Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Από τι -και πότε- πέθανε τελικά ο Λέοναρντ Κοέν

Ο ατζέντης του σπουδαίου Καναδού τραγουδοποιού αποκάλυψε πως ο πελάτης του είχε φύγει από τη ζωή τέσσερις ημέρες πριν την ανακοίνωση του θανάτου του. Περιέγραψε δε τις συνθήκες που είναι γαλήνιες μεν αλλά ασυνήθιστες

Ηταν ένα μικρό μυστήριο. Την περασμένη Παρασκευή έγινε γνωστό πως ο Λέοναρντ Κοέν, ένας από...
τους σημαντικότερους μουσικούς των τελευταίων 50 χρόνων, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών. 
Πότε ακριβώς; Από τι; 
Η οικογένειά του δεν θέλησε να αποκαλύψει τις συνθήκες του θανάτου του, όταν ανακοινώθηκε η δυσάρεστη είδηση:
«Με βαθιά λύπη αναφέρουμε ότι ο θρυλικός ποιητής, τραγουδοποιός και καλλιτέχνης Λέοναρντ Κοέν απεβίωσε. Χάσαμε έναν από τους πιο αξιοθαύμαστους και παραγωγικούς οραματιστές της μουσικής», ανέφερε η ανάρτηση της σελίδας του στο Facebook, που ανακοίνωσε τη δυσάρεστη είδηση. Δεν υπήρχε καμία αναφορά στην ημερομηνία ή την αιτία του θανάτου του σπουδαίου Καναδού.


Ο ατζέντης του, Ρόμπερ Κόρι, όπως ανέφερε ο Guardian, αποκάλυψε πως ο Κοέν είχε φύγει από τη ζωή τέσσερις ημέρες πριν, στις 7 Νοεμβρίου, και βρέθηκε πεσμένος από το κρεβάτι του. Επομένως όλα δείχνουν πως «έφυγε» κατά τη διάρκεια του ύπνου.
«Ο Λέοναρντ Κοέν πέθανε κατά τη διάρκεια του ύπνου του μετά από πτώση από το κρεβάτι τη νύχτα της 7ης Νοεμβρίου. Ο θάνατός του ήταν ξαφνικός, μη αναμενόμενος και ειρηνικός», είναι το ακριβές σχόλιό του.
Οπως φαίνεται από ανάρτηση του γιου του, Ανταμ, στο Facebook, η κηδεία του Κοέν έγινε στο σπίτι του μουσικού στο Μόντρεαλ, στις 13 Νοεμβρίου, δύο μέρες μετά τη δημοσιοποίηση του γεγονότος.
«Η αδελφή μου και εγώ θάψαμε τον πατέρας μας στο Μόντρεαλ παρουσία στενών συγγενών και φίλων, δίπλα στον πατέρα και τη μητέρα του, όπως ακριβώς είχε ζητήσει».
Σύμφωνα με εκπροσώπους του τραγουδοποιού, τις επόμενες ημέρες ετοιμάζεται μια εκδήλωση στο Λος Αντζελες αφιερωμένη στη μνήμη του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: