Σάββατο 8 Μαΐου 2021

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Κυριακής...

Τραγωδία στο Μάτι: Ηχητικά «φωτιά» - Νέες απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες

Λίγο πριν η δικογραφία για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι τον Ιούλιο του 2018 φτάσει στο δικαστικό συμβούλιο το οποίο θα κρίνει για το εάν και ποιοι από τους εμπλεκόμενους θα παραπεμφθούν σε δίκη, νέες απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες που εντάχθηκαν σε αυτή δείχνουν όχι μόνο την απουσία του κρατικού μηχανισμού αλλά και ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες γνώριζαν πως υπήρχαν νεκροί πριν από τη σύσκεψη που έγινε παρουσία του τότε Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. 
Επιπλέον προκύπτει ότι εναέρια μέσα που θα μπορούσαν να λάβουν μέρος στην επιχείρηση...

Τον ξεφτίλισε η Πομάκα η Αϊσέ τον τούρκο υφυπουργό…- «Να μην ξανάρθεις… ΕΞΩ οι τούρκοι από την Θράκη… Εδώ είναι Ελλάδα»…! (Bίντεο)

Τα γυαλιά σε ΟΛΟΥΣ έβαλε η γνήσια Πομάκα η ΑΪΣΕ από την Ξάνθη… 
Στάθηκε περήφανα και θαρραλέα ως Ελληνίδα απέναντι στον απεσταλμένο του Ερντογάν τον τούρκο υφυπουργό εξωτερικών, που προκάλεσε χτες και προχτές, σε Θεσσαλονίκη και Θράκη και του βροντοφώναξε… 

Πως η... μητέρα των μαχών άνοιξε πληγές στον ΣΥΡΙΖΑ

Δεν είναι μόνο το γεγονός πως το προσκλητήριο Τσίπρα για συμμετοχή στην κινητοποίηση της Πέμπτης για τα εργασιακά δεν είχε την ανταπόκριση που περίμεναν οι συνεργάτες του, αλλά ήρθε και η παρουσία του ίδιου πλαισιωμένου από πρώην στελέχη του παλαιού ΠΑΣΟΚ στην... πρώτη γραμμή για να διεγερθούν εκ νέου τα... πάθη στον ΣΥΡΙΖΑ, με τα παλαιότερα στελέχη να εκφράζονται αρνητικά για την ηγετική ομάδα της Κουμουνδούρου.
Η «μητέρα των μαχών» μετατρέπεται σε εσωκομματική διαμάχη με τις τάσεις να εμφανίζονται για μια ακόμη φορά δυσαρεστημένες από τις διαρκείς στροφές του προέδρου...

Σφοδρή αντίδραση στο «πολιτικό πραξικόπημα» που επιχειρεί η Άγκυρα στη Λιβύη

Κινήσεις που παραπέμπουν σε προσπάθεια πολιτικού πραξικοπήματος ώστε να διατηρηθούν οι τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις στην Λιβύη και να χειραγωγηθεί η πορεία προς τις εκλογές, εκδηλώνονται λίγα εικοσιτετράωρα μετά την επίσκεψη αστραπή που πραγματοποίησαν στην Τρίπολη οι υπουργοί εξωτερικών και άμυνας της Τουρκίας και ο Διοικητής της ΜΙΤ.
Συγχρόνως η Υπουργός Εξωτερικών της χώρας Ν. Αλ Μανγκους η οποία σθεναρά ζήτησε και μάλιστα ενώπιον του Μ. Τσαβούσογλου την αποχώρηση των τουρκικών δυνάμεων,...

«Τσιπροψεκασμένη» κοινωνία

Το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού έχει βρεθεί, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν πρόκειται να βρεθεί το εμβόλιο κατά της... βλακείας. 
Ο Μπιλ Γκέιτς δεν έχει ανακαλύψει το σχετικό... τσιπάκι, αλλά ούτε και η τεχνολογία mRNA, μπορεί να παρέμβει δραστικά σε ένα πρόβλημα που ακόμη και η ίδια η ανθρώπινη φύση, αδυνατεί να αντιμετωπίσει…
Ψευτόμαγκες χωρίς μάσκες, "επαναστάτες" της πλατείας που...

Οι απέλπιδες προσπάθειες του «λαοπρόβλητου ηγέτη» να μείνει στην καρέκλα του

Τελειωμό δεν έχουν οι «πατέντες» που αναγκάζεται να ανακαλύπτει «ο λαοφιλής ηγέτης» (Αλέξης Τσίπρας στην καθομιλουμένη) στην προσπάθεια του να επιβεβαιώνει καθημερινά πως και υπάρχει και πρωταγωνιστεί στην πολιτική σκηνή της χώρας.
Από «τον πόλεμο της άρσης της πατέντας» για τα εμβόλια για τον κορωνοϊό, στον οποίο φρόντισε να υπομνήσει με κάθε μέσο και κάθε troll ότι, περίπου, «ο Τζο Μπάϊντεν αντέγραψε την πρόταση ΣΥΡΙΖΑ, άρα η δικαίωση Τσίπρα είναι παγκόσμια και δεδομένη» πέρασε, με την...

Παρασκευή 7 Μαΐου 2021

Η πολιτική πτώση του Ερντογάν θα βάλει «μπουρλότο» σε Θράκη και Αιγαίο

Το οργανωμένο σχέδιο τουρκικής προπαγάνδας
Την τακτική «καρότο και μαστίγιο» εξακολουθεί να τηρεί η Τουρκία του Ερντογάν σε ό,τι αφορά τις σχέσεις της με την Ελλάδα.
Από τη μία πλευρά, υποστηρίζει ότι επιδιώκει διάλογο και καλές σχέσεις γειτονίας και, από την άλλη, δυναμιτίζει το κλίμα σε κάθε ευκαιρία.
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χάνει την εκλογική του βάση λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Τουρκία...

Τουρκικός διασυρμός στο Κάϊρο - Αίγυπτος: ''Σταματήστε τις προκλήσεις κατά της Ελλάδας''

Καταιγιστικές εξελίξεις
Ως μία μεγάλη ήττα της Τουρκίας θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το αποτέλεσμα της συνάντησης με τους Αιγύπτιους. 
Εξαρχής σας ενημερώναμε ότι πραγματικά συμβαίνει, ή θα συμβεί, χωρίς ''πυροτεχνήματα''.
Εξαρχής αναφέραμε, πως η Αίγυπτος μόνο θα απαιτήσει από την Τουρκία, χωρίς να υποχωρήσει από τις θέσεις της. 
Όχι μόνο δεν έκλεισε συμφωνία με την Άγκυρα για την ΑΟΖ, όπως έγραφαν ΜΜΕ που από στρατιωτικά, έγιναν φερέφωνα της Αριστεράς, αλλά το Κάϊρο, απαίτησε από την Τουρκία, να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα Ελλάδας-Κύπρου!...

Μοιράζουν λεφτά!

Νέοι φόροι, γιγαντιαία προγράμματα δημοσίων επενδύσεων, επιδόματα. Ή αλλιώς η επιστροφή της σοσιαλδημοκρατίας από την πίσω πόρτα. 
Η προεδρία Μπάιντεν δίνει ελπίδες στους σοσιαλιστές ότι δεν χαράμισαν τα νιάτα τους, αλλά το μέλλον του κόσμου δεν είναι κόκκινο, ούτε καν ροζ. Με αυτές τις πολιτικές θα είναι σίγουρα γκρίζο. 
Όσο επιμένουν, για παράδειγμα, να αντιμετωπίζουν την ανεργία με επιδόματα, τόσο αυτή θα αυξάνεται. Οι πολιτικές αυτές είναι καταδικασμένες σε αποτυχία.
Το ερώτημα είναι αν η πολιτική μπορεί να επιβληθεί της Οικονομίας...

Από τους δρόμους της Γένοβας, στο δρόμο… με τον Στέφανο και την Μαριλίζα!

Πόσο γρήγορα γέρασαν τα εγερτήρια νεανικά όνειρα της νέας Αριστεράς στους δρόμους του πλανήτη. 
Πώς κουράστηκαν τα Κινήματα στις… Γένοβες, τις Πράγες, τις Μαδρίτες, τις Νέες Υόρκες με τα Occupy Wall street. 
Πόσο η ουτοπία ενός άλλου κόσμου ηττήθηκε -ή προσαρμόστηκε- στον αδήριτο ρεαλισμό του υπάρχοντος.
Το πρόβλημα με εκείνη τη δική μας αριστερά που τους περπάτησε, διακηρύσσοντας ότι «ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός», είναι ότι παλινδρόμησε στη θαλπωρή που παρέχει η ασφάλεια των παλιών δογμάτων. Τα νέα θέλουν πρωτότυπο όραμα...

«Δεν υπάρχει κράτος», «Υπάρχει όμως τέτοιος λαός»

Ειλικρινά δεν έχω καταλάβει ακόμα τι έχει συμβεί στην Ισπανία. 
Η Ισπανίδα Μητσοτάκης ισοπέδωσε τον Ισπανό Τσίπρα ή μια Δεξιά Ισπανίδα Τραμπ βούτηξε τους ψηφοφόρους του αριστερού Ισπανού Τραμπ; 
Διότι αν έγινε το πρώτο χαιρόμαστε τα μέγιστα, αν πάλι συνέβη το δεύτερο στεκόμαστε αμήχανοι και αναρωτιόμαστε ξανά που πάει αυτός ο κόσμος. Θα μου πείτε τώρα «τι ανοησίες είναι αυτές που γράφεις;»...

Η αποζημίωση των εταιρειών που έχουν τις πατέντες κατά της Covid-19 μας αφορά όλους

Οι τελευταίες συνεδριάσεις έχουν μετατραπεί σε σκληρή δοκιμασία για τους μετόχους των εταιρειών που παράγουν και διανέμουν τα πρώτα εμβόλια κατά της Covid-19.
Ειδικά οι μέτοχοι της Moderna και της BioNtech βρέθηκαν αντιμέτωποι με διακυμάνσεις άνω του -9%, ενώ τα μάτια όλων είναι στραμμένα στην σημερινή συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου –ΠΟΕ- καθώς οι 164 χώρες-μέλη του Οργανισμού θα συζητήσουν όσον αφορά την απελευθέρωση της πατέντας των εμβολίων.
Περισσότερες από 65 χώρες του πλανήτη υπό την ηγεσία...

Στα σκαριά Ευρωπαϊκή Δύναμη Ταχείας Επέμβασης της ΕΕ από 13 κράτη μέλη και την Ελλάδα

Η δρομολόγηση αποφάσεων για την συγκρότηση Ευρωπαϊκής Δύναμης Ταχείας Επέμβασης, ένα σχέδιο που μένει στα χαρτιά εδώ και δύο δεκαετίες, αναμένεται να βρεθεί στο τραπέζι των υπουργών Άμυνας της ΕΕ στην πρώτη με φυσική παρουσία τους συνάντηση στις Βρυξέλλες.
Η Ευρωπαϊκή Δύναμη 5.000 ανδρών που θα μπορεί να αναπτυχθεί άμεσα σε περιοχές κρίσης είναι πλέον στο τραπέζι σύμφωνα με ανώτατο Ευρωπαίο αξιωματούχο τον οποίο επικαλούνται το Reuters και το AFP.
Το σχέδιο αυτό υποστηρίζεται από 14 χώρες μέλη και στοχεύει...

Οι πατέντες των εμβολίων στο τραπέζι των «27» στην Πορτογαλία

Μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για απευθείας συναντήσεις με τους Ευρωπαίους ομολόγους του θα έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης το επόμενο διήμερο στην Πορτογαλία. 
Συναντήσεις, οι οποίες είναι εξαιρετικά λίγες την περίοδο του κορονοϊού και πάντοτε προσφέρουν ευκαιρίες για ανταλλαγή απόψεων πάνω σε θέματα εκτός της επίσημης ατζέντας.
Ο πρωθυπουργός νωρίς το μεσημέρι θα βρίσκεται στο Πόρτο για να λάβει μέρος στη λεγόμενη κοινωνική σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης που φιλοξενείται από την...

Οι κρυφοί άσσοι του Κυριάκου Μητσοτάκη για την οικοδόμηση μιας ισχυρής Ελλάδας

Πρόσω ολοταχώς με φόντο την επόμενη μέρα της πανδημίας 
και με στόχο 
τη δημιουργία μια ισχυρής και βιώσιμης Ελλάδας που θα πρωταγωνιστεί την επόμενη δεκαετία 
οδεύει η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, εκπέμποντας πλέον σε κάθε της βήμα μεγάλη αυτοπεποίθηση και διακριτή αισιοδοξία.
Έχοντας στη φαρέτρα του ισχυρά όπλα για την επίτευξη των βασικών στόχων, ο Πρωθυπουργός...

Πέμπτη 6 Μαΐου 2021

Λαφαζάνης: «Θείο δώρο για τον Μητσοτάκη ο Τσίπρας» (ηχητικό)

Δριμεία επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. 
Ο πρώην υπουργός και βουλευτής χαρακτήρισε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Πρωθυπουργό τακτικιστή σημειώνοντας πως
«το κύριο που τον ενδιαφέρει είναι η καρέκλα της εξουσίας και η καρέκλα της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, με τη φιλοδοξία να επανέλθει, υποτίθεται, στην εξουσία».
«Ο Αλέξης Τσίπρας έχει τελειώσει πολιτικά, δεν έχει μέλλον. Και...

Δηλώσεις του Σεβ. Μητροπολίτη κ. Παύλου μετά τον εμβολιασμό του: «Θα καταθέσω στην Εισαγγελία για παραπτώματα 4-5 ιερέων μου» (Φωτογραφίες – Βίντεο)

Εμβολιάστηκε για τον κορωνοϊό, σήμερα (5/5) το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος, ο οποίος επισκέφτηκε το εμβολιαστικό κέντρο στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας.

Στην «αγκαλιά» της Μέρκελ προστρέχει ο Ερντογάν, ενώ προσπαθεί να κλείσει μέτωπα με τον αραβικό κόσμο

Στην… αγκαλιά της πιστής συμμάχου του, Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, προσφεύγει ο Ταγίπ Ερντογάν.
Θέλει να εξασφαλίσει ότι δεν θα ανοίξει νέο μέτωπο στις ευρωτουρκικές σχέσεις, ενώ ο ίδιος ενόψει της κρίσιμης συνάντησης του με τον Αμερικανό Προέδρο Τζο Μπάιντεν τον Ιούνιο, προσπαθεί να μπαλώσει τα μέτωπα που έχει ανοικτά με τον αραβικό κόσμο.
Μια προσπάθεια κάθε άλλο παρά εύκολη καθώς έχει καταστεί πλέον σαφές ότι η πολιτική της τελευταίας δεκαετίας στην ευρύτερη περιοχή δεν είναι ένα προσωπικό καπρίτσιο του κ. Ερντογάν, αλλά...

Γιατί ο Τσίπρας θα έχει την τύχη του Ιγκλέσιας

Το ισπανικό παράδειγμα των γνωστών Podemos με την εκλογική συντριβή και την αποχώρηση του ηγέτη τους Πάμπλο Ιγκλέσιας προκαλεί πανικό στην Κουμουνδούρου και προβληματισμό, καθώς βλέπει τα πολιτικά κόμματα που αναδείχθηκαν μέσα από την οικονομική κρίση και την άνθηση του λαϊκισμού σε ολόκληρη την Ευρώπη να οδηγούνται πλέον στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας.
Ο Αλέξης Τσίπρας που ταυτίστηκε πολιτικά με το αποτυχημένο...

Τετάρτη 5 Μαΐου 2021

Αντιπολίτευση από τα πανέρια

Ο ΣΥΡΙΖΑ ποντάρει διαρκώς σε μία καταστροφή, οικονομική, υγειονομική, κοινωνική. 
Πρόκειται για αντιπολίτευση από τα πανέρια! 
Να περιμένεις να χρεοκοπήσει ο γείτονας για να του πάρεις την αυλή στον πλειστηριασμό! 
Η πραγματική χρεοκοπία όμως έχει ήδη συντελεστεί και είναι εκείνη της αριστεράς. 
Το καλό για τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι ότι δεν έχει αντίπαλο. Το κακό για την κυβέρνησή του είναι ότι...

Τρίτη 4 Μαΐου 2021

Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταλαβαίνει τι (του) λένε οι δημοσκοπήσεις -Μια ανάγνωση της έρευνας του Politico

Στην Ευρώπη οι πιο έγκυροι «οργανισμοί» που καταγράφουν τις δημοσκοπήσεις είναι το Politico και το EuropeElects.
Kαι οι δύο τροφοδοτούνται από το σύνολο των δημοσκοπήσεων που πραγματοποιούνται σε κάθε χώρα και στη συνέχεια τις επεξεργάζονται με τις δικές τους μεθοδολογίες. Έπειτα, με απόλυτη διαφάνεια τις δημοσιεύουν σε χρονοσειρές, με διάρκεια αρκετά χρόνια, έτσι ώστε ο ενδιαφερόμενος να έχει τη...

Από τον Καποδίστρια στους Τρικούπη, Βενιζέλο, Καραμανλή

Στη χώρα μας και στην πορεία των δεκαετιών, έχουμε το πρωτοφανές και οξύμωρο γεγονός, ότι οι ηττημένοι της ιστορίας διαθέτουν σχετική πλειοψηφία στην κοινωνία και ταυτοχρόνως έχουν πείσει σημαντικό αριθμό πολιτών ότι αποτελούν προοδευτική δύναμη. 
Μιλώ για την Αριστερά, κομμουνιστική ή μη.
Ναι, είναι ηττημένη διεθνώς η Αριστερά. 
Η κατάρρευση της δικτατορίας του προλεταριάτου (την οποία ακόμη οι εγχώριοι οπαδοί της θεωρούν… δημοκρατία) και του κομμουνισμού, προφανώς δεν έχει φτάσει ακόμη ως είδηση στα ώτα και στα μυαλά των ημετέρων δυνάμεων του «κόκκινου φασισμού». Ομοίως και παρά την ήττα τους στον εμφύλιο που οι ίδιοι προκάλεσαν όταν θέλησαν...

Το σχέδιο του Μαξίμου για τη στήριξη της νεολαίας

Πρωτοβουλίες με βάση πέντε άξονες στους οποίους βρίσκουν ανταπόκριση οι νέοι ηλικίας 17 – 34 ετών σχεδιάζει το Μέγαρο Μαξίμου που δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην προσέγγιση των δυναμικών ηλικιών για την μετά covid εποχή σε συνδυασμό με την ανάγκη.
Κεντρικός άξονας το Ταμείο Ανάκαμψης στο οποίο έχουν προβλεφθεί προγράμματα και δράσεις με στόχο την κατάρτιση των νέων και την απόκτηση ψηφιακών δεξιοτήτων

Σύμφωνα με πληροφορίες οι πρώτες πρωτοβουλίες και ο σχεδιασμός αναμένεται να αποτυπωθεί εντός των επόμενων...

Τι αλλάζει με την αυριανή πρεμιέρα του εμβολίου της Johnson & Johnson

Με 2.191.460 συνανθρώπους μας να έχουν κάνει ήδη την πρώτη δόση του covid εμβολίου και άλλους 945.331 να έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό, η επιχείρηση «Ελευθερία» ετοιμάζεται να ανεβάσει ταχύτητα μετά την αυριανή πρεμιέρα του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson.
Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα 3.136.791 εμβολιασμοί με τους τελευταίους 21.452 να έχουν πραγματοποιηθεί την Δευτέρα του Πάσχα, μια ημέρα παραδοσιακής αργίας, που ωστόσο τα εμβολιαστικά κέντρα παρέμειναν ανοιχτά...

Ιδού μια καίρια μεταρρύθμιση, κύριε πρωθυπουργέ

Ξέρω έναν άνθρωπο που εδώ και πέντε χρόνια ψάχνει να νοικιάσει χωράφια. Έχει φέρει ο χριστιανός τεχνογνωσία από την Ευρώπη και την Άπω Ανατολή για ένα είδος καλλιέργειας που η απόδοση της είναι τέσσερις και πέντε φορές πάνω από κάθε ελληνική παραδοσιακή αγροτική δραστηριότητα. 
Δεν έχει σημασία το είδος, πάντως βαμβάκια, τριφύλλια, κηπευτικά, ελιές, ρύζια, στάρια, καπνοί και άλλα γνωστά, μοιάζουν με φτωχούς συγγενείς μπροστά στο δικό του business plan.
Ούτε επιδοτήσεις θέλει ο άνθρωπος, ούτε κρατικές ενισχύσεις, ούτε δανεικά κι αγύριστα, ούτε ρουσφέτια, ούτε διευκολύνσεις. Ένα πράγμα θέλει μόνο...

Με απλήρωτους τους εργαζόμενους της ΑΥΓΗΣ γιορτάζουν την Πρωτομαγιά

Ως γνωστόν η Αριστερά αγωνίζεται για τα συμφέροντα των εργαζομένων. Ή τουλάχιστον αυτό διατείνεται. 
Είναι αλήθεια ότι στο παρελθόν πολλές κατακτήσεις των εργαζομένων δεν θα επιτυγχάνονταν χωρίς τους αγώνες των συνδικάτων στους οποίους πρωτοστατούσαν τότε στελέχη της Αριστεράς. Ένα παγκόσμιο φαινόμενο, που μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο περιορίστηκε στον ελεύθερο κόσμο, καθώς στις σοσιαλιστικές χώρες οι απεργίες απαγορεύονταν.
Με την πάροδο του χρόνου και με την σημαντική ροή σοβιετικού χρήματος στα ταμεία των κομμουνιστικών κομμάτων της Δ. Ευρώπης, μέσω των τραπεζών του Λουξεμβούργου, και αυτά τα Κ.Κ. άρχισαν να προχωρούν σε επιχειρηματικές κινήσεις στις χώρες όπου δραστηριοποιούνταν. Ένα από...

Τουρκική «εισβολή» στην Λιβύη για να διασώσει τα δύο Μνημόνια - Σθεναρή στάση από τη Λίβυα ΥΠΕΞ

Ευθεία παρέμβαση στα εσωτερικά της Λιβύης, με τρόπο που υπονομεύει την εφαρμογή των αποφάσεων του ΟΗΕ, και την ειρηνευτική διαδικασία επιχειρεί η Άγκυρα με πρώτο στόχο να διατηρήσει τις στρατιωτικές δυνάμεις της στο Λιβυκό έδαφος και να χειραγωγήσει έτσι τις πολιτικές εξελίξεις και τις κρίσιμες εκλογές του Δεκεμβρίου.
Αιφνιδιαστικά χθες, μια πρωτοφανής σε επίπεδο εκπροσώπησης, τουρκική αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από τους υπουργούς εξωτερικών και άμυνας Μ. Τσαβούσογλου και Χ.Ακάρ, τον...

Δευτέρα 3 Μαΐου 2021

Η οικονομία κατεβαίνει από το σταυρό του μαρτυρίου

Μια σπάνια συγκυρία στη «ρωγμή του χρόνου».
Από σήμερα η οικονομία κάνει ένα ακόμη βήμα προς το άνοιγμά της, προς τη δική της ανάσταση. 
Αρχίζουμε να αποτινάζουμε την καταχνιά που μας είχε σκεπάσει, που μας είχε κλειδαμπαρώσει εξωτερικά και εσωτερικά.
Θα είμαστε ακόμη με μάσκες και υγειονομικές αποστάσεις, θα είμαστε με μειωμένο νυχτερινό χρόνο διασκέδασης, χωρίς μουσική...

Σοκ στην Κουμουνδούρου: Το 17,3% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει ΝΔ

Μετά από 22 μήνες διακυβέρνησης και 15 μήνες διαχείρισης της πανδημίας συμβαίνει το εξής που πρέπει να προβληματίσει τον ΣΥΡΙΖΑ: 
Τα ποσοστά του κυβερνώντος κόμματος και της δημοφιλίας του πρωθυπουργού αυξάνονται ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει στάσιμος.
Χαρακτηριστικά είναι τα δεδομένα που προκύπτουν κατά την ανάγνωση των στοιχείων στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή...

Το «Σικάγο» του Τσίπρα και το «πολεμικό» προσκλητήριο του ΣΥΡΙΖΑ

Ιούνιος του 2016 και ο Αλέξης Τσίπρας δηλώνει σε συνέντευξή του ότι «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η μεγάλη πλειοψηφία αυτών που ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη και από αυτούς που δεν ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ, είχαν επίγνωση ότι θα δώσουμε μια μάχη και προφανώς θα καταλήξουμε σε έναν συμβιβασμό. Και άρα, πολλές από αυτές τις προσδοκίες δεν θα καταφέρουμε να τις υλοποιήσουμε»
Σήμερα υπόσχεται εκ νέου σε όλους… καλύτερες ημέρες και παράλληλα ξεκινά ανένδοτο με πρόσχημα τα εργασιακά αναζητώντας το δικό του… Σικάγο σε μια απέλπιδα...

Κυριακή 2 Μαΐου 2021

Στα μέσα Σεπτέμβρη πετάμε τις μάσκες - Αρχές Ιουλίου η πρώτη σχετική ανοσία

Την εκτίμηση ότι τα μέσα Σεπτέμβρη θα είναι το ορόσημο για να απαλλαγούμε από τις μάσκες 
έκανε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, υποστηρίζοντας ότι μέχρι τότε θα έχει ολοκληρωθεί το 90% των εμβολιασμών. 
«Προς τα μέσα Σεπτέμβρη θα πετάξουμε τις μάσκες. Όταν τελειώσει περίπου το 90% των εμβολιασμών θα πετάξουμε τις μάσκες, γύρω στις 15 Σεπτεμβρίου», ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στην ΕΡΤ.
Παράλληλα, εμφανίστηκε αισιόδοξη και για το φετινό καλοκαίρι, το οποίο εκτίμησε πως θα...

Περιμένοντας την «δεύτερη Ανάσταση»

Επί έντεκα συναπτά έτη οι Έλληνες πολίτες βρίσκονται σε μια διαρκή κατάσταση έκτακτης ανάγκης. 
Πρώτα ήταν τα μνημόνια και εκεί που λέγαμε πως σηκώνουμε το κεφάλι μας, ενέσκηψε ξαφνικά ο covid 19. 
Νέος συναγερμός, νέα μέτρα, νέες δοκιμασίες για έναν κουρασμένο λαό. Κάποιοι, πολλοί είναι αλήθεια, δεν είναι πια μαζί μας. Υπέκυψαν στην επιθετικότητα του ιού, ενώ οι περισσότεροι είναι κυριευμένοι από την αγωνία για το αύριο. Σε τι κατάσταση -οικονομική κυρίως- θα βρεθούν ευθύς ως αποκατασταθούν οι φυσιολογικοί ρυθμοί...

Η διαφορετική Ανάσταση που χρειαζόμαστε

Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος

Στη γλώσσα μας, ανάσταση σημαίνει δυο πράγματα, το ανορθωτικό τίναγμα μετά από κάθε πτώση και την έγερση του νεκρού από τον τάφο. 
Αλήθεια! μέχρι να βεβαιωθούμε για το δεύτερο, γιατί δεν αξιοποιούμε το πρώτο;
Ο πολιτισμός μας τελμάτωσε. Οι χρυσές σελίδες του θάμπωσαν πια και το χειρότερο, όσα κάποτε έβγαζαν τους λαούς στους δρόμους, τώρα δεν συγκινούν κανέναν. Όταν το πνεύμα παραθεωρείται, τόσο πιο...