Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

Το πρώτο «έξυπνο επαγγελματικό δίκτυο» του πλανήτη ιδρύθηκε από Δραμινό και λειτουργεί επίσημα με δωρεά της Google

Το πρώτο «έξυπνο επαγγελματικό δίκτυο» του πλανήτη ιδρύθηκε από Δραμινό και λειτουργεί επίσημα με δωρεά της Google

Το WorkNet24.com είναι το πρώτο έξυπνο επαγγελματικό δίκτυο του πλανήτη που στόχο του έχει να συνδέσει μαθητές, φοιτητές, ανέργους αλλά και επαγγελματίες, τόσο μεταξύ τους όσο και με την αγορά εργασίας και τον επιχειρηματικό κόσμο, σε σχεδόν 200 χώρες!

Ιδρυτής του WorkNet24 είναι ο Στέφανος Πέτρου (φωτογραφία δεξιά), από το Κάτω Νευροκόπι Δράμας, καθηγητής πληροφορικής (B.SC in Distributed Information Systems - University of East London) διορισμένος στην Α/ΘΜΙΑ εκπαίδευση του νομού Καβάλας (Υπουργείο Παιδείας)...

Το WorkNet24 ξεκίνησε να κατασκευάζεται μετά από έρευνες και μελέτες, πάνω σε ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που απασχολούν τις πανεπιστημιακές κοινότητες, αλλά και τις κοινωνίες γενικότερα στις περισσότερες χώρες του κόσμου. Τη διασύνδεση μαθητών, φοιτητών, αλλά και ανέργων γενικότερα, με την αγορά εργασίας και τον επιχειρηματικό κόσμο.
Στόχος του WorkNet24 ήταν, είναι, αλλά και παραμένει το να συνδυάσει την ομορφιά και τη δύναμη των πιο ανεπτυγμένων τεχνολογιών internet και να δημιουργήσει μια πλατφόρμα έξυπνης επαγγελματικής δικτύωσης.
Τι σημαίνει έξυπνη; Απλά το WorkNet24 χρησιμοποιεί μια μορφή ενός ανεπτυγμένου αλγορίθμου, που μπορεί να εγγυηθεί με μεγάλη ακρίβεια ότι όλες οι επαγγελματικές συνδέσεις που πραγματοποιούνται εντός του WorkNet24 έχουν πραγματικό νόημα στην επαγγελματική πορεία των χρηστών του. Για πρώτη φορά επίσης, ένα επαγγελματικό δίκτυο χρησιμοποιεί μετρητή ισχύος του επαγγελματικού δικτύου που χτίζετε. Έτσι μπορείτε να γνωρίζετε κατά πόσο είναι σωστά τα «επαγγελματικά ανοίγματα» που κάνετε προς άλλους επαγγελματίες αλλά και εταιρείες.
Το WorkNet24, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο WEBIT Congress EuropeMiddle East,Africa στην Κωνσταντινούπολη τον Οκτώβριο του 2014 ενώπιον του CEO της Microsoft Ventures,Rahul Sood. Την παρουσίαση του WorkNet24 παρακολούθησε και ο Linus Dahg, associate partner ofWellington Partners Venture Capital. Εκεί δόθηκαν οι πρώτες κατευθύνσεις για το πώς θα μπορούσε το project να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο πριν κάνει την είσοδο του στην αγορά.
Ένα μήνα αργότερα το project παρουσιάστηκε στη μεγαλύτερη έκθεση τεχνολογίας Internet startups του πλανήτη WEB SUMMIT στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας. Προσκεκλημένος της Google ο ιδρυτής του WorkNet24 κ. Πέτρου Στέφανος, παρουσίασε το project στο Workshop της Google και δέχθηκε την πρώτη χρηματική δωρεά με σκοπό το project να προχωρήσει και να μπει online. Τον Σεπτέμβριο του 2015 η Google προχώρησε σε νέα χρηματική δωρεά προς το WorkNet24 με σκοπό να το βοηθήσει να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο. Εδώ και μερικούς μήνες το WorkNet24 είναι πλέον online και έχοντας κάνει και τα τελευταία «τεσταρίσματα» σε ότι αφορά στην ασφάλεια και στην αξιοπιστία της λειτουργίας του είναι πλέον έτοιμο να κάνει την είσοδό του στην αγορά ακόμα πιο αισθητή.
Αυτή τη στιγμή το WorkNet24 «τρέχει» σε servers της Google μέσα από το Silicon Valley και είναι διαθέσιμο σε σχεδόν 200 χώρες. Προς το παρόν υποστηρίζει μόνο την Αγγλική γλώσσα ενώ αναμένεται να μεταφραστεί και σε άλλες γλώσσες, όπως και στα Ελληνικά. Με βάση τα τελευταία στατιστικά που είναι διαθέσιμα, το WorkNet24 το έχουν επισκεφθεί και το χρησιμοποιούν άτομα από157 περίπου χώρες. Ενδεικτικά σας παρουσιάζουμε την κίνηση στο site στις 15/12/2015. Με μπλε χρώμα φαίνονται οι χώρες που χρησιμοποίησαν το site τη συγκεκριμένη μέρα. Όσο πιο μπλε το χρώμα, τόσο μεγαλύτερη η κίνηση από τη συγκεκριμένη χώρα.
Συνδεθείτε κι εσείς στο WorkNet24.com! Η εγγραφή και η χρήση, είναι εντελώς δωρεάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: