Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Κυριακής...

Τo στοίχημα για το αύριο γροθιά στο μαλακό υπογάστριο της Τουρκίας: Το ρουά- ματ της Πολεμικής Αεροπορίας για την προσεχή 10ετία

Η Πολεμική Αεροπορία πετά με πλήρη μετάκαυση και από την αυλαία του 2020 δείχνει ότι θα πετά υπερηχητικά ολόκληρη τη δεκαετία διότι το ΓΕΑ έχει βάλει πολύ ψηλά τον πήχη της αεροπορικής ισχύος και υπεροχής.
Και αυτό φυσικά δίνει την υπεροχή και το status στην χώρα να βαδίζει ως πυλώνας σταθερότητας με ιδιαίτερα ισχυρή πολεμική αεροπορία, μέσα σ’ ένα σύνολο ευέλικτων και αναβαθμισμένων Ενόπλων Δυνάμεων.
Παράλληλα το ισοζύγιο της αεροπορικής...

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021

Μεταξύ δυσφορίας και περισυλλογής

Ένα από τα καλύτερα videos που αναρτήθηκαν τις τελευταίες ημέρες στο YouTube ανήκει στο Luben ΤV και επιγράφεται 
«Όταν όλες οι δύο επόμενες βδομάδες ήταν κρίσιμες»
Αναφέρεται στην «ιστορία» του 2020 και εμμέσως πλην σαφώς σε όλους όσοι έσπευσαν να το κατευοδόσουν με την ελπίδα ότι δεν θα επαναλαμβανόταν το 2021.
Τίποτα, ωστόσο, δεν φαίνεται προσώρας να αποκλείει τον κίνδυνο η πλάκα να επαναλειφθεί στο τέλος του 2021 υπό τον τίτλο «η χρονιά κατά την οποία όλοι οι δυο, αν όχι οι τρεις, επόμενοι μήνες ήταν κρίσιμοι»...

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021

Χαρά Κεφαλίδου: Ο κόσμος μας δεν μπορεί να δεχθεί συνύπαρξη με τον ΣΥΡΙΖΑ

Λάθος μήνυμα στέλνει η «αντικατάσταση» του Α. Λοβέρδου και η απόφαση της Φ. Γεννηματά που αιφνιδίασε και τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής, τονίζει η βουλευτής Χαρά Κεφαλίδου, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι οι ψηφοφόροι του κόμματος σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να αποδεχθούν συμπόρευση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα σημειώνει πως όταν ένας χώρος μένει κενός αυτός θα καλυφθεί...

Δημοσκόπηση Marc: Με 18,6 μονάδες προηγείται η Νέα Δημοκρατία

Στο 38,6% η Νέα Δημοκρατία
Τι έδειξαν τα υπόλοιπα στοιχεία της δημοσκόπησης.
Πώς κρίνουν τον ανασχηματισμό, αν θέλουν πρόωρες εκλογές και ποια είναι η δύναμη των κομμάτων, καταγράφει πανελλαδική δημοσκόπηση της Marc που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.
Στην πρόθεση ψήφου το προβάδισμα της ΝΔ φτάνει τις 18,6 ποσοστιαίες μονάδες, με την ΝΔ να συγκεντρώνει 38,6% και τον ΣΥΡΙΖΑ 20%. 
Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 6,5%, το ΚΚΕ με 5%, η Ελληνική Λύση με 3,8% και το ΜέΡΑ25 με 2%. 
Η διαφορά μεταξύ των δύο πρώτων κομμάτων παραμένει σχετικά σταθερή από τις εκλογές μέχρι σήμερα...

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Προβάδισμα 17,4% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ - Το 74% δηλώνει ότι θα εμβολιαστεί

Σταθερά υψηλό παραμένει το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η Opinion Poll για τη διαδικτυακή εφημερίδα Political.
Η διαφορά στην πρόθεση ψήφου μεταξύ των δύο κομμάτων βρίσκεται στο 17,4%
Τα ευρήματα της έρευνας δείχνουν ότι έχει ενταθεί η...

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021

Οι πονηρές επιδιώξεις των Τούρκων μέσα από τις διερευνητικές επαφές

Πυρετώδεις είναι οι διπλωματικές προετοιμασίες στην ελληνική πλευρά ενόψει των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία που ξεκινούν στις 25 Ιανουαρίου στην Κωνσταντινούπολη.
Στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος, κορυφαία στελέχη εκτιμούν ότι μ’ αυτήν την κίνηση η Τουρκία αποδέχεται ουσιαστικά το πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου. 
Σε κάθε περίπτωση όμως ο Ερντογάν έχει πολλά περισσότερα στο μυαλό του από το θέμα της υφαλοκρηπίδας και των θαλάσσιων ζωνών, γι’ αυτό και η ελληνική αντιπροσωπεία οφείλει να λάβει σοβαρά υπόψη τις παγίδες και τα...

Η Άγκυρα στις «συμπληγάδες» ΗΠΑ-Ρωσίας-ΕΕ, βιάζεται... ξαφνικά για ελληνοτουρκικά και Κυπριακό

Στο φουλ μπαίνουν οι μηχανές για Διερευνητικές επαφές Ελλάδας-Τουρκίας και για Πενταμερή Διάσκεψη για το Κυπριακό σε μια συγκυρία η οποία φαίνεται απλώς να συνδέεται με την προσπάθεια εξωραϊσμού της διεθνούς εικόνας της Τουρκίας και του ηγέτη της σε μια στιγμή που οι ευρωτουρκικές σχέσεις είναι σε οριακή καμπή και η αβεβαιότητα κυριαρχεί σχετικά με την επόμενη ημέρα των αμερικανοτουρκικων σχέσεων υπό την Προεδρία Μπάιντεν.
Μετά από συνεχείς δηλώσεις της τουρκικής ηγεσίας περί «διαλόγου» και «διερευνητικών» και...

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021

Ύστατο «καμπανάκι» κρούουν οι επιστήμονες - Το δίμηνο που θα κρίνει όλη τη χρονιά


Για ένα πολύ κρίσιμο δίμηνο, στη διάρκεια του οποίου καλούμαστε όλοι να «σώσουμε» το 2021 από μια νέα μακράς διαρκείας σφοδρή επίθεση της πανδημίας, μιλούν οι ειδικοί επιστήμονες...

«ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ LOCKDOWN», είπε ο καθ. ΣΥΨΑΣ - Ενδεχόμενο παράτασης του lockdown για δύο εβδομάδες λόγω της κοσμοσυρροής του Σαββατοκύριακου

Η κοσμοσυρροή που παρατηρήθηκε το Σάββατο και την Κυριακή σε βουνά και παραλίες στην Αττική μπορεί να οδηγήσει στην παράταση του lockdown για άλλες δύο εβδομάδες.
Αυτό ανέφερε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής ειδικών του υπουργείου Υγείας, Νίκος Σύψας. Μάλιστα ο καθηγητής δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο τα σχολεία να κλείσουν ξανά, εάν παρατηρηθεί αύξηση των κρουσμάτων...

Στο περιθώριο στέλνει η κοινωνία το παρεάκι του Τσίπρα – «Aνάπηροι», πολιτικά και ιδεολογικά στον ΣΥΡΙΖΑ

Σε καθεστώς «πολιτικής απελπισίας» ζει και κινείται πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ. 
Το πάλαι ποτέ ελκυστικό αριστερό αφήγημα έχει μετατραπεί σε μάχες χαρακωμάτων σε ναρκοθετημένο πολιτικό πεδίο και το κόμμα εμφανίζεται παντελώς αδύναμο να αλλάξει την ατζέντα και να οδηγήσει τις πολιτικές εξελίξεις σε πεδία που να το ευνοούν. 
Καταναλώνεται να υπερασπίζεται με κάθε μέσο τη συντήρηση και...

Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2021

Πρεμιέρα για την πλατφόρμα εμβολιασμού την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου

Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα για τα ραντεβού εμβολιασμού κατά της covid-19, καθώς από τις 20 Ιανουαρίου ξεκινά η δεύτερη φάση με τον εμβολιασμό πολιτών άνω των 85 ετών. 
Ανησυχία πάντως συνεχίζουν να διατυπώνουν οι ειδικοί για την πορεία των κρουσμάτων ενώ το άνοιγμα του λιανεμπορίου και η προοπτική επανέναρξης λειτουργίας Γυμνασίων και Λυκείων εξακολουθεί να πυροδοτεί σοβαρές επιφυλάξεις.
Στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα θα εμβολιαστούν περισσότερα από 100.000 άτομα. Στις 20 Ιανουαρίου ολοκληρώνεται η πρώτη φάση του...