Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

Προκλητικός και στην Κομοτηνή ο Ερντογάν: Έχουμε τέσσερις βουλευτές στο ελληνικό Κοινοβούλιο [Videos]

Για ακόμα μία φορά ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προχώρησε σε προκλητικές δηλώσεις.
Κατά την ομιλία του στο μειονοτικό σχολείο της Κομοτηνής ο Τούρκος Πρόεδρος αναφερόμενος στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η μουσουλμανική μειονότητα δεν απέφυγε να προκαλέσει.
«Αυτή τη στιγμή έχουμε τέσσερις βουλευτές στο ελληνικό κοινοβούλιο, αυτοί οι τέσσερις βουλευτές πρέπει να κάνουν πολλά στη Βουλή», είπε χαρακτηριστικά σύμφωνα με τη Hurriyet και πρόσθεσε: «Πρέπει να εκφράσετε τα προβλήματά σας, υπάρχουν μερικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε»...
Και αυτά ενώ κατά την έναρξη της ομιλίας του ο Ερντογάν έκανε λόγο για συμπατριώτες του και όχι για τους Έλληνες Μουσουλμάνους.
«Για μένα έχει πραγματικό νόημα να βρίσκομαι εδώ μαζί με τους ομοεθνείς μου», είχε πει χαρακτηριστικά ο Τούρκος Πρόεδρος.
Ερντογάν: Δεν φοβάμαι την ελευθερία της πίστης στην Τουρκία
«Τουρκία και Ελλάδα είναι γείτονες, Ελλάδα και Τουρκία είναι γείτονες και με αλληλεγγύη θα επιλυθούν τα όποια ζητήματα», είπε μεταξύ άλλων ο Ερντογάν στην εκτός προγράμματος ομιλία του στο μειονοτικό σχολείο.
Ο Πρόεδρος της Τουρκίας υποστήριξε πως δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα στην Τουρκία με τους Έλληνες πολίτες, ενώ επισήμανε ότι «δεν φοβάμαι την ελευθερία της πίστης» απαντώντας προφανώς στην τοποθέτηση του Έλληνα Πρωθυπουργού στη χθεσινή συνέντυεξη Τύπου ότι «πρέπει να υπάρχει σεβασμός στις ιδιαιτερότητες κάθε θρησκείας» κατά την αναφορά του στην Αγιά Σοφιά.
Ταυτόχρονα, ο Ερντογάν επισήμανε ότι «η Τουρκία και η Ελλάδα είναι δύο δημοκρατικά, κοινωνικά και κοσμικά κράτη Δικαίου».
Μίνι διπλωματικό επεισόδιο Ερντογάν-Αμανατίδη στο μειονοτικό σχολείο
Ένα μικρό διπλωματικό επεισόδιο σημειώθηκε στο μειονοτικό σχολείο της Κομοτηνής, Τζελάλ Μπαγιάρ, κατά την επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν.
Κατά την είσοδό του στο προαύλιο, ο Τούρκος Πρόεδρος ζήτησε μικρόφωνο για να μιλήσει προς τους μαθητές και το προσωπικό.
Ωστόσο, τότε επενέβη ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης που τον σταμάτησε, λέγοντας χαρακτηριστικά «άλλα έχουμε συμφωνήσει κύριε Πρόεδρε», προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Τούρκου προέδρου.
Τα απρόοπτα δεν σταμάτησαν εκεί, καθώς στη συνέχεια ο Ερντογάν, κατέβηκε σε αίθουσα του σχολείου και είχε τετ-α-τετ με μία μαθήτρια.
Όταν ο ίδιος της ανέφερε ότι ζήτησε μικρόφωνο για να μιλήσει στους μαθητές, αλλά δεν του το έδωσαν, εκείνη έβαλε τα κλάματα.
Παρ’ όλα αυτά, ο Ταγίπ Ερντογάν δεν εμποδίστηκε και μίλησε κατ’ ιδίαν με άλλους μαθητές.
«Ηγέτη μας» φώναζαν στον Ερντογάν στο μειονοτικό σχολείο
Με θερμά χειροκροτήματα και ιαχές υποδέχθηκαν τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογλαν στο μειονοτικό γυμνάσιο-λύκειο Κομοτηνής.
Εκεί, τον περίμενε πλήθος κόσμου, άνω των χιλίων ατόμων στο σύνολό τους, όπως μεταδίδει το xronos.gr. Οταν ο Τούρκος πρόεδρος έκανε την εμφάνισή του το πλήθος ξέσπασε σε χειροκροτήματα και άρχισε να φωνάζει «Ηγέτη μας, ηγέτη μας», σύνθημα που ακούστηκε και στο τζαμί Κιρ Μαχαλέ, ενώ πολλοί με τα κινητά στα χέρια αποτύπωναν τη στιγμή.
Σε αυτή χαρακτήρισε τη «Δυτική Θράκη» ως «γέφυρα μεταξύ δύο γειτονικών εθνών» και είπε προς το ακροατήριό του ότι «μετέφερα τις αγωνίες σας στην ελληνική κυβέρνηση. Όποιος έχει πίστη δεν πρέπει να φοβάται να την δείξει».
Στον χώρο υπήρχαν δρακόντεια μέτρα με αυστηρούς ελέγχους στην είσοδο και σκοπευτές.
Ένταση στο μειονοτικό σχολείο κατά την άφιξη Ερντογάν
Κατά την επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου στο μειονοτικό σχολείο της Κομοτηνής σημειώθηκε ένταση.
Συγκεκριμένα, υπήρχαν σπρωξίματα όταν προσπάθησαν να μπουν πολίτες για να δουν τον Τούρκο Πρόεδρο.
Μάλιστα, στο σχολείο δεν επιτράπηκε η είσοδος σε δημοσιογράφους παρά μόνο σε δημοσιογράφους τουρκικών ΜΜΕ.
Σχόλιο Ε.Μ.ΠΡΟ.Σ.Ας μας εξηγήσει τώρα ο ΠΘ, γιατί συμφώνησε η Κυβέρνηση να κάνει Πρόεδρος ξένης χώρας περιοδεία σε περιοχή μειονότητας, της οποίας αμφισβητεί την ταυτότητα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: