Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2017

Στο Eurogroup το θέμα της Eldorado - Βρυξέλλες: Παράδειγμα προς αποφυγή για τις επενδύσεις

Οι ΥΠΟΙΚ της ευρωζώνης θα συζητήσουν το θέμα της Eldorado την Παρασκευή (Φωτογραφία: ΑΠΕ/  EPA/ELDORADO GOLD)

Η υπόθεση της Eldorado και η αναστολή των εργασιών της στην Ελλάδα θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης στο Eurogroup της Παρασκευής.

Αυτό δήλωσε στο Bloomberg Ευρωπαίος αξιωματούχος, ο οποίος μάλιστα ανέφερε χαρακτηριστικά ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα αναφέρουν στον Ευκλείδη Τσακαλώτο το θέμα της Eldorado ως παράδειγμα για το πώς δεν πρέπει να γίνονται τα πράγματα.
Στο Eurogroup θα συζητηθεί και το θέμα των...
ιδιωτικοποιήσεων, σύμφωνα με το ΑΠΕ και ο αξιωματούχος επεσήμανε ότι έχουν γίνει λίγα σε αυτό τον τομέα, σημειώνοντας παράλληλα ότι ακόμα εκκρεμεί το θέμα της λειτουργίας του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων.
Εως τα τέλη Οκτωβρίου διαθέσιμα τα 800 εκατ. ευρώ
Σε ό,τι αφορά την εκταμίευση της υποδόσης των 800 εκατ. ευρώ που εκκρεμεί, ο ίδιος αξιωματούχος ανέφερε ότι το Eurogroup περιμένει από την Αθήνα τα στοιχεία αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες.
«Γνωρίζουμε ότι τα χρήματα πήγαν στα αρμόδια υπουργεία, αλλά από εκεί και έπειτα δεν έχουμε λάβει ακόμα στοιχεία», ανέφερε ο αξιωματούχος της ευρωζώνης, που εκτίμησε ότι για αυτόν τον λόγο η αποδέσμευση της υποδόσης δεν μπορεί να γίνει πριν τον Οκτώβριο. Υπενθύμισε όμως ότι η διαθεσιμότητα του ποσού λήγει στα τέλη Οκτωβρίου.
95 προαπαιτούμενα για την τρίτη αξιολόγηση
Ο ίδιος εκτίμησε ότι η τρίτη αξιολόγηση μπορεί να ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους. Τόνισε όμως ότι ο χρόνος που απομένει είναι λίγος.
Υπενθύμισε ότι αυτή συνδέεται με 95 προαπαιτούμενα, τα περισσότερα από τα οποία αφορούν την εφαρμογή ήδη συμφωνηθέντων μεταρρυθμίσεων. Πιο σημαντικά ζητήματα, σύμφωνα με τον ίδιο είναι ο προϋπολογισμός του 2018, τα κοινωνικά επιδόματα, η μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης, η μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, η εφαρμογή της μεταρρύθμισης στην αγορά εργασίας και στην αγορά της ενέργειας και οι ιδιωτικοποιήσεις.
Πηγή: iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: