Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Ο Κουβέλης βάζει υποθήκη… για το ΠΑΣΟΚ

Όσοι πιστεύουν ότι ο Φώτης Κουβέλης θα μπορούσε… υπό άλλες συνθήκες, να αποτελέσει μια εξαιρετική επιλογή για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, μπορούν να συνεχίσουν να επενδύουν σε μια τέτοια προσδοκία.
Φυσικά, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς δεν πήρε ακόμη την απόφαση να βάλει λουκέτο στο νεοπαγές κόμμα του, και να προσχωρήσει στο ΠΑΣΟΚ. Με τη συνέντευξή του στη...
«Real News» ωστόσο, δείχνει ότι επιθυμεί να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο σε ένα μετεκλογικό σκηνικό σύνθεσης και πολυεπίπεδων εξελίξεων, ειδικότερα στον χώρο της Κεντροαριστεράς.
Πιο συγκεκριμένα λοιπόν, ο Φώτης Κουβέλης υπογραμμίζει με νόημα ότι ο Λουκάς Παπαδήμος δεν είναι πρωθυπουργός μακράς πνοής, εκτιμώντας πως το έδαφος είναι υπονομευμένο από τον τρόπο με τον οποίο κατέληξαν στο πρόσωπό του, αλλά και στη σύνθεση της κυβέρνησής του, το ΠΑΣΟΚ, η Νέα Δημοκρατία και ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός.
Παράλληλα, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς απορρίπτει κατηγορηματικά τις προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα για προεκλογική συνεργασία όλων των δυνάμεων της Αριστεράς, με φόντο τη συγκρότηση ενός αντι-μνημονιακού μετώπου. 
Μια σύνθεση δυνάμεων που, εφόσον μπορούσε να καταστεί εφικτή, θα έδινε στα κόμματα τα οποία κινούνται στον χώρο της Κεντροαριστεράς ρόλο… Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
Μιας και, σύμφωνα με τα αποτελέσματα όλων των δημοσκοπήσεων που έχουν διενεργηθεί μετά τη συγκρότηση της κυβέρνησης Παπαδήμου, αθροιστικά οι δυνάμεις τους βρίσκονται πάνω από το ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: