Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Κυριακής...

«Σφαγή» στο ΣΥΡΙΖΑ λόγω Κουφοντίνα

«Δεν ξέρω πλέον τι συμβαίνει. Αυτοκτονούμε κάθε μέρα, δείχνουμε σκορποχώρι. Έχουμε γίνει από εκατό χωρία χωριάτες. Αλείφουμε με βούτυρο το ψωμί της κυβέρνησης και του Μητσοτάκη, χωρίς καν να μας το ζητήσει».
Σε απόγνωση γνωστό ιστορικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ με όσα βλέπει να συμβαίνουν στο κόμμα το τελευταίο χρονικό διάστημα δεν αρκείται να διατυπώνει την απογοήτευση του για την εικόνα διάλυσης που παρουσιάζει η ηγετική ομάδα...

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: Με 9 μονάδες προηγείται ο "κανένας" του Τσίπρα για την καταλληλότητα ως ΠΘ

Ευρεία διαφορά στην πρόθεση ψήφου διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης
της εταιρείας Alco για το OPEN.
Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων η ΝΔ συγκεντρώνει 39% έναντι 23,9% του ΣΥΡΙΖΑ. 
Ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 5,9%, το ΚΚΕ με 5,7%, η Ελληνική Λύση με 4,1% και το ΜέΡΑ25 με 2,7%.
Ισχυρό είναι και το προβάδισμα του...

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021

Μάνα θα πάω στα ορυχεία…

Ο όρος mining όταν αναφερόμαστε σε κρυπτονομίσματα προσεγγίζει την οικονομική δραστηριότητα για την επαλήθευση των συναλλαγών σε ένα δημόσιο δίκτυο blockchain όπως το Bitcoin. 
Οι miners επιβραβεύονται με κρυπτονομίσματα που δημιουργούνται από το δίκτυο (γνωστό ως πληθωρισμός) για την παροχή ασφάλειας στο δίκτυο. 
Αν και υπάρχουν διαφορετικοί αλγόριθμοι, ο πιο συνηθισμένος είναι το Proof of Work, ο οποίος απαιτεί την επίλυση πολύπλοκων μαθηματικών αλγορίθμων τα οποία...

Τι σόι πρυτάνεις είναι αυτοί;

Διάβασα την ανακοίνωση των πρυτάνεων και λυπήθηκα. 
Δεν περίμενα βέβαια κανέναν διθύραμβο για τα μέτρα της Κεραμέως, περίμενα όμως ο ελάχιστος κοινός παρονομαστής των αποφάσεων τους να κινείται προς την κατεύθυνση της μεταρρύθμισης κι όχι της αντι-μεταρρύθμισης. 
Και δεν αναφέρομαι στην πανεπιστημιακή αστυνομία, εκεί ο διχασμός της ελληνικής κοινωνίας είναι απόλυτος. Το 75% την θέλει διακαώς, το 25% την μισεί προκαταβολικά. Αναφέρομαι στα υπόλοιπα.
Η άρνηση τους για την θέσπιση του ελάχιστου βαθμού εισαγωγής στα ΑΕΙ, αντίκειται στην κοινή λογική ή εγώ κάνω λάθος; Δηλαδή ποιος κανονικός άνθρωπος θεωρεί ότι...

Τέλος στην τζάμπα μαγκιά του πανεπιστημιακού κατεστημένου

Ο μεγαλύτερος μύθος στις μέρες μας είναι αυτός της δωρεάν Παιδείας. Η Παιδεία δεν είναι δωρεάν, την πληρώνουμε με τους φόρους μας. 
Το πραγματικό ερώτημα είναι πόσο μας κοστίζει και τι παίρνουμε πίσω ως κοινωνία από αυτή την «επένδυση». 
Θα έλεγε κανείς ότι οι καθηγητές των πανεπιστημίων θα απαντούσαν σε μία ανάλογη ερώτηση για έναν άλλο χώρο ως εξής! Κάντε μία έρευνα για να τα μετρήσουμε. Νομίζω ότι θα συμφωνούσε και η κυρία Κεραμέως.
Δίνουμε χρήματα για να λειτουργήσουν τα πανεπιστήμια. Τα χρήματα τα παίρνουν για έναν σκοπό. Εξυπηρετείται αυτός ο...

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021

Μητσοτάκης: Πάντα προέτρεπα τον Ερντογάν να συζητήσουμε τις θαλάσσιες ζώνες - Αν δεν τα καταφέρουμε θα προσφύγουμε στο Διεθνές Δικαστήριο (Photos)

Ως έναν «Πρωθυπουργό με σημαντικό όραμα» παρουσιάζει το περιοδικό Monocle τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο πρωτοσέλιδό του. 
Το Monocle φιλοξενεί συνέντευξη του Έλληνα πρωθυπουργού στις σελίδες του.
Το περιοδικό στο προηγούμενο τεύχος του φιλοξενούσε στο εξώφυλλο την ελληνική σημαία και κατέτασσε την Ελλάδα στις σημαντικότερες δυνάμεις με κριτήριο...

Τα χαριεντίσματα των Συριζαίων με τον Κουφοντίνα αφήνουν έκθετο τον Τσίπρα

Έκθετη και υπόλογη απέναντι στον ελληνικό λαό είναι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ που ανέχεται δηλώσεις συμπαράστασης πρώην βουλευτών και στελεχών του στον καταδικασμένο τρομοκράτη Δημήτρη Κουφοντίνα.
Τα περιστατικά φλερτ ενός μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης με οργανώσεις καταδικασμένες για τρομοκρατία συνιστά ένα διαχρονικό φαινόμενο το οποίο ουδείς δημοκρατικός πολίτης...

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

Μητσοτάκης: Διατηρούμε το δικαίωμα επέκτασης και στην Κρήτη κι αλλού (Video)

«Διπλασιάζουμε τα χωρικά μας ύδατα στο Ιόνιο»
«Διατηρούμε το δικαίωμα επέκτασης των χωρικών υδάτων στην Κρήτη κι αλλού όταν το επιλέξουμε»
τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής, στη συζήτηση για το νομοσχέδιο επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 ναυτικά μίλια στο Ιόνιο.
«Διπλασιάζουμε τα χωρικά μας ύδατα στο Ιόνιο», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Για πρώτη φορά μετά την...

Οι στρατηγικές κινήσεις Μητσοτάκη και η εθνική πρόκληση του Ταμείου Ανάκαμψης

Το μεγάλο στοίχημα της καλύτερης δυνατής αξιοποίησης των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης στοχεύει να κερδίσει ο πρωθυπουργός, διαθέτοντας το σημαντικό αυτό ποσό που μπορεί να φτάσει τα 32 δισ. ευρώ σε στοχευμένες δράσεις, δηλαδή σε τέσσερις πολιτικές αιχμής: την πράσινη μετάβαση, τον ψηφιακό μετασχηματισμό, την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή, τις επενδύσεις και τα έργα υποδομής.
Στο Μέγαρο Μαξίμου αντιλαμβάνονται ότι η ανάκαμψη της οικονομίας και η διασφάλιση...

Γιατί οι μουσικοί πουλάνε τα δικαιώματα των τραγουδιών τους

Τι σηματοδοτεί η πώληση των δικαιωμάτων των τραγουδιών του Bob Dylan, του Neil Young και άλλων μουσικών και τι μπορεί να αλλάξει στη μουσική βιομηχανία.
Όταν στις 14 Σεπτεμβρίου του 1867 ο Καρλ Μαρξ εξέδιδε τον πρώτο τόμο του «Κεφαλαίου», γνώριζε καλά ότι όψεις της θεωρίας του θα συνέχιζαν να ισχύουν ακόμη και περισσότερα από 150 χρόνια αργότερα. Κι αν ολόκληρο το πολιτικό μέρος μαζί με μια σειρά από οικονομικές οπτικές έπεσαν -στο πέρασμα του χρόνου- στα βράχια, το ζήτημα της συγκέντρωσης και της συγκεντροποίησης του κεφαλαίου...

Μητσοτάκης: Τέλος στην απλή αναλογική στους δήμους

Τι ειπώθηκε στη σύσκεψη που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη νέα ηγεσία του ΥΠΕΣ 
- Τέλος η απλή αναλογική σε δήμους και περιφέρειες
«H παλέτα των μεταρρυθμίσεων και των αλλαγών είναι πολύ μεγάλη. Η δική μου παρότρυνση είναι τα έργα αυτά να τρέξουν γρήγορα, και να δώσουμε έμφαση σε έργα τα οποία έχουν μετρήσιμο αποτέλεσμα και θα βελτιώνουν την καθημερινότητα των Δημοτών» 
ανέφερε ο πρωθυπουργός...

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021

Αναστολή χρηματοδότησης στην Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία – Έλεγχοι από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας στα Πόθεν Εσχες - Στον απόηχο της υπόθεσης Μπεκατώρου

Αναστολή της χρηματοδότησης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας αποφάσισε ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ύστερα από τις καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου αλλά και άλλων πρωταθλητών του αθλήματος.
Επίσης θα διενεργηθούν έλεγχοι στα Πόθεν Έσχες των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου καθώς σύμφωνα με τον νόμο 2725/99, τα μέλη του ΔΣ μιας ομοσπονδίας είναι υποχρεωμένα να υποβάλλουν δηλώσεις Πόθεν Έσχες.
«Η πλήρης εμπέδωση της διαφάνειας, της ακεραιότητας και της λογοδοσίας στον...

Σε πρωταγωνιστή της ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς εξελίσσεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Σε ενεργό παίκτη που αφήνει σε κάθε ευκαιρία το δικό του αποτύπωμα εντός του ευρωπαϊκού γίγνεσθαι εξελίσσεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Από τη στιγμή που ανέλαβε την πρωθυπουργία, επιχειρεί και έχει πετύχει με στοχευμένες κινήσεις να καταστήσει σαφές ότι η Ελλάδα συνιστά ένα κράτος μέλος που πιστεύει σε ένα ευρωπαϊκό μέλλον, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες με κοινή στόχευση, ενώ παρεμβαίνει όταν κρίνει ότι χρειάζεται...

Bloomberg: Η Κομισιόν προωθεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συστήσει επισήμως στα 27 κράτη-μέλη να θέσουν ως στόχο να έχουν εμβολιάσει το 70% του πληθυσμού τους έως το καλοκαίρι, σύμφωνα με προσχέδιο του οποίου έλαβε γνώση το πρακτορείο Bloomberg.
Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο, η Κομισιόν θα δεσμευθεί επίσης σε μία συμφωνία με τα κράτη - μέλη μέχρι το τέλος Ιανουαρίου επάνω σε ένα ενιαίο πρωτόκολλο σχετικά με τα πιστοποιητικά εμβολιασμού.
Το πρωτόκολλο θα εξασφαλίζει ότι το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα είναι αναγνωρίσιμο από τα...

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021

Αποφασιστικά βήματα Μητσοτάκη για την επανεκκίνηση της οικονομίας

Στο φουλ βάζει τις μηχανές της η Κυβέρνηση και προχωρά με γοργούς ρυθμούς την υλοποίηση του σχεδίου για την επανεκκίνηση της οικονομίας και την επιστροφή σε ρυθμούς ανάπτυξης μέσα στο 2021.
Παράλληλα, με το σχέδιο «ελευθερία» που αδιαμφισβήτητα συνιστά τη νούμερο ένα προτεραιότητα για το κυβερνητικό επιτελείο καθώς από την έκβαση του θα κριθεί χρονικά η κανονικότητα για τη χώρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στοχεύει στην αναθέρμανση της παραγωγικής Ελλάδας με στοχευμένες κινήσεις και θέτει σε πρώτη προτεραιότητα τη στήριξη...

Καθηγητής Ψυχιατρικής Κ. Φουντουλάκης: Το «σκληρό» 30% των συνωμοσιολόγων μπορεί να κάνει ζημιά

Το «σκληρό» 30% όσων πιστεύουν σε θεωρίες συνωμοσίας θα παραμείνει ως έχει και μετά την πανδημία, δηλώνει ο Κώστας Φουντουλάκης. 
Ο καθηγητής Ψυχιατρικής στο ΑΠΘ προσθέτει αυτό το κομμάτι των συνωμοσιολόγων μπορεί να προκαλέσει ζημιά όταν απαιτείται η συνεργασία του σε μια εθνική προσπάθεια, όπως με τους εμβολιασμούς ή με τη χρήση μάσκας.
Ο κ. Φουντουλάκης προσθέτει πως συνομιλώντας κανείς με όσους πιστεύουν σε θεωρίες συνωμοσίας γίνεται αντιληπτό ότι στη βάση τους βρίσκεται το συναίσθημα και κυρίως ο θυμός: «Έτσι εξηγείται και γιατί τα λογικά επιχειρήματα δεν «πολυπιάνουν». Διότι εκείνο που μετράει στις θεωρίες συνωμοσίας είναι ο θυμός, όχι η λογική»...

Πότε και πώς εμβολιάζονται οι χρόνια πάσχοντες

Στην αποτροπή των θανάτων, έναντι της μείωσης των κρουσμάτων, στοχεύει η Επιτροπή Εμβολιασμών, με την ιεράρχηση των ηλικιωμένων ομάδων πληθυσμού και τις πιο ευπαθείς ομάδες των ασθενών που πάσχουν από χρόνιες παθήσεις.
Κριτήριο για την επιλογή των ομάδων πληθυσμού που μπαίνουν στην πρώτη γραμμή των εμβολιασμών μετά τους υγειονομικούς, ήταν τα ευρήματα διεθνών μελετών που έδειξαν ότι ο κίνδυνος των ηλικιωμένων άνω των 80 ετών είναι 20,6 φορές μεγαλύτερος έναντι του κινδύνου που διατρέχουν από την προσβολή από τον ιό, άτομα ηλικίας 50-59 ετών...

Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021

Αντιμετωπίζουν την πανδημία με νέα πακέτα στήριξης και ώθηση στις μετοχές

Ο ρυθμός εμβολιασμού του πληθυσμού στις ανεπτυγμένες χώρες διαψεύδει τις προσδοκίες, προκαλώντας ανησυχίες παρατεταμένης ύφεσης. Ωστόσο οι ειδικοί των αγορών, όπως η BofA και η Capital Economics δίνουν μία αισιόδοξη νότα. 
Εκτιμούν ότι σύντομα τα εμβόλια τελικά θα… επικρατήσουν του ιού, η επανεκκίνηση της οικονομίας θα «υποτάξει» την ύφεση και τα πακέτα στήριξης θα τονώσουν τα χρηματιστήρια, δίνοντας νέα ώθηση στις μετοχές.
Το επόμενο τρίμηνο είναι εξαιρετικά κρίσιμο για το βαθμό στον οποίο θα βελτιωθούν οι συνθήκες το 2021. Είναι ενδεικτικό ότι όλες οι…