Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Κάλεσμα για συμπόρευση της Αριστεράς


Κάλεσμα στις υπόλοιπες δυνάμεις της Αριστεράς
και όχι μόνον, για τη σύμπηξη ενός αντικυβερνητικού – αντιμνημονιακού μετώπου απηύθυνε την Κυριακή ο Αλέξης Τσίπρας.  
Όπως τόνισε στην ομιλία του κατά τις εργασίες της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, η κυβέρνηση Παπαδήμου συνεχίζει την πολιτική της κυβέρνησης Παπανδρέου...
 
«Οι μνημονιακές πολιτικές έχουν φτάσει σε αδιέξοδο που ομολογείται ανοιχτά από τους πάντες ακόμα και από τους ίδιους τους επιτελείς της τρόικας».
«Η πολιτική της Αριστεράς δικαιώθηκε πλήρως. Απαιτείται αλλαγή πολιτικής. Απαιτείται αλλαγή διακυβέρνησης και η αλλαγή πολιτικής μπορεί να έρθει μόνο από την συμπόρευση των δυνάμεων της Αριστεράς και την συσπείρωση της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας γύρω από ένα εναλλακτικό πολιτικό σχέδιο. Από την συγκρότηση του αντίπαλου δέους. Του νέου Συνασπισμού Εξουσίας πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΝ.
«Θέλουμε και επιδιώκουμε η γραμμή αυτή να περιλαμβάνει όλες τις δυνάμεις της Αριστεράς. Αλλά και άλλους πολιτικούς χώρους, όπως οι δυνάμεις που απεγκλωβίζονται από το ΠΑΣΟΚ, και οι δυνάμεις της οικολογίας. Το κάλεσμα απευθύνεται σε όλους. Η Αριστερά έχει ιστορική ευθύνη να παραμερίσει αντιθέσεις, διαφωνίες και εσωτερικές περιχαρακώσεις» τόνισε. 
Ο πρόεδρος του ΣΥΝ δεν εξαίρεσε από το κάλεσμα ούτε το ΚΚΕ, ούτε τη ΔΗΜΑΡ.
skai

Δεν υπάρχουν σχόλια: