Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

«Χαρτογράφηση» των αστοχιών στο εκλογικό αποτέλεσμα επιχειρεί η ΝΔ με φόντο τον ανασχηματισμό

ndΤην πρώτη συλλογική αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος των αυτοδιοικητικών και των ευρωεκλογών ενόψει μάλιστα του ανασχηματισμού της κυβέρνησης θα επιχειρήσει η Νέα Δημοκρατία με την συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας.
Η Εκτελεστική Γραμματεία της ΝΔ θα συνεδριάσει την Τρίτη το απόγευμα στις 6 παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και αναμένεται να έχει σπουδαίο ενδιάφερον αφενός επειδή δεν θα λείψουν οι «εσωτερικές συγκρούσεις» αφετέρου επειδή θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά η «χαρτογράφηση» των αστοχιών που...
καταγράφηκαν στις εκλογές.
Παρών πάντως στη συνεδρίαση θα είναι και ο Γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος, που έδωσε προσωπική έμφαση στις αυτοδιοικητικές εκλογές και επιμελήθηκε της μη κομματικής γραμμής των υποψηφίων.
Η συνεδρίαση έρχεται σε μια… ενδιαφέρουσα συγκυρία καθώς άμεσα αναμένεται ο κυβερνητικός ανασχηματισμός και η ανάλυση των «προβλημάτων» ή των λαθών που θα εντοπιστούν, ίσως αναδείξουν ή κανταποτίσουν πρόσωπα και επιλογές. 
Εξάλλου, ανάμεσα στα μέλη της Εκτελεστικής είναι και ο Γιώργος Κουμουτσάκος, που θα έχει πολλά να πει για την «χαμένη» μάχη της Περιφέρειας Αττικής, αλλά και ο Γ. Δακής, που δεν τα κατάφερε στην Δυτική Μακεδονία με «φόντο» τα σχέδια της κυβέρνησης για την ΔΕΗ αλλά και τον κ. Κασαπίδη.
Σε κάθε περίπτωση, στα ενδότερα της ΝΔ καταγράφεται έντονος προβληματισμός για τις αιτίες που οδήγησαν στο εκλογικό αποτέλεσμα, ωστόσο λόγω του επικείμενου ανασχηματισμού ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να διατηρήσει τις ισορροπιές στο εσωτερικό του κόμματος και να αποφευχθούν τυχόν… εσωστρέφειες.
Εκτός από τον κ. Σαμαρά και τον Γραμματέα του κόμματος κ. Παπαμιμίκο, στην Εκτελεστική της Ν.Δ. συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, οι Δ. Αβραμόπουλος, Στ. Δήμας, Αθ. Μπούρας, Ευ. Μεϊμαράκης, Μ. Βορίδης, Σοφία Βούλτεψη, Μαν. Κεφαλογιάννης, Κ. Ζωντανός, Αννα – Μισελ Ασημακοπούλου. Κ. Τσιμάρας, Αθ. Ιωαννίδης, Μαρία Αντωνίου, Γ. Δακής, Μεν. Δασκαλάκης, Μαγδαληνή Καρακολη, Γ. Κουμουτσάκος, Ελένη Μακρή, Ιω. Πλακιωτάκης, Στ. Σταυρακόγλου και Φιλ. Ταυρής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: