Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Μη με ταυτίζεται με το ΣΥΡΙΖΑ!

Μόνιμα παρεξηγημένος με τους πάντες

Σήμερα θέλω να συνεχίσω λίγο με το χτεσινό θέμα, διότι βλέπω ότι πάρα πολλοί νομίζουν ότι οι απόψεις μου συμπίπτουν με το ΣΥΡΙΖΑ, διότι λέω συνέχεια για κούρεμα.
Πρέπει να καταλάβετε ορισμένοι, ότι όταν εγώ λέω για κούρεμα, το λέω μα βάση το σκεπτικό ότι το χρέος δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί και άρα, θα πρέπει να κουρευτεί διότι δεν μπορεί να γίνει αλλιώς.
Μέχρι σήμερα θα έλεγα, έχω πέσει μέσα σε αυτό, αντιθέτως με την ευρύτερη αριστερά, που μας έχει τρελαίνει ότι Ευρώπη θα μας πάει στα σκλαβοπάζαρα κτλ. Και όταν τελικά έγινε το...
πρώτο κούρεμα, μας έλεγαν ότι δεν μας συμφέρει και ότι δεν είναι κούρεμα και κάτι τέτοιες χαζομάρες (το ίδιο ισχύει βέβαια και για ορισμένους φιλελεύθερους).
Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιθέτως, θέλει να γίνει κούρεμα διότι ιδεολογικά νομίζει ότι το κακό κεφάλαιο τρώει τον ιδρώτα του λαού, ότι το χρέος είναι απεχθές και ότι δεν τα φάγαμε εμείς αλλά η άρχουσα τάξη και πολλές άλλες τέτοιες αριστερίστικες αρλούμπες που έχουμε συνηθίσει από το ΚΚΕ τόσα χρόνια.
Επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν λέει (η κανένα άλλο αριστερό κόμμα, ίσως με εξαίρεση το ) ότι οι συντάξεις θα πρέπει να μειωθούν. Μάλιστα, το λέω αυτό τώρα και πολλά χρόνια και έχω αναπτύξει το θέμα αρκετές φόρες από αυτό το βήμα, υποστηρίζοντας μάλιστα, το εξωφρενικό για τους αριστερούς, ότι θα πρέπει να υπάρχει πλαφόν μεταξύ 700-1000 ευρώ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι υπέρ ενός μικρού και ευέλικτου κράτους, αλλά η λύση για αυτόν είναι να προσλάβουμε ακόμα περισσότερης δημοσίους υπαλλήλους.
Το ΣΥΡΙΖΑ δεν πιστεύει στις δυνάμεις της ελεύθερης οικονομίας, αλλά στον κεντρικό σχεδιασμό.
Επίσης σχετικά με το χτεσινό άρθρο, δεν υποστηρίζω τον εκβιασμό της Ευρώπης, λόγου ότι εκτιμώ ότι η έξοδος από την ΕΕ θα ήταν καταστροφή για την Ευρώπη και άρα, δεν έχουν παρά να ενδώσουν στις απαιτήσεις μας.
Αντιθέτως, έχω πει ότι άσχετα από το κούρεμα, θα πρέπει να συνεχιστεί η δημοσιονομική προσαρμογή και θα πρέπει να έχουμε σαν στόχο τους όρους του μνημονίου, άσχετα αν και εμένα δεν με ικανοποιεί 100%.
Με το συμπάθιο, αλλά δεν τα λέει αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ.
Η πλάκα όμως είναι ότι όπως ορισμένοι αριστεροί με παρεξηγούν, άλλο τόσο με παρεξηγούν ορισμένοι φιλελεύθεροι. Ιδίως δε οι κοτσιδάτοι φιλελεύθεροι (οι κοτσιδάτοι φιλελεύθεροι είναι οι ορθόδοξοι φιλελεύθεροι που, σαν τους ορθόδοξους Εβραίους, έχουν κοτσίδες).
Αυτή η κατηγορία φιλελεύθερων λοιπόν επίσης με ταυτίζει με το ΣΥΡΙΖΑ, διότι δεν κατανοεί τι σημαίνει χρέη που δεν μπορούν να πληρωθούν δεν θα πληρωθούν. Δεν κατανοούν την έννοια της χασούρας και ότι δεν μπορεί να υπάρχει επένδυση χωρίς ρίσκο ... ακόμα και όταν ποντάρεις σε κράτος.
Δεν κατανοούν ότι οι τράπεζες είναι δυνατών να αποτύχουν και ότι μέτοχοι και ομολογιούχοι πρέπει να μηδενίζονται. Δεν κατανοούν ότι υπό ορισμένες προϋποθέσεις, θα πρέπει προσωρινά να κρατικοποιούνται τράπεζες ... ακόμα και όταν το κράτος φταίει που πτώχευσαν.
Τέλος, δεν κατανοούν ότι ακόμα και κράτη που δεν μπορούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους δεν θα τις πληρώσουν. Εδώ δεν έχουμε λεφτά για φάρμακα και ορισμένα άλλα αγαθά πρώτης ανάγκης, ορισμένοι ονειρεύονται απαιτήσεις.
Έχουν κολλήσει στην ηθική και δεν κατανοούν ότι το θέμα του moral hazard πάει στο καλάθι των αχρήστων, όταν τελικά εκδηλωθεί μια κρίση. Διότι τον ηθικό κίνδυνο θα πρέπει να τον προβλέψεις πριν σκάσει μια κρίση. Από τη στιγμή όμως που σκάσει η κρίση, το τελευταίο πράγμα που πρέπει να μας απασχολεί είναι η ηθική. Ο στόχος θα πρέπει να είναι να λυθεί η κρίση, με οποιοδήποτε προσωρινά μέσα και το θέμα της ηθικής θα το δούμε την επόμενη μέρα. Και για όποιον δεν το έχει καταλάβει, είμαστε μέσα στην κρίση σήμερα.
Όποτε σας παρακαλώ, μην με ανακατεύεται με το ΣΥΡΙΖΑ επειδή υποστηρίζω το κούρεμα του Ελληνικού χρέους. Το υποστηρίζω στα πλαίσια των λύσεων που βλέπω, με βάση την πραγματικότητα των αριθμών και όχι για ιδεολογικούς λόγους.
Και για τους κουβαρντάδες φιλελεύθερους, που νομίζουν ότι έχουμε λεφτά να πληρώσουμε τους πιστωτές μας και δεν χρειάζεται να γίνει κανένα κούρεμα, να πληρώσετε και για μένα παρακαλώ. Ευχαριστώ.

Γιώργος Καισάριος

Δεν υπάρχουν σχόλια: