Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

Στην πρώτη του συνέντευξη ο Τραμπ απείλησε να απελάσει 3 εκατ. μετανάστες [βίντεο]

Φωτογραφία: AP

Στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη, ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ απείλησε να προχωρήσει στην απέλαση έως και 3 εκατομμυρίων παράτυπων μεταναστών.

Την υπόσχεση αυτή έδωσε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης που παραχώρησε την Παρασκευή στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS, αποσπάσματα της οποίας, ωστόσο, δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα...
 Ολόκληρη η εκπομπή θα μεταδοθεί ξημερώματα Δευτέρας, ώρα Ελλάδος.
«Αυτό θα κάνουμε, θα πάρουμε εκείνους που είναι εγκληματίες και που είναι καταχωρημένοι στα ποινικά μητρώα, τα μέλη των συμμοριών, τους διακινητές ναρκωτικών ουσιών (…), αναμφίβολα πρόκειται για έναν αριθμό 2 εκατομμυρίων, ενδεχομένως 3 εκατομμυρίων (ανθρώπων), θα τους διώξουμε από την χώρα ή θα τους βάλουμε στην φυλακή. Όμως (κυρίως) θα τους διώξουμε από την χώρα μας, βρίσκονται εδώ παράνομα» επισήμανε στη συνέντευξη που έδωσε στην εκπομπή "60 minutes" του CBS που θα μεταδοθεί αργότερα σήμερα.
Επανερχόμενος στην σκληρή γραμμή που είχε υιοθετήσει κατά την προεκλογική του εκστρατεία και παρά το γεγονός ότι έδειχνε να βάζει νερό στο κρασί του μετά την εκλογή του στον προεδρικό θώκο, ο Ντόναλντ Τραμπ επιβεβαίωσε ότι θα προχωρήσει σίγουρα στην ανέγερση ενός «τείχους» στα σύνορα με το Μεξικό με στόχο να περιορίσει τις ροές των παράτυπων μεταναστών.
Σε ορισμένες περιοχές, ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ είπε πως ενδεχομένως θα υπάρξουν «φράκτες», όμως, επέμεινε ότι «ένα τείχος είναι πιο ενδεδειγμένο».
«Είμαι πολύ καλός σε αυτό, αυτό που ονομάζουμε "κατασκευές"», σχολίασε με ειρωνική διάθεση ο μεγιστάνας των ακινήτων.




Πηγή:iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: