Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΕ BLOOMBERG: «Δεν ψηφίζουμε τα υπερβολικά μέτρα που έφερε η ανικανότητα Τσίπρα» (video)

Δεν θα ψηφίσουμε τα υπερβολικά μέτρα που αποφάσισαν οι δανειστές με την κυβέρνηση, γιατί αυτά προέκυψαν από την ανικανότητα του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησής του, επισημαίνει σε τηλεοπτική συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης δηλώνει πως...
η χώρα χρειάζεται νέες εκλογές και πως η Νέα Δημοκρατία θα καταψηφίσει τα «υπερβολικά» οικονομικά μέτρα που απαιτούν οι πιστωτές για το 2019 και το 2020. 
«Αυτά τα δημοσιονομικά μέτρα είναι το κόστος που δυστυχώς πρέπει να πληρώσει η Ελλάδα εξαιτίας της ανικανότητας αυτής της κυβέρνησης. Ο κύριος Τσίπρας μας έφερε σε αυτό το χάλι. Ισχυρίζεται ότι έχει ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, οπότε ας το κάνει μόνος του», τονίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Η Ελλάδα χρειάζεται εκλογές για να έρθει μια καλύτερη κυβέρνηση που «θα αναλάβει την πραγματική κυριότητα των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων για να βγει η Ελλάδα από αυτό το χάος», προσθέτει.

«Εγώ δεν έχω τρόπο να εξαναγκάσω σε πρόωρες εκλογές, αλλά είμαι βέβαιος ότι εφόσον γίνονταν θα τις κερδίζαμε», λέει στο Bloomberg από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται για την Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Στην ίδια συνέντευξη, ο κύριος Μητσοτάκης επισημαίνει πως η Νέα Δημοκρατία θα προχωρήσει σε ένα επιθετικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και θα μείνει μακριά από υποσχέσεις που δεν μπορεί να κρατήσει. Θα δημιουργήσει μια ανταγωνιστική οικονομία με χαμηλότερους φόρους, που θα στείλει το μήνυμα πως «η Ελλάδα είναι ανοιχτή για δουλειές», όπως λέει χαρακτηριστικά.
Από δημοσιονομικής άποψης, το κόμμα μας προσπαθεί να πείσει τους πιστωτές πως απαιτούνται χαμηλότεροι στόχοι στα πρωτογενή πλεονάσματα, λέει και προσθέτει ότι αν και ο δημόσιος τομέας εξακολουθεί να είναι μεγάλος, «αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα είναι χωρίς αμφιβολία οι χαμηλότεροι φόροι».
«Ακόμα και εάν ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση, η Ελλάδα σέρνεται», λέει ο κύριος Μητσοτάκης: «Δεν υπάρχει καμία εμπιστοσύνη ώστε να προσελκύσει ξένες επενδύσεις, καθώς έχουμε μια κυβέρνηση που βρίσκεται σε αυτή την επικίνδυνη κατάσταση. Πρέπει να εφαρμόσει ένα φιλελεύθερο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, στο οποίο δεν πιστεύει».

Δείτε το βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια: