Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Μακελειό στην Καλιφόρνια - Νεκροί και τραυματίες [εικόνες&βίντεο]

Μακελειό στην Καλιφόρνια -Νεκροί και τραυματίες [εικόνες&βίντεο]Ένοπλοι άνοιξαν πυρ στο Σαν Μπερναντίνο

Σε κέντρο για άτομα με ειδικές ανάγκες

Τουλάχιστον 12 νεκροί σύμφωνα με τις αρχές

Πυροσβεστική: 20 άτομα έχουν πυροβοληθεί

Η αστυνομία αναζητά τρεις δράστες...

Εικόνες και βίντεο

Πυρ σε κέντρο για άτομα με ειδικές ανάγκες άνοιξαν ένοπλοι στην πόλη Σαν Μπερναντίνο της Καλιφόρνια, αφήνοντας δεκάδες θύματα.

Οι τρεις δράστες σκότωσαν σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες 14 άτομα και τραυμάτισαν τουλάχιστον άλλους 14, όταν εισέβαλαν στο συνεδριακό κέντρο της εγκατάστασης, στο οποίο ήταν σε εξέλιξη μία εκδήλωση. Αγνωστο παραμένει το κίνητρο των δραστών. Οι αρχές δεν είναι βέβαιες ότι πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση, αλλά ο αρχηγός της αστυνομίας του Σαν Μπερναντίνο ανέφερε ότι τουλάχιστον πρόκειται για περιστατικό εγχώριας τρομοκρατίας. 
Η επιχείρηση της αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη, με εκπρόσωπο της να αναφέρει πως οι ύποπτοι είναι βαριά οπλισμένοι, ενώ ομάδα εξουδετέρωσης εκρηκτικών βρίσκεται στο σημείο.  Παράλληλα, η αστυνομία εκκένωσε δημόσιους χώρους σε όλη την περιοχή του Σαν Μπερναντίνο των 21.500 κατοίκων και οι αρχές καλούσαν τον κόσμο να μην πλησιάζει στην περιοχή του συμβάντος, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο είναι επικίνδυνο.
Οι υπόπτοι, που έχουν διαφύγει με ένα SUV, σύμφωνα με υπάλληλο του τμήματος του σερίφη, αναζητούνται. Οι δρόμοι στην γύρω περιοχή παραμένουν αποκλεισμένοι.
Μάρτυρας, όπως μεταδίδει το CNN, είπε στην αστυνομία πως οι ένοπλοι κρατούσαν και πυροβολούσαν με τουφέκια.
Μέσω tweet το αστυνομικό τμήμα της πόλης επιβεβαίωσε το περιστατικό, ενώ το γραφείο του σερίφη, σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα, αναφέρει πως οι δράστες είναι ασύλληπτοι και συνιστά στους πολίτες να απομακρυνθούν από το σημείο της επίθεσης.
Ενας άνδρας του οποίου η γυναίκα είχε παγιδευτεί στο εσωτερικό του κτιρίου, μιλώντας στο CNN δήλωσε:
«Ενας άνδρας ήρθε δίπλα στο γραφείο της και άρχισε να πυροβολεί. Είδες κορμιά στο πάτωμα και κάποιους να παίρνουν ανθρώπους με τα φορεία, Αυτό που είπε μόνο είναι ότι άκουσε πυροβολισμούς. Εργάζεται στο Περιφερειακό κέντρο με παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες. Μου έστειλε μήνυμα να μου πει τι συμβαίνει. Εκείνη μόλις βγήκε έξω».
Για το μακελειό έχει ενημερωθεί και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα.

Ενας πατέρας μάλιστα διάβασε μήνυμα από την κόρη του που ήταν μέσα και του έγραφε σε sms «Ανθρωποι μας πυροβολούν, είμαι κρυμμένη στο γραφείο. Προσευχήσου για εμάς...»
Πηγή:iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: