Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2017

«ΚΑΡΦΩΝΕΙ» τον Τσίπρα ο ΓΙΑΝΗΣ! Το 2015 υπέγραψε…

Ολομέτωπη επίθεση κατά της κυβέρνησης αλλά και του Αλέξη Τσίπρα προσωπικά εξαπολύει για πολλοστή φορά ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

Σε συνέντευξη του στον Alpha στην εκπομπή CHECKPOINT ALPHA και τη Γιάννα Παπαδάκου που θα μεταδοθεί το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου στις 00:45, ο κ. Βαρουφάκης υποστηρίζει πως...
 «η κυβέρνηση δεν θα αποφύγει να υπογράψει ένα 4ο μνημόνιο», ενώ υποστηρίζει ότι «το 3ο μνημόνιο ήταν σχεδιασμένο να αποτύχει και ήταν το σχέδιο του Σόιμπλε για αποπομπή της Ελλάδας από το ευρώ». Μάλιστα αναφέρει πως ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ του είχε πει ότι «δεν υπάρχει οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση που να μπορεί να κρατήσει τη χώρα στο Ευρώ».
Ο ίδιος υποστηρίζει ότι η δική του η πολιτική δεν οδηγούσε εκτός ευρώ. 
Στην ερώτηση για τα σχέδια κοπής εθνικού νομίσματος στη Ρωσία δηλώνει ότι «δεν υπήρχε σχέδιο να τυπώσουμε δραχμή στη Ρωσία»
Ακόμη εκτιμά ότι για να απελευθερωθεί η Ελλάδα από το χρέος χρειάζεται ένα μετριοπαθές πρόγραμμα, το οποίο μπορούσε να υποστηριχθεί στη βάση λογικών επιχειρημάτων.
«Έπρεπε να πούμε δεν υπογράφουμε, θα κουρέψουμε τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου που κατέχει η ΕΚΤ και έτσι θα τινασσόταν στον αέρα η ποσοτική χαλάρωση και όλη η στρατηγική για τη διάσωση του ευρώ. Το δεύτερο που θα έπρεπε να γίνει ήταν ένα παράλληλο σύστημα πληρωμών ώστε να μην σταματήσουν οι συναλλαγές στην Ελλάδα όταν θα έκλειναν οι τράπεζες» τόνισε, περιγράφοντας το PLAN X.
Ο πρώην υπουργός οικονομικών είναι πολύ επικριτικός απέναντι στον Τσίπρα λέγοντας ότι τον Αύγουστο του 2015 υπέγραψε ότι χαρτιά του έφεραν οι θεσμοί και η Τρόικα. Μάλιστα τον κατηγορεί ότι «έδωσε το χέρι του στον καρχαρία ελπίζοντας ότι δεν θα τον φάει ολόκληρο γιατί θα χορτάσει με το χέρι».
Τέλος ο κ. Βαρουφάκης καταλήγει ότι «εκτός Ελλάδας ο πόλεμος ήταν ωραίος. Ο δύσκολος και τρισάθλιος πόλεμος ήταν εντός της χώρας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: