Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

Διπλό μήνυμα Λαγκάρντ για χρέος και μεταρρυθμίσεις


Διπλό μήνυμα για την ανάγκη μεταρρυθμίσεων αλλά και το θέμα του χρέους έστειλε η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, θέτοντας για ακόμα μία φορά τους όρους συμμετοχής του Ταμείου στο πρόγραμμα.

Σε δηλώσεις της κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που διοργανώθηκε από την δεξαμενή σκέψης CSIS (CENTER FOR STRATEGIC INTERNATIONAL STUDIES) η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ ξεκαθάρισε, όπως...
μεταδίδει η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ, ότι το θέμα του ελληνικού χρέους πρέπει να λυθεί και οι μεταρρυθμίσεις να προχωρήσουν προκειμένου το ταμείο να συνεχίσει να βρίσκεται στην Ελλάδα. Είτε το χρέος θα γίνει βιώσιμο και το ταμείο θα δώσει χρήματα είτε θα αντιμετωπιστεί αλλιώς από τους Ευρωπαίους και το ταμείο θα μείνει εκτός, είπε σύμφωνα με την ίδια πηγή η κυρία Λαγκάρντ.
Ειδικότερα, για το θέμα του χρέους σημείωσε ότι η λύση για την ελάφρυνσή του πρέπει να είναι συνδυαστική και να περιλαμβάνει από τη μία επέκταση ωριμάνσεων και από την άλλη μείωση-κλείδωμα των επιτοκίων. Κατά την κυρία Λαγκάρντ, δε, αυτός ο συνδυασμός θα πρέπει να ισχύσει για μια μακρά περίοδο.
Εξάλλου, όπως απάντησε σε σχετική ερώτηση, η κυρία Λαγκάρντ, το ΔΝΤ εδώ και δύο χρόνια δεν έχει πρόγραμμα με την Ελλάδα, ωστόσο σημείωσε πως «μπορεί να έχουμε στο μέλλον».


Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια: