Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018

Καταρρέουν με κρότο οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ: Ο εκνευρισμένος Τσίπρας σε πανικό και ο «ξεγραμμένος» Πάνος Καμμένος

Η «σκληρή» κοινοβουλευτική μονομαχία που είχαν την Τρίτη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης απότελεί ουσιαστικά προανάκρουσμα της πολωτικής ατμόσφαιρας μέσα στην οποία μέλλει να διεξαχθούν οι επερχόμενες κάλπες, οι οποίες όπως όλα δείχνουν δεν θα αργήσουν καθόλου.
Το κυρίαρχο συμπέρασμα που βγήκε από τη χθεσινή «μονομαχία», στην οποία ο Αλέξης Τσίπρας προσπάθησε να αιφνιδιάσει -ανεπιτυχώς τελικά- τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, είναι ότι ο πρωθυπουργός βρίσκεται πλέον σε κατάσταση πανικού και απόλυτου εκνευρισμού εξαιτίας τόσο της κατάρρευσης του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις όσο και της δικής του απώλειας του... χαρακτηρισμού ως λαοπρόβλητου ηγέτη.

Καταρχάς, π Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση με ανοίκειο τρόπο κατά μέσων ενημέρωσης, μιλώντας για fake news όταν ο ίδιος είναι η επιτομή του ψέματος από το 2015. 
Άλλωστε με ψέματα ανήλθε στην εξουσία και με ψεύδη και κυβιστήσεις κατόρθωσε να κλείσει τέσσερα χρόνια στην εξουσία.

Δεύτερον, γιατί απέδειξε ότι είναι κυνικός και αλαζόνας, αρνούμενος να απαντήσει σε κρίσιμα για τη χώρα ερωτήματα: Επιμένει στο Μακεδονικό και τη συμφωνία των Πρεσπών αν και ο Ζόραν Ζάεφ έχει τινάξει στον αέρα τον συμβιβασμό. Και από την άλλη, δεν απαντά στις κατηγορίες για τα σκάνδαλα του ΣΥΡΙΖΑ.
Με ειρωνικό ύφος, απαράδεκτες εκφράσεις (όπως η εξευτελιστική στάση του απέναντι στον Π. Τατσόπουλο, μέχρι πρότινος βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ) αλλά και μια διάθεση να κρατήσει «λυμένο το ζωνάρι» χρησιμοποιώντας την στρατηγική… Πολάκη, δηλαδή τη λογική των ύβρεων κατά πάντων.
Χαρακτηριστικό του γεγονός ότι έχει… ξεφύγει ο πρωθυπουργός είναι οι διαρροές ότι ο Τσίπρας θα καταγγείλει στη Σύνοδο Κορυφής τη Νέα Δημοκρατία γιατί μίλησε για συναλλαγή στο Μακεδονικό, κι ότι πούλησε το όνομα για τις συντάξεις.
Το Μαξίμου λέει ότι θα ζητήσει ο Τσίπρας από τους ηγέτες που ανήκουν στο Λαϊκό Κόμμα να… τραβήξει το αυτί του Κυριάκου Μητσοτάκη λέγοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση τους στιγματίζει ως «μειοδότες» στην υπόθεση της ΠΓΔΜ.
Ακόμη και η πρόκληση για… τηλεμαχία προς τον Κ. Μητσοτάκη δείχνει ότι 
είμαστε πιο κοντά από ποτέ σε εκλογές, αλλά κι ότι ο πρωθυπουργός έχει χάσει την ψυχραιμία του. Η ΝΔ απαντά ότι δέχεται την πρόκληση, οπότε μπαίνουμε για τα καλά στην προεκλογική περίοδο μέσα σε κλίμα άγριας αντιπαράθεσης και μιας σύγκρουσης δύο κόσμων που θα έχει πολλά επεισόδια.

Ο «ξεγραμμένος» Καμμένος


Ένα επίσης πολύ σημαντικό στοιχείο που προέκυψε από τη χθεσινή «μονομαχία» αποτελεί η απαξιωτική κίνηση του Αλέξη Τσίπρα να αποχωρήσει από την αίθουσα του κοινοβουλίου τη στιγμή που ο Πάνος Καμμένος ανέβαινε στο βήμα.
Στην κοινοβουλευτική πρακτική αυτό σημαίνει ότι ο αποχωρών με τον τρόπο αυτό εκφράζει την απαξίωση του ως προς αυτόν που λαμβάνει το λόγο. Με άλλα λόγια δηλαδή η αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα από την αίθουσα της ολομέλειας ήταν αρκετή για στείλει σαφές μήνυμα προς τον κ.Καμμένο.
Ασφαλώς κάποιος θα μπορούσε να πει ότι ο κ.Τσίπρας βγήκε από την αίθουσα εξαιτίας μίας σημαντικής υποχρέωσης ή ενός προγραμματισμένου ραντεβού όμως εκ των υστέρων πάντα μπορούν να ειπωθούν πολλά, χωρίς όμως να αλλάζει η ουσία.
Ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζει το γεγονός ότι την ίδια επιλογή με τον κ.Τσίπρα έκανε και ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος μάλιστα δέχτηκε τα πυρά του προέδρου των ΑΝΕΛ γι 'αυτή του την κίνηση, χωρίς όμως να επιλέξει να κάνει το ίδιο και με τον πρωθυπουργό, αν και δεν έκρυψε τον εκνευρισμό του προς το προεδρείο της Βουλής για το ότι πρωθυπουργός και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχαν μονοπωλήσει τη διαδικασία, αφαιρώντας χρόνο από τα υπόλοιπα κόμματα, όπως ο ίδιος επεσήμανε.

Η επιλογή Τσίπρα να αποχωρήσει από την αίθουσα της ολομέλειας του κοινοβουλίου την ώρα της ομιλίας Καμμένου ενισχύει τα σενάρια που θέλουν τον πρωθυπουργό να μην λαμβάνει στα σοβαρά τις απειλές του κ. Καμμένου περί απόσυρσης της εμπιστοσύνης των ΑΝΕΛ στον κυβερνητικό συνασπισμό εξαιτίας της συμφωνίας των Πρεσπών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: