Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ! Έρχεται σαρωτικός ανασχηματισμός – Ποιοι υπουργοί «βλέπουν» την πόρτα της εξόδου!


Σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης ετοιμάζεται να προχωρήσει ο πρωθυπουργός, ακόμα και μέσα στο πρώτο 15νθήμερο του Ιανουαρίου!

Πάντως το πιθανότερο είναι οι αλλαγές να γίνουν αμέσως μετά την ψήφισει του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό που θα δοκιμάσει και τις αντοχές τις κυβερνητικές πλειοψηφίας!
Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό...
ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ανεξαρτησία» ο Αλ. Τσίπρας, έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε σαρωτικές αλλαγές προσώπων στο κυβερνητικό σχήμα και τις τελευταίες ημέρες δέχεται εισηγήσεις συνεργατών του.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, το πολυπληθές υπουργικό σχήμα έγινε για να εξυπηρετήσει συγκεκριμένους σκοπούς και να διατηρήσει ισορροπίες σε μια ορισμένη πολιτική συγκυρία των πολλών τάσεων στην κυβέρνηση του Ιανουαρίου του 2015. Μπορεί το σχήμα να διατηρήθηκε και μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου, όμως στο μυαλό του πρωθυπουργού είναι να δημιουργήσει ένα ευέλικτο υπουργικό συμβούλιο.
Όπως σημειώνουν κυβερνητικοί παράγοντες «στην πρώτη κυβέρνηση συνυπήρξαν, στελέχη από την μετέπειτα κίνηση Λαφαζάνη (ΛΑΕ), από την ομάδα των «53″ και την προεδρική ομάδα». Σήμερα, αναφέρουν, τα πράγματα είναι διαφορετικά οι τάσεις είναι ουσιαστικά δυο. Οι προεδρικοί, πλειοψηφία πλέον στο υπουργικό συμβούλιο και ορισμένα στελέχη από ομάδα των «53 +», με το επιφανέστερο τον υπουργό Οικονομικών Ε. Τσακαλώτο. Υπάρχουν επίσης οι λεγόμενοι «ΠΑΣΟΚγενείς» (Κουρουπλής, Τζάκρη, Σπίρτζης κα) καθώς και υπουργός για την καταπολέμηση της Διαφθοράς, Δ. Παπαγγελόπουλος που δηλώνει «μοναχικός» καβαλάρης, αλλά είναι γνωστός για τις σχέσεις του με το Καραμανλικό περιβάλλον.
Η συγκεκριμένη ανθρωπογεωγραφία, στο Μαξίμου θεωρείται ότι δεν δίνει «λύσεις» στο πρόβλημα κυβερνησιμότητας και ενίσχυσης της κοινοβουλευτικής συνοχής. Ο Αλέξης Τσίπρας, καλείται να αποφασίσει ποιες «αλλαγές» θα ενεργοποιήσουν βουλευτές και κόμμα. Ήδη στενοί συνεργάτες του, έχουν καταρτίσει λίστες με ονόματα που θα μπορούσαν να υπουργοποιηθούν, αλλά και ονόματα νυν υπουργών που θα δουν την πόρτα της εξόδου. Όπως σημειώνουν καλά πληροφορημένες πηγές, ο Αλέξης Τσίπρας έχει υποσχεθεί υπουργικές καρέκλες σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Πλέον το δίλλημα του πρωθυπουργού είναι ανασχηματισμός πριν την κατάθεση των νομοσχεδίων για το ασφαλιστικό και την φορολογία των αγροτών (15 – 20 Γενάρη) ή μετά ώστε να κρίνει τις συμπεριφορές των λεγομένων, απρόβλεπτων βουλευτών. Οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι δεν θα «ρισκάρει» την καταψήφιση νομοσχεδίων και θα επιλέξει να «βολέψει» τους …«απρόβλεπτους». Ο Αλέξης Τσίπρας, έχει επίσης αξιολογήσει αρνητικά τις επιδόσεις αρκετών υπουργών.
Μπορεί να ηχεί στα αυτιά ορισμένων παράξενα, αλλά ο υπουργός Οικονομίας Γ. Σταθάκης δεν …παίρνει υψηλή βαθμολογία. Επιπρόσθετα το θέμα με το πόθεν έσχες του και η απραξία του υπουργείου σε θέματα ανάπτυξης, τον φέρνουν ένα βήμα από την έξοδο.
Δυσφορία υπάρχει και για την αναπληρώτρια υπουργό για Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θ.Φωτίου που πέρα της προτροπής της για τα γεμιστά, δεν έχει δώσει λύσεις σε ζητήματα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης. Ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών Τ. Αλεξιάδης, μπορεί να κάνει «φιλότιμες προσπάθειες, όπως λένε οι άσπονδοι φίλοι του, αλλά έχει προκαλέσει εκνευρισμό στους πολίτες με «ράβε – ξήλωνε» στα φορολογικά μέτρα. Το Μαξίμου, βλέπει πρόβλημα και στην συνεργασία των υπουργών στο υπουργείο Υγείας, ανάμεσα στους κ.κ Ξάνθο και Πολλάκη, όπως αποτυπώθηκε και σε πρόσφατη συνέντευξη τύπου, με τον δεύτερο να χρησιμοποιεί φράσεις με πολλά …γαλλικά.
Την θέση του, θα παίξει κορώνα γράμματα και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Αποστόλου, ειδικά στην περίπτωση που οι αγρότες κόψουν με μπλόκα την Ελλάδα στα δυο. Επίσης, μάχη με το χρόνο, δίνει και ο υπουργός Παιδείας Ν. Φίλης, ο οποίος πρέπει να λύσει άμεσα πολλά προβλήματα της αρμοδιότητας του, με τα μπλοκάκια του Μαξίμου να καταγράφουν τις επιδόσεις του
Επίσης, στις σκέψεις του πρωθυπουργού είναι να καταργηθούν μια σειρά θέσεις αναπληρωτών υπουργών, αφού δημιουργούν προσχώματα στο κυβερνητικό σχεδιασμό. Πάντως σε κάθε περίπτωση, «κοντή – γιορτή», όπως λέει και ο λαός μας.
Πηγή: Εφημερίδα «Ανεξαρτησία»

Δεν υπάρχουν σχόλια: