Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

CNN: «Ο Παπανδρέου πρέπει να ετοιμάζει ελικόπτερο»


CNN: «Ο Παπανδρέου πρέπει να ετοιμάζει ελικόπτερο»Με τίτλο «Η ελληνική τραγωδία θυμίζει Αργεντινή» ο καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Pompeu Fabra, Hans-Joachim Voth υπογραμμίζει σε άρθρο του στην ιστοσελίδα του αμερικανικού δικτύου CNN τις ομοιότητες που παρουσιάζουν οι εξελίξεις στην Ελλάδα με την πτώχευση της Αργεντινής.
Το άρθρο αναφέρεται στα ιστορικά γεγονότα που οδήγησαν στην πτώχευση την Αργεντινή, παρουσιάζει αυτά που έχουν...
οδηγήσει στην δυσμενή θέση την Ελλάδα και στο τέλος σχολιάζει:
«Perhaps Papandreou should make sure there is a helicopter on standby, to rescue him from the presidential palace should he be forced to flee from angry protesters — as Argentine President Fernando de la Rue was in December 2001».
Θέλετε μετάφραση; «Πιθανότατα ο Παπανδρέου θα πρέπει να σιγουρευτεί ότι ένα ελικόπτερο θα είναι σε ετοιμότητα, ώστε να τον διασώσει από το Μέγαρο Μαξίμου αν υποχρεωθεί να απομακρυνθεί από τους εξαγριωμένους διαδηλωτές, όπως ο πρόεδρος της Αργεντινής Φερνάντο ντε λα Ρούε τον Δεκέμβριο του 2001».
Ο ο καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Pompeu Fabra αναφέρει «Είναι η Ελλάδα του 2011, αυτό που βλέπουμε. Όχι. Είναι η Αργεντινή του 2001» συνεχίζοντας «ακόμα και αν δεν είναι ακριβώς ίδια ….

Δεν υπάρχουν σχόλια: