Σύμφωνα με εκτενές ρεπορτάζ του Μιχάλη Ιγνατίου...
στο Εθνος, πηγές αναφέρουν πως η αμερικανική πλευρά θεωρεί ότι σε αντίθεση με τα ζητήματα που προέκυψαν με άλλες χώρες, η υπόθεση με την Ελλάδα «έχει οδηγηθεί σε συμψηφισμό» μετά την αψυχολόγητη ενέργεια του κ. Πάγκαλου να ισχυριστεί χωρίς κανένα στοιχείο ότι η ελληνική ΕΥΠ παρακολουθούσε τα τηλέφωνα της αμερικανικής πρεσβείας.
Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζένιφερ Ψάκι, που ρωτήθηκε από το «Εθνος» για τις αποκαλύψεις του πρώην υπουργού Εξωτερικών Θεόδωρου Πάγκαλου και τον ισχυρισμό του ότι η Ελλάδα παρακολουθούσε δύο Αμερικανούς πρέσβεις, δήλωσε: «Δεν έχω να κάνω κάποιο συγκεκριμένο σχόλιο, παρά μόνο ότι -όπως γνωρίζετε- υπάρχει σε εξέλιξη διάλογος με την Ελλάδα για μια σειρά θεμάτων συμπεριλαμβανομένης της συνεργασίας και της συγκέντρωσης πληροφοριών και φυσικά ο διάλογος θα συνεχιστεί».
Απαντώντας σε άλλο ερώτημα, εάν η Ουάσιγκτον διαμαρτυρήθηκε στην Αθήνα, ή η Αθήνα στην Ουάσιγκτον, η κ. Ψάκι είπε ότι «δεν έχω κάτι συγκεκριμένο επ'αυτού. Υπάρχει φυσικά διάλογος για σειρά θεμάτων, αλλά αν (η ελληνικη πλευρα) επιθυμει να έχουμε συνάντηση υψηλού επιπέδου είμαστε ανοιχτοί σε αυτό», τόνισε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Αλλά και στα προσωπικά του σχόλια στο twitter, ο Μιχάλης Ιγνατίου δεν κρύβει τη θέση του για τις αποκαλύψεις Πάγκαλου, γράφοντας μεταξύ άλλων: «Κάνουν πλάκα στον Πάγκαλο Αμερικανοί πρώην διπλωμάτες που τον γνωρίζουν καλά, αλλά τον χρησιμοποιούν για να "κτυπήσουν" την Ελλάδα.» και «Πολύτιμη υπηρεσία προσέφερε σήμερα στους Αμερικανούς ο κ. Πάγκαλος.Αφαίρεσε κάθε πίεση για το έγκλημα των παρακολουθήσεων.»