Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021

Καταλυτική η σύγκριση Μητσοτάκη Τσίπρα

«Οι πολίτες δεν ξεχνούν τη διακυβέρνηση Σύριζα». Μ’ αυτή τη φράση βουλευτές και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας δίνουν το σήμα της στρατηγικής που αναμένεται ακολουθήσει η κυβερνητική παράταξη το επόμενο διάστημα προκειμένου να αναχαιτίσει τις σφοδρές επιθέσεις της Κουμουνδούρου.
Από τη προχθεσινή συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών στη Βουλή φάνηκε ξεκάθαρα πως το Μέγαρο Μαξίμου θα επιδιώξει με κάθε τρόπο να φωτίσει τις πτυχές της πενταετούς θητείας του κ. Τσίπρα σε αντιπαραβολή με τη σημερινή πραγματικότητα και την εργώδη δουλειά που γίνεται για το επέκεινα της πανδημίας και για να μπορέσει η χώρα να ανοίξει το βηματισμό της για το μέλλον. 
Η τακτική αυτή σε καμία περίπτωση δεν συνδέεται με διάθεση... συμψηφισμού για τυχόν λάθη και παραλείψεις, αλλά πρόκειται για μία συντονισμένη προσπάθεια για να φωτιστεί η ικανότητα διακυβέρνησης και η καταλληλότητα για την πρωθυπουργία στα μάτια των πολιτών.

Εξάλλου, τα ποιοτικά αυτά χαρακτηριστικά συνιστούν ένα μεγάλο πλεονέκτημα για τη Νέα Δημοκρατία, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποτελεί πέρα από κάθε αμφιβολία το δυνατό χαρτί μιας παράταξης που καλείται για μία ακόμη φορά να χειριστεί δύσκολες και σύνθετες καταστάσεις. Οι σκληρές προσωπικές επιθέσεις που δέχεται ο Πρωθυπουργός από τα στελέχη του Σύριζα στη σκιά των πρόσφατων καταστροφικών πυρκαγιών αντιμετωπίζονται με ψυχραιμία και επιχειρήματα, ενώ η ηγετική ομάδα του Μαξίμου δεν χάνει ευκαιρία να κάνει ένα throw back στα μελανά σημεία της περιόδου Τσίπρα.

Ένα άλλο στοιχείο που φέρνει στο φως η κυβερνητική επικοινωνιακή ομάδα είναι ότι ο κ. Τσίπρας και οι στενοί του συνεργάτες δεν έχουν κάνει την αυτοκριτική τους και πολύ δε περισσότερο λειτουργούν κατά τέτοιο τρόπο χωρίς την παραμικρή διάθεση να αλλάξουν τα κακώς κείμενα που τους οδήγησαν στα έδρανα της αντιπολίτευσης το 2019. 
Μέσα σ΄αυτό το κλίμα το πολιτικό θερμόμετρο ανεβαίνει επικίνδυνα. Ωστόσο, στο πίσω μέρος του μυαλού τους τα κυβερνητικά στελέχη χρειάζεται να έχουν πως η κοινή γνώμη αναμένει περισσότερα απτά αποτελέσματα από το σημερινό σχήμα, καθώς την Κυβέρνηση Τσίπρα την έκρινε στις τελευταίες εθνικές εκλογές.


Δεν υπάρχουν σχόλια: