Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου 2013

Η Χρυσή Αυγή σχεδίαζε ακόμη και σκιώδη κυβέρνηση

Η Χρυσή Αυγή σχεδίαζε ακόμη και σκιώδη κυβέρνηση

Νέα ντοκουμέντα που ρίχνουν φως στον τρόπο λειτουργίας της Χρυσής Αυγής, τη μεθοδολογία και τους στόχους της βρήκαν οι αρχές από τις έρευνες στο σπίτι του Χρήστου Παππά στα Γιάννενα. 

Ο φερόμενος ως υπαρχηγός της οργάνωσης είχε έγγραφα στα οποία περιλαμβάνεται η «σκιώδης κυβέρνηση» που σκόπευε να συγκροτήσει η ΧΑ, αλλά και η μυστική ιεραρχία της.
Σύμφωνα με πληροφορίες... του Mega, τα έγγραφα βρέθηκαν σε ντοσιέ στο εξώφυλλο του οποίου αναγραφόταν «Μηνιαίο ιδεολογικό όργανο του λαϊκού συνδέσμου», ενώ έφερε και τη σβάστικα. Μέσα υπήρχαν τέσσερις σελίδες με σχεδιάγραμμα της ιεραρχίας της Χρυσής Αυγής και αναλυτική καταγραφή της σκιώδους κυβέρνησης, το πολιτικό σχήμα που συνήθως συγκροτεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για την παρακολούθηση του κυβερνητικού έργου.

Τα «υπουργεία» στη «σκιώδη κυβέρνηση» της Χρυσής Αυγής ονομάζονται «εφορίες». Ενδεικτικό είναι ότι το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης θα ονομαζόταν «Εφορία Επιβολής», ενώ τα υπουργεία Εξωτερικών και Αμυνας θα ονομάζονταν «Εφορία Κράτους».

Αποκαλυπτικό είναι και το σχεδιάγραμμα σε ότι αφορά την ιεραρχία της οργάνωσης το οποίο υπήρχε στο ντοσιέ που βρέθηκε στο σπίτι του βουλευτή που έχει προφυλακιστεί. Σύμφωνα με αυτό, στην κορυφή είναι ο αρχηγός και ακολουθούν οι: διοικητές, τομεάρχες, πυρηνάρχες, φαλαγγίτες και δόκιμοι.

Φωτογραφία: Eurokinissi

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: