Κυριακή, 14 Αυγούστου 2016

«ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ» Η ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ! Έντρομοι και πεινασμένοι οι κάτοικοι της τρέχουν κατά ορδές προς την Κολομβία! (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Η Κολομβία αποφάσισε να ανοίξει εκ νέου τα σύνορα της με την Βενεζουέλα με σκοπό οι κάτοικοι της δεύτερης, ταλαιπωρημένης χώρας να βρουν τροφή και φάρμακα.

Στην είδηση ότι τα σύνορα θα ανοίξουν, τουλάχιστον 5.000 άτομα εγκατέλειψαν την Βενεζουέλα έντρομοι και πεινασμένοι...
καταφεύγοντας κατά ορδές προς την γειτονική χώρα με σκοπό να επιβιώσουν!

Οι δύο χώρες συμφώνησαν για δεύτερη φορά να ανοίξουν επισήμως τα σύνορά τους, προκειμένου οι πολίτες της Βενεζουέλας να μετακινηθούν εντός της Κολομβίας και να ψωνίσουν τα είδη που έχουν ανάγκη, καθώς στη χώρα τους έχει καταρρεύσει το σύστημα.
venezuela1
Οι ομολογίες ανθρώπων που διέσχισαν τα σύνορα είναι συγκλονιστικές. «Ήρθα στην Κολομβία με την οικογένειά μου, προκειμένου να αγοράσουμε τρόφιμα, καθώς στη Βενεζουέλα δεν βρίσκουμε τίποτα να φάμε», τόνισε ο 17χρονος Βιλμαρί Σαλτσέδο, ο οποίος ταξίδεψε μία απόσταση 500 μιλίων, αναζητώντας λίγο ρύζι, ζάχαρη και μαγειρικό λάδι.
venezuela2
Η Βενεζουέλα έχει καταρρεύσει από την οικονομική κρίση που οδήγησε η πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης του Νικολάς Μαδούρο. Ο στρατός φυλάει τις αποθήκες τροφίμων, ενώ τα καταστήματα διαθέτουν ελάχιστες ποσότητες τροφίμων και φαρμάκων και μόνο στα βασικά είδη. Σε καθημερινή βάση καταγράφονται συγκρούσεις, ακόμη και θάνατοι για λίγο αλεύρι, ή ρύζι, ενώ η κυβέρνηση αδυνατεί να προσφέρει λύση και να ελέγξει την κατάσταση, ενώ αρνείται και τη βοήθεια της διεθνούς κοινότητας.
venezuela3
Η Κολομβία άνοιξε τα σύνορα σε πέντε σταθμούς ελέγχων από τις 6 το πρωί του Σαββάτου έως τις 9 το βράδυ (τοπική ώρα). Σύμφωνα με υπολογισμούς του υπουργείου Εξωτερικών της Κολομβίας, πάνω από 5.000 άνθρωποι διέσχισαν τα σύνορα από τη Βενεζουέλα, μόνο τις πρώτες δύο ώρες!
venezuela5
Οι αρχές της Κολομβίας ενημέρωσαν πως σε καθημερινή βάση βρίσκονται αντιμέτωπες με εκατοντάδες ανθρώπους που επιχειρούν να περάσουν εντός της χώρας από τη Βενεζουέλα, με παράνομο τρόπο, είτε διασχίζοντας ποτάμια και δύσβατα σημεία των συνόρων, είτε χρηματίζοντας τους φύλακες.
venezuela7

venezuela65

Δεν υπάρχουν σχόλια: