Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Ο "προβληματισμός" του Γ. Παπανδρέου

Δεν έχει μεγάλη σημασία να ασχοληθούμε με τα όσα διαδραματίζονται στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ που καταρρέει στην κυριολεξία, ούτε να αναφερθούμε στις εσωκομματικές ίντριγκες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. 
Εκεί που αξίζει να σταθούμε είναι αυτό που διαβάσαμε σε καθημερινή φυλλάδα. 
Στο ότι δηλαδή ο Γ. Παπανδρέου παρουσιάζεται «προβληματισμένος» αν θα ξαναδιεκδικήσει την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ ή θα επιλέξει να ακολουθήσει «διεθνή καριέρα σε κάποιο πόστο».
Αν και δεν μας διευκρινίζει το δημοσίευμα αν ο ΓΑΠ έχει «προσφορές» και από ποιους ξένους για να προσφέρει τα «προσόντα» του, αυτό που πρέπει να επισημάνουμε είναι ότι πιθανόν οι υπηρεσίες που πρόσφερε σε ντόπιους και διεθνείς πλουτοκράτες να εκτιμηθούν
Αν και κανονικά έπρεπε να στηθεί ειδικό δικαστήριο –σε άλλες εποχές θα μιλούσαμε για λαϊκό δικαστήριο- ώστε να απολογηθεί και να καταδικαστεί για την καταστροφή και την συμφορά που έφερε στους Ελληνες και στην Ελλάδα αυτός σκέπτεται … διεθνή καριέρα... 
 
Ο άνθρωπος που μετέτρεψε την χώρα μας στο αθλιέστερο προτεκτοράτο του κόσμου, που υπηρέτησε όσο κανένας άλλος πρωθυπουργός στη σύγχρονη ιστορία του τόπου τα συμφέροντα του πιο επιθετικού κεφαλαίου, ελληνικού και ξένου, ο τύπος που κατέλυσε όλες τις εργατικές κατακτήσεις του περασμένου αιώνα, ο πολιτικός που σφαγίασε μισθούς και συντάξεις, διαλύοντας παράλληλα κάθε κοινωνικό κράτος που υπήρχε, σήμερα παρουσιάζεται «προβληματισμένος» Όχι για τα εγκλήματα που έχει κάνει σε βάρος του λαού και του τόπου, αλλά σε ποιο πόστο θα προσφέρει τώρα τις υπηρεσίες του.
Δυστυχώς έτσι είναι. Η συγκυβέρνηση λειτούργησε και σαν κολυμπήθρα του Σιλωάμ για να βγει απ’ το κάδρο –δεν ασχολείται πια κανείς μαζί του- και να πάρει συγχωροχάρτι για τα τεράστια εγκλήματα που έχει διαπράξει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: