Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017

Οι ειλικρινέστατοι κ.κ. Χουλιαράκης και Τσακαλώτος

Αποτέλεσμα εικόνας για Χουλιαράκης και Τσακαλώτος
Το θετικό με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι η αφοπλιστική ειλικρίνεια τους. Αυτά που σκέφτονται και συζητούν στον κομματικό τους μικρόκοσμο, επειδή θεωρούν πως είναι απολύτως λογικά, στην συνέχεια τα δημοσιοποιούν χωρίς κανέναν ενδοιασμό.

Έτσι, προχθές και χθες, πληροφορηθήκαμε από τα στόματα των Γ.Χουλιαράκη και Ε.Τσακαλώτου, πως η μεγάλη φορολόγηση  της μεσαίας τάξης είναι συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης, ώστε το υπερπλεόνασμα να διανεμηθεί στους οικονομικά δυσπραγούντες.
Τι αποδεικνύει αυτή η ομολογία;

1. Η υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης δεν έχει σχέση με τα μνημόνια. Έχει σχέση με την ιδεολογία του ΣΥΡΙΖΑ. 
Ανέκαθεν ο στόχος των μαρξιστών ήταν και παραμένει η εξόντωση της πολυπληθούς αυτής κοινωνικής τάξης, γιατί αποτελεί την ραχοκοκαλιά της ελεύθερης οικονομίας.
Είναι πρόμαχος της ιδιοκτησίας, που τόσο μισούν οι μαρξιστές, όταν βέβαια πρόκειται για την ιδιοκτησία των άλλων. Συνεπώς, το πραγματικό τους κίνητρο δεν είναι η αναδιανομή του πλούτου υπέρ των αδυνάτων, όπως υποκριτικά υποστηρίζουν, αλλά απλώς η εξόντωση της μεσαίας τάξης.
Τους οικονομικά αδύναμους τους τσάκισαν με την αύξηση της έμμεσης φορολογίας, δημιουργώντας έναν στρατό εξαθλιωμένων πολιτών, στους οποίους, δήθεν, παρέχουν προστασία.
Η μεσαία τάξη αποτελεί την εγγύηση της κοινωνικής γαλήνης, καθώς η ύπαρξη της απορροφά όλους τους κοινωνικούς κραδασμούς και αποτρέπει τις ρήξεις.
Και στα μυαλά των μαρξιστών κοινωνία χωρίς ταξικές συγκρούσεις δεν νοείται.
2. Αυτές οι δηλώσεις των δύο υπουργών δείχνουν πως την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ δεν την ενδιαφέρει αν το κόμμα τους θα διαρρήξει τους δεσμούς του με την μεσαία τάξη. Γιατί αυτή η υπερφορολόγηση αποτελεί casus belli για τους μικρομεσαίους.
Καλόν είναι, η Νέα Δημοκρατία αυτές τις ταυτόσημες δηλώσεις των Χουλιαράκη και Τσακαλώτου, να τις κάνει λάβαρο μέχρι την ημέρα των εκλογών. Αποτελούν θείο δώρο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Συγχρόνως, ας συνειδητοποιήσουν όλοι αυτοί που αποτελούν την μεσαία τάξη, πως οι μαρξιστές του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο εχθρός τους. Δεν μπορεί να περιμένουν καρτερικά την κοινωνική τους εξόντωση, που τόσο κυνικά ομολογούν πως επιδιώκουν οι υπουργοί της κυβέρνησης.
Αν πω ότι η κοινωνική πολιτική ασκείται από την διανομή του παραγόμενου πλούτου, οι μεν φιλελεύθεροι θα πούν πως λέω κοινοτοπίες, οι δε αριστεροί δεν θα με καταλάβουν, γιατί απλούστατα δεν τους ενδιαφέρει η παραγωγή πλούτου.
Το έχουμε γράψει στο Liberal πολλές φορές, πως το μόνο που ενδιαφέρει τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι η αναδιανομή της μιζέριας, στην οποία επιδιώκουν να εξωθήσουν την μεσαία τάξη.
Η ισχύς της Αριστεράς εδώ ακριβώς βρίσκεται. Στην διαχείριση της εξαθλίωσης.Τις ιδιωτικές επενδύσεις που παράγουν πλούτο και μειώνουν την ανεργία τις μισούν. Δεν χρειάζεται αυτό να το τεκμηριώσω. Μια λέξη μόνον αρκεί. Ελληνικό.
Το πολιτικό «δια ταύτα», αυτής της φορολογικής επιδρομής εναντίον των μικρομεσαίων: 
Η κυβέρνηση της Νέα Δημοκρατίας θα πρέπει να συντονίσει δύο ταυτόχρονες κινήσεις. 
Την ελάφρυνση της φορολογίας της μεσαίας τάξης και την έκρηξη των επενδύσεων.
Έργο δύσκολο, καθώς τα αποτέλεσμα των επενδύσεων αργούν να φανούν, αλλά «ο καλός ο καπετάνιος στην φουρτούνα φαίνεται!»

ΥΓ. Η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» δεν αποκαλείται τυχαία η εφημερίδα της μεσαίας τάξης.

Του Σάκη Μουμτζή

Δεν υπάρχουν σχόλια: