Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Εφιάλτης ανάλογος του Grexit η έξωση της Ελλάδας από τη ζώνη Σένγκεν - Τι μας έλεγε ο Τσίπρας, δείτε το βίντεο


Στο σημερινό πρωτοσέλιδο των Financial Times φιγουράρει η απειλή έξωσης της Ελλάδας από τη ζώνη του Σένγκεν, μετά την αποτυχία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξαρτήτων Ελλήνων να διαχειριστεί καλύτερα τις προσφυγικές ροές.

Σε ένα αντίστοιχο ρεπορτάζ της Καθημερινής, η Ελένη Βαρβιτσιώτη σημειώνει:
Διπλωματική πηγή εξηγούσε στην «Κ» ότι, πρώτον, το κέντρο υποδοχής (hotspot) στη Λέσβο...
δεν λειτουργεί. Δεύτερον, η Αθήνα έχει απορρίψει την αποστολή 400 ανθρώπων του Frontex που θα ενίσχυαν τα σύνορά της με την ΠΓΔΜ, με το αιτιολογικό –όπως καταγράφεται σε επιστολή προς την Κομισιόν– ότι η εξουσιοδότηση του προσωπικού του Frontex ήταν πολύ γενική και δεν θα αφορά μόνο την καταγραφή. Τρίτον, η Αθήνα επιμένει ότι δεν θα χρησιμοποιήσει τις ομάδες γρήγορης παρέμβασης του Frontex (Rabid). Τέταρτον, η Ελλάδα δεν φαίνεται να θέλει 300 μηχανήματα που θα βοηθούσαν στην καταγραφή των δακτυλικών αποτυπωμάτων και στην καταγραφή των μεταναστών σε κοινή βάση δεδομένων της Ε.Ε., υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν προβλήματα με τη σύνδεση στο Ιντερνετ και την εκπαίδευση του προσωπικού. Πέμπτον, Ευρωπαίοι διπλωμάτες εκφράζουν παράπονα ότι η Ελλάδα δεν έχει τηρήσει την υπόσχεσή της να πραγματοποιήσει τις πτήσεις που θα μετέφεραν πρόσφυγες σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Κατά την προσωπική μου άποψη, ο κίνδυνος έξωσης της χώρας είναι μάλλον μικρός αλλά η σύγχρονη ιστορία των σχέσεων Αθήνας-Βρυξελλών δείχνει ότι όταν μια απειλή πέφτει στο τραπέζι, αργεί πολύ να αποσυρθεί.

Η κυβέρνηση θα πρέπει άμεσα να σοβαρευτεί και να κάνει ό,τι απαιτείται. Μια χώρα, που ζει από τους τουρίστες και ψάχνει λύση για τους πρόσφυγες, δεν αντέχει σε καμία περίπτωση να βγει από τη ζώνη Σένγκεν.

www.parapolitiki.com


Και τι μας έλεγε ο Τσίπρας, δείτε το βίντεο:

Σχόλιο: 
Τραγικά πράγματα, βάθος χωρίς τέλος.. - από τις κίτρινες κάρτες - στις κοκκινές κάρτες και τωρα και προς την έξοδο.. την ίδια στιγμή που η Τουρκία πάει στη Συνοδο και διαπραγματεύεται, παίρνει χρήματα, ανοίγει κεφάλαια για την ένταξή της και αναλαμβάνει να λύσει ουσιαστικά το προσφυγικό - εμείς από την άλλη, χώρα μέλος της ΕΕ, βγάζουμε και αποσύρουμε tweets για εθνική κατανάλωση, τα μηχανηματάκια που μας δωρίζουν δεν μπορούμε καν να τα πάρουμε και να τα λειτουργήσουμε, αλλά βάζουμε τροπολογίες που θα ακυρώσουμε στα μουλαχτά για να πάρουμε τα λεφτά...ο ελληναράς στο μεγαλείο του!


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Φταινε οι "κακοι" ξενοι βλεπεις παλι....
Ετσι που παμε, ετοιμαστε τα διαβατηρια και στην ουρα...
*απο δηλωσεις ξενου διπλωματη στην Καθημερινη...
• Πρώτον, το κέντρο υποδοχής (hotspot) στη Λέσβο δεν λειτουργεί.
• Δεύτερον, η Αθήνα έχει απορρίψει την αποστολή 400 ανθρώπων του Frontex που θα ενίσχυαν τα σύνορά της με την ΠΓΔΜ, με το αιτιολογικό –όπως καταγράφεται σε επιστολή προς την Κομισιόν– ότι η εξουσιοδότηση του προσωπικού του Frontex ήταν πολύ γενική και δεν θα αφορά μόνο την καταγραφή.
• Τρίτον, η Αθήνα επιμένει ότι δεν θα χρησιμοποιήσει τις ομάδες γρήγορης παρέμβασης του Frontex (Rabid).
• Τέταρτον, η Ελλάδα δεν φαίνεται να θέλει 300 μηχανήματα που θα βοηθούσαν στην καταγραφή των δακτυλικών αποτυπωμάτων και στην καταγραφή των μεταναστών σε κοινή βάση δεδομένων της Ε.Ε., υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν προβλήματα με τη σύνδεση στο Ιντερνετ και την εκπαίδευση του προσωπικού.
• Πέμπτον, Ευρωπαίοι διπλωμάτες εκφράζουν παράπονα ότι η Ελλάδα δεν έχει τηρήσει την υπόσχεσή της να πραγματοποιήσει τις πτήσεις που θα μετέφεραν πρόσφυγες σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες"