονταν να ψηφίσουν ΛΑ.Ο.Σ. στις επόμενες εκλογές.

«Δώστε επιτέλους στον κ. Καρατζαφέρη ένα υπουργείο, κ. Παπανδρέου. Για να ησυχάσουμε», ήταν η πολιτική ατάκα του Αντώνη Σαμαρά, που ήρθε την κατάλληλη στιγμή, για να ενδυναμώσει την πολιτική στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας, σε σχέση με το ισοζύγιο δυνάμεων με τον ΛΑ.Ο.Σ.

Από τη στιγμή που ξεκίνησε η μετωπική σύγκρουση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη με τον Γιώργο Καρατζαφέρη και τον Ιωάννη Κοραντή, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι έχουν περιοριστεί οι διαρροές της Νέας Δημοκρατίας προς τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό, και την ίδια στιγμή έχει φρενάρει η εκλογική δυναμική του ΛΑ.Ο.Σ, που εμφανιζόταν δυνητικός συλλέκτης απογοητευμένων ψηφοφόρων από το σύνολο σχεδόν του πολιτικού φάσματος.

Με τη χθεσινή καίρια βολή του Αντώνη Σαμαρά, η Συγγρού προσδοκά ότι το πλήγμα που υπέστη ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός θα έχει μη αναστρέψιμες συνέπειες, κάτι που θα αποτυπωθεί στις επόμενες δημοσκοπήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: