Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

2016 Η ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ RIP – Όλοι οι μεγάλοι που «έφυγαν»

Ήταν αδιαμφισβήτητα η πιο… θανατηφόρα χρονιά για πολλούς αστέρες της μουσικής, του κινηματογράφου και της πολιτικής. 

Ο θάνατος του μεγάλου ποπ σταρ Τζορτζ Μάικλ ανήμερα των Χριστουγέννων έκλεισε την «αυλαία» στα RIP (Rest In Peace).
Από τον Ντέιβιντ Μπόουι, το Πρινς, τον Ουμπέρτο Έκο και τον Φιντέλ Κάστρο, ο αιφνίδιος θάνατος του λαϊκού τραγουδιστή Παντελή Παντελίδη ήταν αυτός που «μούδιασε» την Ελλάδα!
Δείτε βάσει ημερομηνιών πότε «χάσαμε» μέσα στο ’16 τους σπουδαιότερους...


ÅÐÉÄÁÕÑÏÓ "ÂÁÔÑÁ×ÏÉ" ÔÏÕ ÁÑÉÓÔÏÖÁÍÇ ÁÐÏ ÔÇÍ ÁÔÔÉÊÇ ÓÊÇÍÇ ÓÅ ÓÊÇÍÏÈÅÓÉÁ ÈÁÍÁÓÇ ÈÅÏËÏÃÇ ÌÅ ÔÇÍ ÁÍÍÁ ÓÕÍÏÄÉÍÏÕ ÊÁÉ ÔÏÍ ×. ÑÙÌÁ
Άννα Συνοδινού
Η μεγάλη Ελληνίδα ηθοποιός άφησε την τελευταία της πνοή στις 7 Ιανουάριου σε κλινική της Κυψέλης. Ασχολήθηκε με την πολιτική κι υπήρξε προσωπικότητα με έντονη παρεμβατικότητα στα δρώμενα της χώρας, «έφυγε» σε ηλικία 89 ετών, ύστερα από πολύχρονη περιπέτεια με την υγεία της.
bowie-david
Ντέιβιντ Μπόουι
Έκανε την αρχή στο 2016 προκαλώντας παγκόσμια θλίψη με τον θάνατό του. Στις 11 Ιανουαρίου, ο γιος του Ντέιβιντ Μπάουι, επιβεβαίωσε μέσω Twitter την είδηση ότι πέθανε ένας από τους μεγαλύτερους αστέρες της ροκ του 20ου αιώνα, αφήνοντας «ορφανό» τον κόσμο της μουσικής. Ήταν 69 ετών…
etoreskola
Ετόρε Σκόλα
Ένας από τους πιο πολιτικοποιημένους πιο διακεκριμένους σκηνοθέτες της ιταλικής κωμωδίας με ταινίες όπως τα «Μια ξεχωριστή μέρα», «Η οικογένεια», «Είχαμε αγαπηθεί τόσο» κ.ά., άφησε στα 84 του την τελευταία του πνοή στις 19 Ιανουαρίου σε νοσοκομείο της Ρώμης.
Black
Μπλακ
«Είναι μία υπέροχη ζωή» έλεγε στη μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας του, ωστόσο το νήμα της ζωής του κόπηκε στα 53 του χρόνια. Ο Βρετανός τραγουδιστής/μουσικοσυνθέτης Μπλακ (κατά κόσμο Κόλιν Βέρνκομπ) πέθανε στις 26 Ιανουαρίου, 16 μέρες μετά από ένα τροχαίο που ‘χε και τον έριξε σε κώμα.
pantelidis-ppq
Παντελής Παντελίδης
Το πρωί της 18ης Φεβρουαρίου «πάγωσε» η Ελλάδα με την είδηση ότι ο 33χρονος λαϊκός τραγουδιστής Παντελής Παντελίδης «έφυγε» από τη ζωή. Το θανατηφόρο τροχαίο στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης έκανε χιλιάδες φανατικούς θαυμαστές του κι όλο το ελληνικό τραγούδι να ξεσπάνε σε λυγμούς και να αναρωτούνται «γιατί;». «Παντελή μας θα ζήσεις για πάντα» φώναζαν εκατοντάδες άνθρωποι στην κηδεία του, υποδεχόμενοι τη σορό του δικού τους παιδιού.
umberto eco
Ουμπέρτο Εκο
«Ο Ουμπέρτο Έκο, ένας από τους πιο διασημότερους διανοούμενους της Ιταλίας, είναι νεκρός», ήταν ο τίτλος της «Corriere della Sera». Ο Ιταλός συγγραφέας και φιλόσοφος, δημιουργός του πασίγνωστου μυθιστορήματος «Το όνομα του Ρόδου», απεβίωσε σε ηλικία 84 ετών. Ο Έκο πέθανε το βράδυ της Παρασκευής 19 Φεβρουαρίου «χτυπημένος» από την επάρατη νόσο.
Prince at McNichols Arena 1986
Πρινς
Ένας ακόμη «τεράστιος» της ποπ μουσικής δεν είναι μαζί μας από τις 21 Απριλίου. Ο διάσημος τραγουδιστής Πρινς Βρέθηκε νεκρός την Πέμπτη, στην έπαυλη του, στη Μινεσότα. Στις 15 Απριλίου, είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο με συμπτώματα γρίπης. Ωστόσο, ακόμη και σήμερα δεν έχουν ξεκαθαρίσει τα αίτια του θανάτου του, ενώ φήμες «δείχνουν» την χρήση ναρκωτικών ουσιών και χαπιών.
muhammad-ali-and-joe-frazier-s-fight-in-1975-pic-rex-features-590451373
Μοχάμεντ Άλι
Ο γνωστότερος Αμερικανός πυγμάχος, χρυσός Ολυμπιονίκης το 1960 και παγκόσμιος πρωταθλητής βαρέων βαρών, πέθανε στις 3 Ιουνίου σε ηλικία 74 ετών από σηπτικό σοκ που οφείλεται σε αδιευκρίνιστα φυσικά αίτια, ενώ έπασχε από τη νόσο Πάρκινσον.
barkoulish_645_450-682x384
Ανδρέας Μπάρκουλης
Τι κι αν «έσβησε» στις 23 Αυγούστου στα 80 του, οι αναρίθμητες ταινίες του θα μας θυμίζουν το πόσο σπουδαίος ηθοποιός υπήρξε. Ο Ανδρέας Μπάρκουλης αντιμετώπιζε καρδιοαναπνευστικά προβλήματα ενώ είχε νοσηλευτεί για πολλούς μήνες νοσοκομείο «Αγία Όλγα». Το «κορίτσια ο Μπάρκουλης» δεν θα το ξεχάσουμε ποτέ!
Wilder_Dead02
Τζιν Γουάιλντερ
Το χαρακτηριστικό βλέμμα και τον απίστευτο ταλέντο του τον έκαναν διάσημο παγκοσμίως. Ο Αμερικανός ηθοποιός («Ο Γουίλι Γουόνκα και το εργοστάσιο σοκολάτας», «Η γυναικάρα με τα κόκκινα» κ.ά.), πέθανε στις 28 Αυγούστου στο Κονέκτικατ μετά από επιπλοκές της νόσου Αλτσχάιμερ που αντιμετώπιζε. Είχε επίσης διαγνωστεί με το λέμφωμα non-Hodgkin το 1989.
peres
Σιμόν Πέρες
Για μια επταετία ήταν ο Πρόεδρος του Ισραήλ, ενώ για χρόνια υπήρξε υπουργός Εξωτερικών της χώρας. Ήταν εκείνος που ξεκίνησε τις διαπραγματεύσεις της ισραηλινής κυβέρνησης με τον επίσημο εκπρόσωπο της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης(PLO), πρώτα με τον Μαχμούντ Αμπάς, με τον οποίο και υπέγραψε την ιστορική συμφωνία του 1993, και στη συνέχεια με τον Γιάσερ Αραφάτ. Απεβίωσε στις 28 Σεπτεμβρίου από εγκεφαλικό.
pattakos
Στυλιανός Παττακός
Πλήρης ημερών πέθανε στις 05 Οκτωβρίου σε ηλικία 103 ετών ο Στυλιανός Παττακός, ο άνθρωπος που συνδέθηκε όσο κανείς άλλος με την χούντα. Υπήρξε ένας από τους πρωτεργάτες του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου 1967, ενώ κατά την επταετή στρατιωτική δικτατορία που επιβλήθηκε διετέλεσε υπουργός Εσωτερικών και Α΄ αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης.
dario-fo-1000
Ντάριο Φο
Στις 13 Οκτωβρίου η παγκόσμια λογοτεχνία έχασε έναν ακόμη σπουδαίο της. Σε ηλικία 90 ετών πέθανε από πνευμονία ο διάσημος Ιταλός θεατρικός συγγραφέας, ευθυμογράφος, ηθοποιός, σκηνοθέτης και συνθέτης Ντάριο Φο, βραβευμένος με Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1997.
Vgenopoulos
Ανδρεάς Βγενόπουλος
Σοκ προκάλεσε η είδηση ότι ο γνωστός επιχειρηματίας Ανδρέας Βγενόπουλος «έφυγε» από τη ζωή και μάλιστα στην ηλικία των 63 ετών. Άφησε την τελευταία του πνοή στις 3.30 τα ξημερώματα Σαββάτου 05 Νοεμβρίου από ανακοπή καρδιάς, και μεταφέρθηκε νεκρός στο νοσοκομείο «Υγεία» όπου κι ανακοινώθηκε ο θάνατός του.
leonard-cohen
Λέοναρντ Κοέν
Στις 7 Νοεμβρίου μία ακόμη μαύρη σελίδα γράφτηκε στην παγκόσμια μουσική. Πέθανε στον ύπνο του ο Καναδός τραγουδοποιός και ποιητής Λέοναρντ Κοέν, στο σπίτι του στο Λος Αντζελες. Ο κύριος «Χόρεψε με έως το τέλος της αγάπης» μέχρι τα 82 του αγαπούσε ιδιαίτερα την Ελλάδα κι είχε σπίτι στην Ύδρα.
kostis_stefanopoulos
Κωστής Στεφανόπουλος
Σε ηλικία 90 ετών άφησε την τελευταία του πνοή ένας από τους πιο αξιόλογους κι αγαπητούς Προέδρους της Δημοκρατίας στην πρόσφατη ιστορία της Ελλάδας. Ο Κωστής Στεφανόπουλος «έφυγε» από τη ζωή στις 20 Νοεμβρίου βυθίζοντας στο πένθος όχι μόνο τον πολιτικό κόσμο, αλλά σύσσωμο τον ελληνικό λαό.
Fidel_Castro
Φιντέλ Κάστρο
Σε 9ήμερο πένθος βυθίστηκε στις 25 Νοεμβρίου η Κούβα, αφού ο για δεκαετίες ηγέτης της, ο γνωστός δικτάτορας «έφυγε» από τη ζωή στα 90 του χρόνια. Τα τελευταία 8 χρόνια είχε παραδώσει τα ινία της χώρας στον αδερφό του Ραούλ Κάστρο, ο οποίος ανακοίνωσε στην τηλεόραση τον θάνατο του πολυσυζητημένου κομμουνιστή Φιντέλ. «Hasta la Victoria siempre», είπε κλείνοντας την ανακοίνωση, δηλαδή «Μέχρι τη νίκη».
Του Κωνσταντίνου Μπουγά

Δεν υπάρχουν σχόλια: